Packaging 16.05.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witajcie, po dlugich poszukiwaniach znalazlem w koncu ciekawego dostawce ogrodzendla zainteresowanych podaje link ( nie jest to reklama:) http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11%3Aogrodzenia-lupane-z-pustakow&catid=7&Itemid=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 16.05.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 czesc, dzieki za feedback moge zapytac co stawiacie dalej na fundamencie? pwa Murek z klinkieru (CRH) w przęsłami, niby standart ale chcemy uniknąć tych wszystkich esów, floresów, listków - jakoś nie po drodze mi ta stylistyka. Podpatrzyłam coś prostego na FM. Zobaczymy, ale szczerze mówiąc koszt całkowity postawienia 30 metrów takiego ogrodzenia trochę przeraża. Jestem ciekawa jak cenowo wychodzi ten system z Drewbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.05.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No właśnie, to ile Cie wyniesie te 30 metrów? U mnie razem z bramą i furtką było by 45 metrów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 16.05.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ogólną kwotą nie chcę straszyć, bo to też od rodzaju cegły i zaprawy zależy.Pokrótce:cegła 780 sztuk, zaprawa 2 palety, przęsła +/- 150 zł za metr (około 26 metrów), brama coś koło 2200 zł, furtka 550 zł, beton 3,3 m3 . Do tego doliczmy koszt napędu, kształtek bądź daszków (to policzymy dopiero jak będzie pierwsza warstwa całości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.05.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 hrhrhr Rozumiem, że słupki nie były murowane z cegieł tylko sam murek? Może jakieś fotki wrzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 17.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Słupki również z cegieł, zdjęcia wrzucę po ukończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 17.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Jan z Wolna, dziekuje na namiar na tynkarzy. Mehowy bardzo podoba mi sie twoja sciazka z cegiel, gratuluje pomyslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja chciałem tylko murek z cegły a słupki metalowe. Czy dobrze mi wyszło z obliczeń, że koszt u Ciebie to w granicach 12 tyś??? Nie wiem po ile kupowaliście cegły i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymi 17.05.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Planuję kupić okna Vetrex w Bydgoszczy. Szukam opinii na temat ich serwisu/ montażu, bo z tym zazwyczaj później jest problem. Firma ma swoją siedzibę na ul. Żwirki. Czy może ktoś z Forumowiczów zamawiał u nich okna? Pozdr. Podciągam temat. Czy naprawdę nikt nie kupował na Żwirki okien z Vetrexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 18.05.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Murek z klinkieru (CRH) w przęsłami, niby standart ale chcemy uniknąć tych wszystkich esów, floresów, listków - jakoś nie po drodze mi ta stylistyka. Podpatrzyłam coś prostego na FM. Zobaczymy, ale szczerze mówiąc koszt całkowity postawienia 30 metrów takiego ogrodzenia trochę przeraża. Jestem ciekawa jak cenowo wychodzi ten system z Drewbetu. Witam, u mnie wyszly nastepujace wyliczenia: - wykopanie fundamentu (80 cm) plus 20 wyszalowane ponad ziemie- 4000 zl na gotowo ( radze zastanowic sie nad wlasciwym fundamentem) - 45mb muru z pustakow drewbudu z piaskowca 12 tys ( w zaleznosci od wysokosci- ja mam np. 9 m samej sciany na 150 cm) - przesla kute 9szt x 3 m, 2 furtki plus 2 bramy 20 tys pln reszta bedzie z siatki nie jest to malo, szczerze nie kalkulowalem tyle, ale pozo mi nowy dom na 500-600 tys z plotem za 5 tys powodzenia pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 18.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ogólną kwotą nie chcę straszyć, bo to też od rodzaju cegły i zaprawy zależy. Pokrótce: cegła 780 sztuk, zaprawa 2 palety, przęsła +/- 150 zł za metr (około 26 metrów), brama coś koło 2200 zł, furtka 550 zł, beton 3,3 m3 . Do tego doliczmy koszt napędu, kształtek bądź daszków (to policzymy dopiero jak będzie pierwsza warstwa całości). bardzo korzystnie liczysz, oby sie udalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 19.05.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 No to ja sobie na razie podaruję takie ogrodzenie Packaging Zdołowałeś mnie tymi obliczeniami Mam teraz inne pytanie. Chcę w tym roku otynkować dom na zewnątrz, bez ocieplania (mur 3 warstwowy) i na razie bez żadnej struktury. Jak to robiliście u sibie? Maszynowo - tak samo jak tynki wewnętrzne ? Czy ręcznie z własnym materiałem = cement, piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 19.05.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mówiąc "na razie bez żadnej struktury" masz na myśli że w późniejszym czasie strukturę będziesz nanosił...?Na ścianie 2 warstwowej jak nie chciałem tynkować od razu, to położyłem po prostu klej/siatka/klej i tak stało.Tynk miałem "kamyczkowy", zacierany, ręcznie kładziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 19.05.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tak, mam na myśli kornik a na cokole klinkier. W tym roku chcę zrobić tylko tynk z zaprawy cementowej bo na więcej braknie kaski Można wiedzieć ile wyszło Cie to z robocizną? Dziś ten sam majster co robił mi tynki w środku maszynowo, powiedział, że na zewnątrz chce za to 26zł/m2 Dużo? Mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 20.05.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Robocizna wyniosła mnie dokładnie 18 PLN / m2 (położenie siatki na klej i otynkowanie), odpadło gruntowanie, bo sam to zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 20.05.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 gdize sa najtansze rury kanalizacujne zewnetrzne PCV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 20.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 aki007 Ja kupowałem w Bohamecie w Cielu - mają tanio i bardzo miłą obsługę. Nie poleca Ekomy, straszne gbury tam pracują marchab Czy dobrze rozumiem, że tynki robiłeś razem z ociepleniem ? Jeżeli nie to po co ta siatka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 20.05.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 to by bylo nawet blisko mnie, ale porownywales ceny gdzies indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 20.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No ja brałem głównie rury do wyprowadzenia na zewnątrz do szamba i porównywałem właśnie z wspominaną Ekomą gdzie ceny są podobne ale jak już pisałem beznadziejna obsługa. Ponadto sprawdzałem w Castoramie gdzie było drożej i nie mieli dużych rozmiarów, chyba max 2 metrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1986 21.05.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam! Poszukujemy z mezem sprawdzonej ekipy budowlanej ktora postawi fundamenty mury i dach domek ok 120 m2 z poddaszem uzytkowym niepodpiwniczony z garazem przylegajacym czyli tzw stan surowy otwart z okolic bydgoszcz. domek powstanie za ostromeckiem, moze te okolice znacie jakies namiary na dobra firme i ceny za ile ekipa bierze za mury z dachem???? Najlepiej jak wiadomo w miare tanich fachowcow i dobrych... orientujecie sie moze ile licza sobie???? i jesli ma ktos namiary to bardzo prosze... z gory dziekuje i pozdrawiam.. agnieszka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts