karwapa 21.05.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam,Czy znacie jakiegoś projektanta wnętrz z okolic Bydgoszczy, który potrafi zrobić wizualizacje jak w poniższym linku? No i oczywiście ma fajne pomysły.http://img121.imageshack.us/img121/138/90261177.jpgpozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.05.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 marchab Czy dobrze rozumiem, że tynki robiłeś razem z ociepleniem ? Jeżeli nie to po co ta siatka?? Tak, robiłem razem z ociepleniem. Ale nawet jakbym miał ścianę np. 1 warstwową to i tak bym dał siatkę... Znajomy siatki nie dał i jak tylko zmienia się wilgotność powietrza albo pada deszcz to od razu ślicznie widać bloczki pod tynkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 21.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 A z ciekawości, jakie tynki ma znajomy? Bo ja mam jednowarstwową z tynkiem bez kleju i nic nie widać... Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.05.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Pojęcia nie mam. Fakt że bloczki widać. Może to zależy od grubości... albo od niewłaściwego rodzaju tynku.Nie jest to też odosobniony przypadek. Na osiedlu gdzie kiedyś mieszkałem też stoi domek z prześwitującymi bloczkami po deszczu. Coś tam musi być nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryla 22.05.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 witam, szukam wykonawcy do wykonania poddasza (ocieplenie + zabudowa płytami), około 130 m2, w Zielonce, prace do wykonania za około miesiąc (druga połowa czerwca) proszę o info na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 22.05.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Pojęcia nie mam. Fakt że bloczki widać. Może to zależy od grubości... albo od niewłaściwego rodzaju tynku. Nie jest to też odosobniony przypadek. Na osiedlu gdzie kiedyś mieszkałem też stoi domek z prześwitującymi bloczkami po deszczu. Coś tam musi być nie tak... Ja mam mury w technologi 3 warstwowej zbudowanej z Porothermu 24cm, wełny 5cm, i Porothermu 12cm. Rozmawiałem z kilkoma tynkarzami i każdy kręci nosem, że za dużo roboty z tynkowaniem bezpośrednio na murze, że lepiej ocieplić styropianem i dopiero dać tynk :| A ci od tynków mechanicznych wołają od 26zł/m2 Ma ktoś z was dom wybudowany w podobnej technologi i otynkowany bez dodatkowego ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelania 25.05.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam.Poszukujemy solidnej, sprawdzonej ekipy do budowy LAPISA 2 w okolicach Torunia (Brzozowka). Czy ktos zna moze kogos godnego polecenia ?Wielkie dzieki.Pawel i Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poszkodowanylodz 29.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam, po prawie dwóch latach przepychanek z naszym wykonawcą jestem zmuszona napisać tego posta pod zmienionym nickiem.Prowadziłam tutaj dziennik budowy i boje sie że zostanę namierzona. Nie chciałabym żeby stało sie coś złego mnie lub moim dzieciom, ale chciałabym przestrzeć Was kochani przed nieuczciwym wykonawcą i z tego powodu ten inny nick. Uważajcie na Pana Marek Pawlak 601 623 590 który buduje domy w okolicach Łodzi, jego firma zarejestrowana jest we Włocławku, a on sam ze swoimi pracownikami pomieszkuje w wynajmowanym domu w okolicach Nowosolnej. Popełniliśmy wielki błąd zatrudniając go do budowy naszego domu, w trakcie prac budowlanych popełniono masę błedów o których dowiedzieliśmy sie już po zakończonych pracach budowlanych i na nasze nieszczescie wypłaconej kasie. W konstrukcji naszego domu (a konkretnie dachu), biegli rzeczoznawcy wykryli jedyne 23 błędy, które skutkują rozebraniem dachu, na nasz koszt. Dla Pana Marka nie istnieje pojęcie gwarancji, rękojmi, dobrego wychowania, nie wspomnę o minimum kultury osobistej. Miesiącami nie odpowiada na telefony, notorycznie przekłada spotkania, jak chciał wypłatę to byłam punktualnie, jak ma cos poprawić to na kilka razy przekładane spotkanie spóźnia sie po cztery godziny !!!!!!!! To chyba nie te czasy:-(Zatrudnia podwykonawców: Grzegorz Jasiński - robił u nas więźbe dachową (też z okolic Nowosolnej) Wraz ze swoją ekipą piją w pracy alkohol, są aroganccy a do tego o umiejętności czytania (projektu) nawet nie wspomnę. Wszystko co tu napisałam jest poparte dokumentacją, a za niedługo, mam nadzieje wyrokiem sądowym. Gdyby ktoś z Was miał do czynienia z Tymi Panami, to bardzo proszę uważajcie.Na szczegółowe pytania odpowiem na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 29.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Gdzie kupowaliście panele podłogowe? Market typu Castorama czy mniejsze sklepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 30.05.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Gdzie kupowaliście panele podłogowe? Market typu Castorama czy mniejsze sklepy? Właśnie planuję kupić panele i poobjeżdżałem kilka większych sklepów. Duży wybór jest w Centrum Podłóg na Inowrocławskiej, dwa większe sklepy RUCK ZUCK i Abler są na Łęczyckiej. Ruck Zuck ma tylko Classena, a Ja się zraziłem do tych paneli, bo poprzednio użytkowałem. Ja chcę wsiąść z montażem, więc dla mnie markety odpadają, zresztą nie widziałem tam nic ciekawego. Są tam w dużej mierze promocje z deskami 6mm, czego należy unikać. Fachowcy polecają minimum 8mm i z porowatą strukturą panela, bo wtedy nie widać delikatnych zarysowań. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja chcę wsiąść z montażem, więc dla mnie markety odpadają, Markety też oferują montaż. porowatą strukturą panela, bo wtedy nie widać delikatnych zarysowań. Chyba tłoczoną? Porowata to w dziurki... Ale fakt faktem, te z przetłoczeniami (zwłaszcza jak to producenci nazywają "synchronicznymi" czyli zgodnymi z nadrukiem) trzymają się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jakiś czas temu robiłam rekonesans i zdecydowałam się na Centrum Podłóg (DDD ma ceny z kosmosu, również za montaż). Ciekawie wypadał Abler na Łęczyckiej ale nie mieli tych paneli, na które byliśmy zdecydowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 30.05.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 No ja też jestem na tym samym etapie no i zdecydowałem się na salon RUCK ZUCK z Łęczyckiej a panele wybrałem Classena. Od 6 lat użytkowałem panele tej firmy w starym domu i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie wiem, skąd te negatywne opinie. W tedy brałem 8mm z AC4. Teraz Wybrałem 10mm część w AC5 a do sypialni z AC4. Mam nadzieje, że teraz też się nie zawiodę. Widziałem za to u koleżanki panele firmy Krono i to jest dopiero łajno. Już na etapie kładzenia były z nimi problemy gdyż łamały się zaczepy do łączeń. Może to też kwestia danej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 31.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witamszukam ekipy od ułożenia kostki przed dom. Sprawdzonej, uczciwej, z ubijakiem, aby dokładnie położyli kostkę. Budowa w Brzozie. Może ktoś jest po i jest zadowolony? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.06.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Infomacja dla nowobudujących: obmiarowiec walnął się na pomiarze i mamy do sprzedania w dobrej cenie okna profil Veka Swing (profil okrągły) okleina dwustronna orzech, szyba potrójna U=0,7. Okna o wym. 1580x1660 (dwa skrzydła) i 580x1430 (jedno skrzydło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 01.06.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ostrzegam wszystkich chętnych do budowy domu w gm. Dąbrowa Chełmińska o cichym problemie tej gminy jakim jest zapewnienie ciśnienia wody dla osób pracujących w normalnych godzinach od 6 i wracających ok 18. Kompletnie można zapomnieć o zrobieniu obiadu, kąpieli dziecka i siebie do godziny 23 z groszami. Każdy zgłaszający problem w gminie słyszy inną śpiewkę, a to awaria, a to rolnicy podlewają pola itp. Co nie zmienia faktu iż nadal wydają pozwolenia na budowy i następne osoby wpadają w to błędne koło. Może wychodzę z błędnego założenia, ale gdy nie jestem w stanie świadczyć usług na wystarczającym poziomie to nie podpisuję więcej umów. Parę lat temu sam nabrałem się na obietnice, a teraz na szybko będę rył działkę i ściany w budynku żeby wybudować studnie i hydrofornię, to samo było z kanalizą i jest nadal. Wg obietnic kierownika zagosp. przestrzennego do 2010 będzie kanaliza, po co panu oczyszczalnia. Ręce opadają z bezsilności i braku kompetencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 01.06.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 No ja też jestem na tym samym etapie no i zdecydowałem się na salon RUCK ZUCK z Łęczyckiej a panele wybrałem Classena. [...] Też się nastawiam na Classen'a, bo słyszałem dobre opinie o ich produktach. Chciałem obejrzeć panele w tym Ruck Zuck na Łęczyckiej, ale odbiłem się od drzwi, bo mają jakieś nieludzkie godziny otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 01.06.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Witam niedługo czeka mnie etap okien i mam pytanko złożyłem kilka ofert ale też i do mnie się odezwali. Mój wybór to okna na profilu Veka Alphaline 90 z okuciami Roto lub Siegenia - Aubi powiedzcie mi co o tym myślicie i czy słyszeliście o firmie Camperten lub "Przedsiębiorstwo WielobranŜowe Krzysztof SikorskiBydgoszcz ul. Kombatantów 14/8" czy warto u nich brać okna ewentualnie podajcie jakieś namiary , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 czy słyszeliście o firmie Camperten A może chodzi o Carpenter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.06.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Też się nastawiam na Classen'a, bo słyszałem dobre opinie o ich produktach. Chciałem obejrzeć panele w tym Ruck Zuck na Łęczyckiej, ale odbiłem się od drzwi, bo mają jakieś nieludzkie godziny otwarcia. No mają max do 17tej a w soboty chyba do 13tej. Zawsze udawało mi się zdążyć na ostatnią minutę Czy są ok, okaże się za jakiś tydzień, jak mi zamontują panele Mam nadzieje, że będzie ok. Mam tego z chyba 150m2 :/ Witam niedługo czeka mnie etap okien i mam pytanko złożyłem kilka ofert ale też i do mnie się odezwali. Mój wybór to okna na profilu Veka Alphaline 90 z okuciami Roto lub Siegenia - Aubi powiedzcie mi co o tym myślicie i czy słyszeliście o firmie Camperten lub "Przedsiębiorstwo WielobranŜowe Krzysztof Sikorski Bydgoszcz ul. Kombatantów 14/8" czy warto u nich brać okna ewentualnie podajcie jakieś namiary , W Carpenterze zamawiałem drzwi. Ekipa montująca wg mnie profesjonalna i nie mam się do czego przyczepić. Niestety nie wiem, czy Ci sami ludzie również zajmują się również montażem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts