Packaging 07.05.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Też szukam, może dobra dusza kogoś poleci znalazlem 2 ciekawe firmy 1 z Koronowa, druga z wojewodztwa czekam na wycene, podobno ma byc 30-40% taniej od wisniowskiego, jak dostane oferte i bedzie sens dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 07.05.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 szukam cegly rozbiorkowej , moze macie jakies namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 07.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Ja nie wiem czy ja mam pecha do takich ludzi czy to jakis nowy sport? Znow mnie wystawiono, wtedy murarze a tym razem tynkarze, od miesiaca bylam z nimi umowiona, potwierdzili nawet pare dni temu, dzis mielismy umowe podpisac i sie nie zjawili, telefonu nie odbieraja, toc to mozna sie zalamac, nie znajde tynkarzy od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 08.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mam pytanie odnośnie kosztów z jakimi trzeba się liczyć przy wykonaniu podjazdu z kostki brukowej najlepiej z granitu? Ile wynosi wykonanie kompleksowe razem z materiałem? Słyszałem, że sam materiał nie jest tak drogi jak robocizna. Ile sobie firmy liczą w okolicy Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mam pytanie odnośnie kosztów z jakimi trzeba się liczyć przy wykonaniu podjazdu z kostki brukowej najlepiej z granitu? Ile wynosi wykonanie kompleksowe razem z materiałem? Słyszałem, że sam materiał nie jest tak drogi jak robocizna. Ile sobie firmy liczą w okolicy Bydgoszczy? proponuje sie zarejestrowac i wystawic zlecenie na szukaj fachowca jak sie zglosi kilka firm to wyciagnij srednia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 08.05.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam po stu latach )) mam pytanie do tych szczęśliwców co juz sobie mieszkają: jakie jest gołe minimum żeby dostać odbiór techniczny budynku? CHodzi mi o to że nie uda mi się wykończyć domu przez wakacje a po wakacjach muszę już tam mieszkać (tzn muszę bo pragnę Chcieliśmy zrobić dół a z górą iść powoli do przodu kiedy już będziemy mieszkać. Ostatnio pewnien tynkarz powiedział mi ze muszą być nawet tynki zew i elewacja... ale przecież ludzie mieszkają w domach nieotynkowanych! Podnieście mnie na duchu bo na elewacje to nas na 100 proc nie będzie stać przed zimą ;-((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 08.05.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Czy zatrudniajac ekipe do tynkow spisywaliscie z nimi umowe przed robota z wyliczeniem ile jest metrow i jaka laczna cena? Nie chce sie potem zaskoczyc .. P.S: Ciagle mam na sprzedaz skrzynke budowlana i okolo 40 stempli (2,5-2,7). Ile za skrzynkę budowlaną i te stemple? Proszę na pryw.: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 08.05.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Szukam okien do mojego domu, mam jeszcze może 3-4 miesiące ale czas szybko leci. Może ktoś jest zadowolony ze swoich okien. Szukam w przedziale: pięciokomorowe, 3 szybowe z przenikalnością poniżej 1. Oczywiście przedstawiciele chwalą swoje okienka, rolety ale jak się czyta o tym co się później dzieje z nimi to ...... szok. np. OKNOVID - nie doprosisz się reklamacji itd.Pomocy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Szukam okien do mojego domu, mam jeszcze może 3-4 miesiące ale czas szybko leci. Może ktoś jest zadowolony ze swoich okien. Szukam w przedziale: pięciokomorowe, 3 szybowe z przenikalnością poniżej 1. Oczywiście przedstawiciele chwalą swoje okienka, rolety ale jak się czyta o tym co się później dzieje z nimi to ...... szok. np. OKNOVID - nie doprosisz się reklamacji itd. Pomocy!!!! mi sie udalo otrzymac dobra oferte z firmy eurookno z okolic Kcyni firma nie jest moze znana, ale sprzedaje duzo ja zamowielem okna 3 szybowe, 92 mm grubosci i z calych dech ( nie ze szczepianych) cena bardzo atrakcyjna, tyle , ze nalezy dlugo targowac:) no i maja ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witam po stu latach )) mam pytanie do tych szczęśliwców co juz sobie mieszkają: jakie jest gołe minimum żeby dostać odbiór techniczny budynku? CHodzi mi o to że nie uda mi się wykończyć domu przez wakacje a po wakacjach muszę już tam mieszkać (tzn muszę bo pragnę Chcieliśmy zrobić dół a z górą iść powoli do przodu kiedy już będziemy mieszkać. Ostatnio pewnien tynkarz powiedział mi ze muszą być nawet tynki zew i elewacja... ale przecież ludzie mieszkają w domach nieotynkowanych! Podnieście mnie na duchu bo na elewacje to nas na 100 proc nie będzie stać przed zimą ;-((( jesli pytasz o pozwolenie na uzytkowanie ze Starostwa to wg nowych przepisow wymagane jest swiadectwo energetyczne ze zdjeciem, jesli nie masz elewacji ( ocieplenia) to chyba nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 no wlasnie, a moze ktos sie orientuje jak to wyglada formalnie jakie wymagania musza byc spelnione, aby wystapic o pozwolenie na uztkowanie domuz tego co wiem, to poza odbiorami musi byc gotowe jedno pomieszczenie, kuchnia i sanitariat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 z roletami jest faktycznie masakrateoretycznie najlepiej wziac jedna firme do okien i rolet, ale musza byc jakosciowo ok no i cenowo tezja niestety zdecydowalem sie na okna od producenta a rolety wlasnie szukam w Bydziniestety sprzedawcy do czarodzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 08.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Packaging, a jeśli nie przewiduję ocieplenia? Budujemy ścianę jednowarstwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 bede mian na sprzedaz w dobrej cenie sptrop Terrive, pustaki stropowe oraz ksztaltki do stropudlugosc sprawdze jak ktos bedzie zainteresowany zrobilem zmiany w projekcie a materialy zamowilem duzo wczesniej, nie wiem, czy mi przyjma w hutowni z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Packaging, a jeśli nie przewiduję ocieplenia? Budujemy ścianę jednowarstwową. no to niestety nie wiem, az tak daleko nie jestem z pracami w swojej zagrodzie najlepiej zapytaj swojego kierownika bud, za cos bierze kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.05.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 papuch,a tak wogole jestes zadowolony ze sciany jednowarstwowej?ja sie troche balem jakosci wykonania na budowe tez mi dowiezli czesc pustakow uszkodzonych przez zaladunek twierdzac, ze i tak polowki sa potrzebnedla mnie to skandal i narobilem rabanu jednowartsowa jest szybka w budowie, ale jak ocieplic naprawde dobrze nadproza i elewacje wokol okien?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 08.05.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 znalazlem 2 ciekawe firmy 1 z Koronowa, druga z wojewodztwa czekam na wycene, podobno ma byc 30-40% taniej od wisniowskiego, jak dostane oferte i bedzie sens dam znac OK, ja póki co przejrzałem oferty na Allegro z naszego rejonu. Coś też można tam znaleźć. Mój plan na ten tydzień to wszystko dokładnie przemyśleć i rozrysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 09.05.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 no wlasnie, a moze ktos sie orientuje jak to wyglada formalnie jakie wymagania musza byc spelnione, aby wystapic o pozwolenie na uztkowanie domu z tego co wiem, to poza odbiorami musi byc gotowe jedno pomieszczenie, kuchnia i sanitariat? Rok temu wprowadzalem sie do swojego domu. W srodku meble w 1 pokoju i lazience, wszedzie zrobione sciany i podlogi, schody gole betonowe jeszcze bez polozonego drewna. Na zewnatrz bez elewacji (sciana 3-warstwowa), bez kostek, ogrodu, podjazdu do garazu w piwnicy, jakas stara budowlana siatka od ulicy zamiast plotu. Instalacje wszystkie docelowe. Kierownik budowy chcial wydac pozwolenie czesciowe (na uzytkowanie). W Powiatowym inspektoracie nadzoru budowlenego, powiedzieli mi, ze jesli spelniam wszystkie pkt odnosnie odbioru calkowitego to musze meczyc kierownika zeby podpisal, a elewacje to "kiedys pan zrobi" Najwazniejsze dla nich to papiery z odbiorow instalacji, certfikat energetyczny itp. (na stronie pinb wszystko jest podane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 09.05.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Szukam okien do mojego domu, mam jeszcze może 3-4 miesiące ale czas szybko leci. Może ktoś jest zadowolony ze swoich okien. Szukam w przedziale: pięciokomorowe, 3 szybowe z przenikalnością poniżej 1. Oczywiście przedstawiciele chwalą swoje okienka, rolety ale jak się czyta o tym co się później dzieje z nimi to ...... szok. np. OKNOVID - nie doprosisz się reklamacji itd. Pomocy!!!! Ja zaryzykowałem i nie narzekam na firmę Tessa z Lisiego Ogona. Piszę, że zaryzykowałem, bo kiedyś słyszałem też niepochlebne opinie na temat tej firmy. Wybrałem okna Avante. Mam je rok i póki co jestem zadowolony, aczkolwiek jeszcze nie mieszkam. Co do firmy, to miałbym parę zastrzeżeń, ale uważam, że nie wydarzyło się nic takiego,do czego mógłbym się przyczepić. Na reklamację reagują raczej szybko i bezproblemowo, chociaż czasami trzeba wykonać kilka telefonów Uważam jednak, że nie ma idealnych firm. Z każdą z którą współpracowałem miała coś za uszami. Jednak teraz po roku mogę śmiało powiedzieć, że najgorszą firmą z jaką przyszło mi współpracować była firma Unidoorz Bydgoszczy, która montowała mi bramę garażową Hormanna. Zdecydowanie nie polecam. Obsługa w tej firmie jest żenująca a wszelkie reklamacje to droga przez mękę. Dopiero prawnik pomógł cokolwiek z nimi załatwić. Przy okazji mam pytanie, bo pod koniec maja mija mi rok jak zamontowali bramę i żeby przedłużyć gwarancję na kolejny, trzeba wezwać serwis, żeby dokonał przeglądu. Czy orientujecie się, czy to musi zrobić ta sama firma co zamontowała bramę? Jeżeli nie to kogo polecacie? Zastanawiam się nad Nalazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 09.05.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Szukam godnej zaufania (niekoniecznie najtanszej) firmy lub osoby do polozenia kostki brukowej. Zalezy mi zeby bylo porzadnie polozone, z zageszczarka zeby wrazie co mogl wjechac samochod ciezarowy, ze spadami jakie ja bym chcial a nie jakie wyjda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts