emjot27 18.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wynegocjowaliśmy w zeszłym roku 100 ze metr z materiałem (ceresit tynk mineralny, baranek i farba silikatowa). Dlatego sądzę że ściana jednowarstwowa wcale nie wychodzi tak tanio. 100 zł/m2 ?!?!?!? SZOK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 19.06.2011 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 witam, za chwile zaczynam elewqcje i w tym momencie wpqdlismy na pomysl okiennic zewn montowanych do muruoznacza to, ze nalezy zamontowac wczesniej wzmocnienia na scianie przez polozeniem styropianutroche zong bo czasu malo czy macie namiar z rejonu na kogos kto robi okiennice- super pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 19.06.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witamjestem przed wyborem kotła, w którym będzie można palić z podajnika ekogroszkiem, pelletem lub miałem a w razie konieczności z rusztu zastępczego,węglem i drewnem. Zastanawiam się między kotłem Defro Eko Duo Uni a WEBER Heiztechnik DUO. Podoba mi się ten kocioł Defro, ale znalazłem dużo negatywnych opinii no i jest droższy o ok. 1000 zł a o kotle Weber było dużo pozytywnych opinii. A jak wy sądzicie? A może jakiś inny kocioł? Jeszcze jedno jak w praktyce wykorzystuje się dodatkowe palenisko na węgiel i drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 19.06.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 100 zł/m2 ?!?!?!? SZOK! Tak ... 100 zł. Popytaj tynkarzy co sądzą o ścianie jednowarstwowej, też się zdziwiliśmy. Co co firmy DEFRO można poczytać moje posty. Ja tam firmę DEFRO odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 19.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Tylko nie rozumiem, skąd taki koszt? Rozumiem, że w tym jest jeszcze ocieplenie? Ja mam ścianę 3 warstwową i jak na razie za tynkowanie tynkiem cementowo-wapiennym przy około 260m2 wycenili mi za tynk mechaniczny 26 zł.m2 a za ręczny 10 zł za robociznę plus materiał ?!?! Nie wiem ile wyjdzie kornik i malowanie. To zostawiam sobie na przyszły rok. Co do pieca, ja mam Klimosz Ling Duo i jeden sezon za mną. Jednak nie wiem, czy warty polecenia. Na pewno chciałbym jakiś lepszy sterownik, najlepiej z możliwości podłączenie do Internetu. Taki bajer widziałem w innych piecach i wierzcie mi, dla kogoś kto jest cały dzień po za domem, to takie cudo to rewelacyjna sprawa. Powiadomienia na sms też by stykneły. Głupie zerwanie zawleczki albo inna awaryjna sytuacja w mroźne dni to na prawdę ważna sprawa aby wiedzieć o tym w odpowiednim czasie. Ponadto, warto przy tych piecach zainwestować w dobry UPS z akumulatorem. U mnie w tym sezonie 3 razy się zdarzyło, ze albo wyłączyli prąd albo były jakieś nagłe spadki napięcia, że komputer w sterowniku zgłupiał i zaczął podawać non stop groszek.Reasumując, nie ma idealnego pieca. Z każdymi są jakieś przeboje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 20.06.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Bez żadnego ocieplenia, to ściana jednowarstwowa tak jak pisałam. Pisałam też co wchodzi w skład tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 20.06.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Hej! witam .poprosze jezeli mozna o dobry namiar na firne od okien oczywiscie niedrogich a dobrych . My u siebie mamy MS montowane przez Oknoplus z Jagiellońskiej. Co do okien, to nie mam większych zastrzeżeń, poza tym, że te od południowej strony lekko zmieniły barwę. Okna są białe, montowane 8 lat temu, profil Tytan. Denerwujące są zaślepki na otwory odprowadzające wodę - żółkną na potęgę. Ekipa montująca (8 lat temu) schludna, kulturalna, posprzątała po sobie. Cztery lata temu montowaliśmy drzwi wejściowe KMT i tutaj Oknoplus dał ciała, a właściwie ekipa - chłopaki krzywo wstawili i cała zabawa od nowa. Teraz robimy rozbudowę i będziemy zamawiać okna Tytan z potrójną szybą - cenowo ok, a i kształt profili najbardziej zbliżony do starych Tytanowych. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 21.06.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam jestem przed wyborem kotła [...] Jeszcze jedno jak w praktyce wykorzystuje się dodatkowe palenisko na węgiel i drzewo Sporo opinii n/t kotłów i instalacji znajdziesz na http://forum.info-ogrzewanie.pl. Nie ma się co oszukiwać - jakikolwiek kocioł na ekogroszek nigdy nie będzie taki bezobsługowy (nie mówię tylko o zasypywaniu i czyszczeniu), jak gazowy. Chociażby z tego względu, że na ciągłość palenia i zachowanie kotła ogromny wpływ ma to, czym palisz, a jakość i parametry ekogroszku mają ogromny rozrzut. Ważne jest, żeby mieć paliwo ze sprawdzonego źródła i żeby sterowanie działało sprawnie. Tutaj akurat uważam, że im prostszy sterownik, tym lepiej: zadana temperatura CO i CWU, czujka w zasobniku i to wszystko. Poza tym należy nastawić się psychicznie na to, że pierwszy sezon grzewczy to jest nauka własnego kotła, zabawa w ustawienie parametrów, frustracje, że kocioł się brudzi, palenisko gaśnie itp. itd. Ale potem jest już dobrze, zwłaszcza gdy zamykasz sezon w 3000 PLN Ja na przykład przez cały zeszły sezon nie miałem żadnego wygaszenia kotła, pełna ciągłość pracy. Nigdy (3 sezony) nie użyłem dodatkowego paleniska, zawsze z podajnika. Wątpię czy w nowych domach ktoś się w to bawi. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 21.06.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Skrzynka budowlana na sprzedaż tel. 506032508 Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 21.06.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 INSPEKTOR NADZORU BUDOWLANEGO!!!!!!z okolic Bydgoszcz/Ostromecko, Dabrowa Chelminska poszukiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 21.06.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Szukam sprawdzonej i pewnej ekipy od CO. Typowy domek: podłogówka + kaloryfery. Piec na ekogorszek. Zalezy mi na pewnym i prawidłowym położeniu. Cena tez powinna byc przystępna . Ja moge polecic ekipę od dachu - ale wiem ze mają duzo pracy. Z góry serdeczne dzięki Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 21.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Chyba podskoczyły ceny ekip budowlanych bo od nas za SSO bez dachu dom 110m, bez podpiwniczenia, uzyteczne poddasze, prosta bryła-też chcą 32 tysiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 21.06.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 ogromny wpływ ma to, czym palisz, a jakość i parametry ekogroszku mają ogromny rozrzut. Ważne jest, żeby mieć paliwo ze sprawdzonego źródła i żeby sterowanie działało sprawnie. Właśnie - powoli się przymierzam do zakupu ekogroszku, jakie miejsca macie sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 21.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Kupowaliśmy w Łabiszynie, nie należy do najtańszych ale jakość 1 klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 22.06.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Technika - tradycyjnie jak polbruk - podsypka cementowo-piaskowa, ubijane zageszczarka. krawezniki z cegiel kladzionych bokiem osadzonych w zaprawie. Tak to z grubsza wyglada: http://img854.imageshack.us/img854/5083/dsc9592f.jpg http://img217.imageshack.us/img217/2041/dsc9594p.jpg Jak dlugo wytrzyma taka cegla na ziemi? Pytam bo mam klikanscie palet cegly klinkierowej , popekanej, nowiutkiej. Zakupilem ja w innym celu, ale plany sie zmienily i chcialbym ja polozyc zamiast kostki. Czy ktos przerabial takie rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 22.06.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Szukam sprawdzonej i pewnej ekipy od CO. Typowy domek: podłogówka + kaloryfery. Piec na ekogorszek. Zależy mi na pewnym i prawidłowym położeniu. Cena tez powinna być przystępna . Krzysztof Myślę, że mogę Ci polecić firmę, która robiła u mnie całą instalacje wodno kanalizacyjną i CO. Jest to chyba jedyny wykonawca u mnie w domu, do którego nie mam się do czego przyczepić. Firma nazywa się HB-TECH a namiary wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 22.06.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witajcie. Poszukuję dobrej ekipy do położenia posadzek "z maszyny". Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 22.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 witam dajcie namiar na kogos kto szpachluje i maluje plyty karton-gios i jakie centy teraz sa za 1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 22.06.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witajcie. Poszukuję dobrej ekipy do położenia posadzek "z maszyny". Możecie kogoś polecić? Zajrzyj do mojego dziennika - w jednym z ostatnich wpisów jest fotka samochodu z numerami telefonów - byli z "polecenia" forumowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcs 22.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 mi też robił ww.Pan polecam, 1 dzień roboty i 180m2 zrobione A jak kwestia równości wylewki? U mnie też robił posadzkę i po wyrywkowym sprawdzeniu dwumetrową łatą zaczynam się zastanawiać, czy takie wykonanie to norma, czy ja mam znowu pecha i u mnie im "nie wyszło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts