agatka2106 20.07.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja mam dach płaski kryty papą, a blachy będziemy zakładać na ogniomury, czyli to co wokół domu na dachu A gdzie kupowałaś blachę? U mnie lokalnie w Solcu nie chcą wyginać W Toruniu od strony Solca na Nieszawskiej w Tombudzie giecie blachy w cenie, tak bylo jak budowalam teraz musialbys dzwonic i pytac. Chociaz nie wiem czy na taka odleglosc sie oplaca, zadzwon i przelicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 20.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 My też takiego Pana kierownika mamy To początek bo jesteśmy na etapie fundamentów. Ale sam zachęca do pytań i nie ma problemu kiedy dzwonimy z pytaniami. A i na budowęp rzyjeżdza:) i razem z geodetą wytyczał budynek Jak na razie służy nam swoją wiedzą ! I oby tak dalej. Pozdrawiam To tylko pozazdroscic, ja musze pilnowac, aby naniosl zmiany i oddal do Starostwa, na budowie tez byl 2 razy ( undamenty, strop) a mam juz stan surowy otwarty. Moze to kwestia ceny, 1200 pln za calosc:) pozdrawiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 20.07.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Zgadzam się z Tobą w 100% Ja zamontowałem rolety zewnętrzne tylko na parterze a teraz żałuje, że nie zrobiłem tego też na poddaszu gdzie w upałach mam 27st a na dole 22. Teraz chcę zainwestować w zewnętrzne markizy na okna dachowe. Czy ktoś z was stosuje coś takiego? Polecacie? dzieki za podpowiedzi, w sumie to tez uwazam, ze dobre rolety maja wiecej zalet niz wad, ale pytanie: chcialem zalozyc sterowanie autom na kazda rolete, na co zwrocic uwage przyz specyfikacji zamowienia? jaki naped? dzieki z gory pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 20.07.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich. Chciałam zapytać ile kosztuje wylanie maszynowo m2 posadzki i jakiej grubości ona jest. Co jest w cenie? Możecie polecić sprawdzoną ekipę? Miejsce operacji Łochowo. Cena jest zależna od ilości metrów do zrobienia - ja jestem bardzo zadowolony z firmy Julbud z Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 20.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Cena jest zależna od ilości metrów do zrobienia - ja jestem bardzo zadowolony z firmy Julbud z Bydgoszczy. Dziękuję za podpowiedź. Poszukam w niecie namiarów. Metrów nie mam dużo. Mam wizytówkę firmy Profibud, ale nie znam tej firmy więc tak w ciemno to trochę boję się decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 20.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 chcialem zalozyc sterowanie autom na kazda rolete, automatyke mamy tylko na ciężkich roletach balkonowych, co da każdych radze się zastanowić bo na tych naszych wsiach zdarza się że nie ma prądu i przymusowe zaciemnienie nie będzie takie przyjemne chyba że tak bardzo lubicie piloty - kwestia gustu najlepiej dobrać tak automatykę aby jakiś tam czujnik zapobiegał przezwojowaniu rolety, my mamy taki zwykły silnik i ręcznie muszę pilnować aby rolety za bardzo nie rozwinąć/ zwinąć i prztyczek cały czas trzymać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 20.07.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja użytkuję rolety zewnętrzne od 7 lat i przyznam, że nie jestem do końca zadowolona - co chwilę są problemy ze zwijaniem, żeby opuścić roletę w 2 pokojach muszę wchodzić na parapet. Było już kilka firm, które próbowały temu zaradzić, ale niestety poza skasowaniem nie małej sumy nic nie zrobili. Co do automatyki to rzeczywiście sprawdza się raczej na ciężkich oknach balkonowych, co podyktowane jest również względami cenowymi.Czy macie jakieś doświadczenia na z firmą Matyśkiewicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 20.07.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 [...], żeby opuścić roletę w 2 pokojach muszę wchodzić na parapet.[...] Kolega w pierwsze pióro wcisnął cienki metalowy płaskownik i już nie ma problemu z zwijaniem czy opuszczaniem rolet. Pióra rolet są za lekkie,a obciążenie powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 21.07.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam,szukam szamb betonowych w okolicach bydgoszczy z transportem... macie moze jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 21.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ile placiliscie za polozenie klinkieru na kominy jakas scianke itd. Brali murarze od metra czy od cegly, musze sie zorientowac, czy moi mnie w kuku nie robia??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.07.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Teraz chcę zainwestować w zewnętrzne markizy na okna dachowe. Czy ktoś z was stosuje coś takiego? Polecacie? Mam zainstalowane markizy zewnętrzne na wszystkich oknach. Zainstalowałem je zaraz po tym jak zobaczyłem do jakich temperatur potrafią się nagrzać pokoje. 30 stopni to był standard. Naprawdę polecam- skuteczna i tania alternatywa do rolet zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 21.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, szukam szamb betonowych w okolicach bydgoszczy z transportem... macie moze jakies namiary? Szamba betonowe z atestem mają w Lisim Ogonie. Tel.: 606-219-007 Co do rolet to dodam, że w przypadku sterowania elektrycznego warto pomyśleć nad UPSem. Ja będę miał właśnie robione takie rozwiązanie gdzie UPS podpięty będzie pod niektóre obwody w domu w tym całą kotłownie i wszystkie rolety. U mnie dodatkową motywacją do zrobienia takiego rozwiązania jest to,że oprócz przypadków braku prądu w ciągu dnia - niebezpieczne zwłaszcza zimą - jest to, że często zdarzają się wahania napięcia. Sprzęt elektroniczny lubi w tedy wariować. U mnie na przykład już 2 razy zaciął się podajnik w piecu na ekogroszek. Ja mam do Was za to pytanie, gdzie w Bydgoszczy jest na prawdę dobry i dobrze wyposażony sprzęt z lampami i oświetleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 21.07.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Mam zainstalowane markizy zewnętrzne na wszystkich oknach. Zainstalowałem je zaraz po tym jak zobaczyłem do jakich temperatur potrafią się nagrzać pokoje. 30 stopni to był standard. Naprawdę polecam- skuteczna i tania alternatywa do rolet zewnętrznych. Super. Możesz mi napisać jakiej firmy masz okna i markizy? Ja mam Velux i miałem zamiar kupić tej samej firmy markizy na haczyk: http://www.veluxshop.pl/produkty/markizy Ile placiliscie za polozenie klinkieru na kominy jakas scianke itd. Brali murarze od metra czy od cegly, musze sie zorientowac, czy moi mnie w kuku nie robia??????? Ja jeszcze nie kładłem, ale z tego co mi mówił mój majster, to tyle samo co za kafelki czyli w granicach 40 - 45zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 21.07.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 moi chca 2 zl od cegly, czyli 100 zl za m2, cegla na kominie w tym wliczona jest wylewka pod klinkierslupek ogrodzeniowy 80 cegiel + zbojenie w sordku = 160 zlotych to jak drogo, czy nie drogo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.07.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Super. Możesz mi napisać jakiej firmy masz okna i markizy? Ja mam Velux i miałem zamiar kupić tej samej firmy markizy na haczyk: http://www.veluxshop.pl/produkty/markizy Okna to velux M08. Markizy też "na haczyk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 21.07.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 moi chca 2 zl od cegly, czyli 100 zl za m2, cegla na kominie w tym wliczona jest wylewka pod klinkier slupek ogrodzeniowy 80 cegiel + zbojenie w sordku = 160 zlotych to jak drogo, czy nie drogo????? Aaa to przepraszam, zrozumiałem, że będziesz miał oklejane płytką klinkierową... Ale i tak to przegięcie, żeby płacić za położenie jednej cegły 2zł!! Niestety nie wiem, ile za to biorą. Okna to velux M08. Markizy też "na haczyk" No to mam te same okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 21.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Okna to velux M08. Markizy też "na haczyk" Ja myslalam o roletach ale teraz zastanawiam sie na tymi markizami. A jaki masz kolor? Bo ja mam brazowy dach i zastanawiam sie czy te markizy brazowe czy czarne sa jednak mniej widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 21.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 moi chca 2 zl od cegly, czyli 100 zl za m2, cegla na kominie w tym wliczona jest wylewka pod klinkier slupek ogrodzeniowy 80 cegiel + zbojenie w sordku = 160 zlotych to jak drogo, czy nie drogo????? Ja nie mam cegiel klinkierowych ale znajomi robili i dokladnie tez tak placili, rok temu. To chyba taka normalna cena, dla pracownikow oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.07.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ja myslalam o roletach ale teraz zastanawiam sie na tymi markizami. A jaki masz kolor? Bo ja mam brazowy dach i zastanawiam sie czy te markizy brazowe czy czarne sa jednak mniej widoczne? Koszt rolet jest przygniatający... szczególnie jak ktoś ma kilka okien dachowych (ja akurat mam 7). Markizy są czarne, dach też mam czarny. Całkiem ładnie moim zdaniem to wygląda Jutro o ile pogoda pozwoli to mogę zrobić jakąś fotkę... moi chca 2 zl od cegly, czyli 100 zl za m2, cegla na kominie w tym wliczona jest wylewka pod klinkier slupek ogrodzeniowy 80 cegiel + zbojenie w sordku = 160 zlotych to jak drogo, czy nie drogo????? 3 lata temu za wymurowanie komina z pełnej cegły klinkierowej płaciłem 4 PLN z fugowaniem. Więc dziś jest raczej taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 21.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 czesc*poszukuje dobrego elektryka: macie moze sprawdzone namiar? * a moze jakies doswiadczenie z "Gaja. ZUH85-717Bydgoszcz,Głowackiego "??? dzieki za typypozdrawiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts