tazuj 26.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Wiem, wiem - tylko, taka moja drobna uwaga była. Na dobrą sprawę nie trzeba było tego wszystkiego zrzucać - wystarczyłoby poprawne zamocowanie listew - ale jak widać na załączonym obrazku niektóre ekipy niestety nie nadążają za nowymi technologiami. Przyłączę się do tematu ekip i ich polecani i ich nadążania za technologiami. Wolę polecenie znajomego który jest zadowolony i widziałem pracę i efekt od polecenia z sieci zy od sprzedawcy (który poleca kolegów nie znając ich pracy - > LINDTECH ). Trzeba mocno uważać, ekipy po prostu traktują osoby które się budują jak złote kury. Inna sprawa iż sporo ekip wyjechało zostali sami fachowcy . Zauważyłem to w nawet w tartaku gdzie sprzedawcapróbował wydoić inwersora. (a moze wyjajczyć ) Przy okazji uważajcie na tartak Jan Flejter (ten piierwszy w zielonce). Najpierw próbowano zrobić przekręt na fakturze a później na rzekomej konserwacji drewna. Jak ktoś będzie kupował więźbę to lepiej kupić sobie drewno bez impregnacji (bo ta w tartaku to fikcja drewno mokre maźnięte barwinkiem nie wchłonie "konserwantu"). Kupić sobie baniaczek Kuprafungu taki na 625l wody, przesuszyć chociaż powierzchniowo i samemu pomalować. Trochę pracy jest, w naszym przypadku i tak musieliśmy malować pomimo zapłaty za konserwację - życie. Dodam jeszcze fakt iż różnicy w ilościach m3 drewna na tą samą więźbę wynosiły (najtańszy tartak jaki znalazłem IZBICA 5,5m3 - Flejter drewno droższe za m3 ale wyszło go 4,3m3 ). Tak że docelowo tam gdzie drożej za m3 wyszło taniej chociaż ogólnie tartak oceniam na 3- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 26.07.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Buduję się w Twoim rejonie. Jak chcesz zobaczyć efekt to daj znać 608058143. Ocenisz sobie. Ja jestem zadowolony. Zadzwonię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 26.07.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Przyłączę się do tematu ekip i ich polecani i ich nadążania za technologiami. Wolę polecenie znajomego który jest zadowolony i widziałem pracę i efekt od polecenia z sieci zy od sprzedawcy (który poleca kolegów nie znając ich pracy - > LINDTECH ). Trzeba mocno uważać, ekipy po prostu traktują osoby które się budują jak złote kury. Inna sprawa iż sporo ekip wyjechało zostali sami fachowcy . Zauważyłem to w nawet w tartaku gdzie sprzedawcapróbował wydoić inwersora. (a moze wyjajczyć ) Przy okazji uważajcie na tartak Jan Flejter (ten piierwszy w zielonce). Najpierw próbowano zrobić przekręt na fakturze a później na rzekomej konserwacji drewna. Jak ktoś będzie kupował więźbę to lepiej kupić sobie drewno bez impregnacji (bo ta w tartaku to fikcja drewno mokre maźnięte barwinkiem nie wchłonie "konserwantu"). Kupić sobie baniaczek Kuprafungu taki na 625l wody, przesuszyć chociaż powierzchniowo i samemu pomalować. Trochę pracy jest, w naszym przypadku i tak musieliśmy malować pomimo zapłaty za konserwację - życie. Dodam jeszcze fakt iż różnicy w ilościach m3 drewna na tą samą więźbę wynosiły (najtańszy tartak jaki znalazłem IZBICA 5,5m3 - Flejter drewno droższe za m3 ale wyszło go 4,3m3 ). Tak że docelowo tam gdzie drożej za m3 wyszło taniej chociaż ogólnie tartak oceniam na 3- No tak, czyli trzeba samemu nadążać za nowościami, znać się i patrzeć fachowcom na ręce z tego wynika. Też lubię jak mi osoby prywatne kogoś polecą, wydaje mi się to bliższe prawdy. Choć faktycznie można mieć pecha, u jednego zrobią dobrze a u innego spartaczą. Często ta sama firma to zupełnie inni ludzie - przychodzą , odchodzą, potem znów wracają. Pamiętam jak w bloku kładli mi kafelki. Sąsiad obejrzał, bardzo mu się spodobało, wziął namiar i za dwa miesiące się umówił. Przyszli do niego zupełnie inni ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 26.07.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Czy ma ktoś podpisaną umowę z agencją ochrony JUWENTUS możecie coś doradzić czy są ok czy nie?A tak poza tym MAM DO SPRZEDANIA ELEKTRYCZNĄ SKRZYNKĘ BUDOWLANĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 26.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Zauważyłem to w nawet w tartaku gdzie sprzedawcapróbował wydoić inwersora. (a moze wyjajczyć ) Przy okazji uważajcie na tartak Jan Flejter (ten piierwszy w zielonce). Najpierw próbowano zrobić przekręt na fakturze a później na rzekomej konserwacji drewna. Jak ktoś będzie kupował więźbę to lepiej kupić sobie drewno bez impregnacji (bo ta w tartaku to fikcja drewno mokre maźnięte barwinkiem nie wchłonie "konserwantu"). Kupić sobie baniaczek Kuprafungu taki na 625l wody, przesuszyć chociaż powierzchniowo i samemu pomalować. Trochę pracy jest, w naszym przypadku i tak musieliśmy malować pomimo zapłaty za konserwację - życie. Dodam jeszcze fakt iż różnicy w ilościach m3 drewna na tą samą więźbę wynosiły (najtańszy tartak jaki znalazłem IZBICA 5,5m3 - Flejter drewno droższe za m3 ale wyszło go 4,3m3 ). Tak że docelowo tam gdzie drożej za m3 wyszło taniej chociaż ogólnie tartak oceniam na 3- Ja brałem od nich tylko deski do szalunku. Wierzbę zamawiałem z jakiegoś tartaku pod Koronowem i tam wydaje mi się, że z tym impregnowaniem było podobnie, również sam bawiłem się w impregnowanie. Teraz chciałbym zamówić deski do podbitki. Właśnie u Flejtra są sosnowe 20mm grubości po 30 zł/m2 Czy to dobra cena? Czy szukać gdzie indziej? Skąd zamawialiście i za ile taką podbitkę w ostatnim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 27.07.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja mam tak: - obróbka komina: listwa wcięta w komin + taśma (jest wersja alu i ołowiana) z butylem - taka: http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/17/45/25/1717452591 - kalenica - taśma tego typu: http://www.denbraven.pl/docs_pic/duze/7.33B.jpg witam, dzieki bardzo za wszelkie komentarze w kwestii jakosci polozenia zabezpieczenia dachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 27.07.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 czesc, poszukuje dobrego stolarza, ktory wykonuje dzwi zewnetrzne w b. dobrej jakosci ( no irozsadnej cenie) pozdarwiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 27.07.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 witam, dzieki bardzo za wszelkie komentarze w kwestii jakosci polozenia zabezpieczenia dachu:) mamy taśmę, wiosną ciekło ale poprawili i przestało trzeba zwrócić też uwagę na fugi w kominie, no i spotkaliśmy się z komentarzami żeby cały komin był z pełnej cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 27.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 czesc, poszukuje dobrego stolarza, ktory wykonuje dzwi zewnetrzne w b. dobrej jakosci ( no irozsadnej cenie) pozdarwiam pwa witam a firmy sprzedajace okna nie maja drzwi , my tak kupilismy drewniane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 27.07.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Emjot sama szukam podbitki, dobra masz cene, w Cegpolu za m2 biora 32 zl (nie wiem jaka grubosc) a w Castoramie 34,5 zl za 16 mm, tak wiec dzieki na namiar. Tazuj co do tartaku w Zielonce sama mam od nich wieźbe ale to ze sa tylko mazniete impregnatem to jest stala praktyka wiekszosci tartakow, chociaz ja myslalam ze ten zilony kolor to jednak impregnat a nie barwnik, skad wiesz ze to barwnik? Ktos pytal o polecenie tynkarzy, ja moge smialo polecic ekipe, robila mi i moim sasiadom, nie dosc ze dobrze robia to tez sa bardzo kulturalni, az sie chce takich ludzi zatrudniac. (pan Arek 695-566-014) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 27.07.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 czesc, poszukuje dobrego stolarza, ktory wykonuje dzwi zewnetrzne w b. dobrej jakosci ( no irozsadnej cenie) pozdarwiam pwa Zobacz w Carpenterze drzwi AFB ja jestem zadowolony http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi-zewnetrzne-drewniane-wspolczesne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 27.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zobacz w Carpenterze drzwi AFB ja jestem zadowolony http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi-zewnetrzne-drewniane-wspolczesne.html Dokładnie to samo miałem napisać ale mnie uprzedziłeś ? Też się zastanawiałem nad drzwiami robionymi przez stolarza. Nasze wymarzone drzwi to AFB 902.4 http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi-zewnetrzne-drewniane-dwuskrzydlowe/drzwi-zewnetrzne-drewniane-dwuskrzydlowe-902,4.jpg Niestety cena nas odstraszała, dlatego szukaliśmy stolarza, który zrobi nam podobne ale taniej. Byliśmy chyba u 5 stolarzy i pomimo tego, że drzwi teoretycznie były by podobne, to praktycznie to nie było to. Nie podobały nam się tak bardzo jak oryginał. Cenowo wychodziło zaledwie 20% a i tak zdecydowaliśmy się na te z firmy AFB i póki co nie żałuje. Drzwi są piękne a ponadto udało nam się dostać ładny rabat przez co różnica w cenie w stosunku do stolarza wyszła jeszcze bardziej korzystnie. Ważne, żeby mieć otwór na drzwi w którym te występują w standardzie. W przeciwnym wypadku trzeba mocno dopłacać. U nas się udało wstawić takie właśnie w standardzie. Samą firmę Carpenter również polecam, Jako montażyści spisali się na medal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 28.07.2011 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witam a firmy sprzedajace okna nie maja drzwi , my tak kupilismy drewniane . czesc, pewnie i maja, lecz wymyslilismy sobie dzwi udziwnione z lukiem i dobrać ze standardu nie mozna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 28.07.2011 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Emjot sama szukam podbitki, dobra masz cene, w Cegpolu za m2 biora 32 zl (nie wiem jaka grubosc) a w Castoramie 34,5 zl za 16 mm, tak wiec dzieki na namiar. Tazuj co do tartaku w Zielonce sama mam od nich wieźbe ale to ze sa tylko mazniete impregnatem to jest stala praktyka wiekszosci tartakow, chociaz ja myslalam ze ten zilony kolor to jednak impregnat a nie barwnik, skad wiesz ze to barwnik? Ktos pytal o polecenie tynkarzy, ja moge smialo polecic ekipe, robila mi i moim sasiadom, nie dosc ze dobrze robia to tez sa bardzo kulturalni, az sie chce takich ludzi zatrudniac. (pan Arek 695-566-014) czesc, ja zamowilem podbitke w tartaku i dalem obrobic- wyszlo ok. 27 pln m2 lecz mysle, ze ma to maly sens jedyna zaleta to grubosc ( 20-21mm) w Tombudzie ( Osielsko , Torun) jest super jakosciowa - w cenie ok. 30-32 pln jedyne co to grubosc, ktora jest standardowa 16-18 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 28.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 czesc, poszukuje dobrego stolarza, ktory wykonuje dzwi zewnetrzne w b. dobrej jakosci ( no irozsadnej cenie) pozdarwiam pwa dolaczam sie do pytania dobrego stolarza, nie tylko od okien mozecie polecic kogos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 w Tombudzie ( Osielsko , Torun) jest super jakosciowa - w cenie ok. 30-32 pln jedyne co to grubosc, ktora jest standardowa 16-18 mm) Tak, też tam dzwoniłem i się dowiadywałem. Jest tylko jedno ale, nie dość, że jest cieńsza to jeszcze na dodatek ze świerku a z tego co mi wiadomo, jest to jednak gorsze drewno do takich zastosowań niż sosna. Co o tym sądzicie? Słyszałem, że najlepiej nadaje się modrzew, ale nie znalazłem nigdzie w okolicy takiej podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 28.07.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Hej. Potrzebna sprawdzona ekipa do rozprowadzenia ogrzewania i podłogówki. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 28.07.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 czesc, ja zamowilem podbitke w tartaku i dalem obrobic- wyszlo ok. 27 pln m2 lecz mysle, ze ma to maly sens jedyna zaleta to grubosc ( 20-21mm) w Tombudzie ( Osielsko , Torun) jest super jakosciowa - w cenie ok. 30-32 pln jedyne co to grubosc, ktora jest standardowa 16-18 mm) Nie rozumiem czemu maly sens, przeciez i grubosc dobra i cena? A obrobka to chodzi o kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 28.07.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Cena DACHU witam czy możecie podać cenę robocizny Waszego dachu - mile widziana cena, wielkość dachu, czy cena zawierała montaż okien dachowych, okres w jakim był wykonany w chwili obecnej poszukuję dobrej ekipy dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 28.07.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 38 zl za m2, ciesielka + papowanie + deskowanie. Dach 200 m2, glowna konstrikcja, do tego garaz+ taras wsparty na debach 37 cm grubosci, taras i garaz konstrukcja jetkowa, glowny dach wiazary. razem okolo 300 m2, wszystko za 38zl za m2. Bez rynnowania , okien bo ich nie mam, dach jest robiony i prze te cholerne deszcze bedzie dlugo robiony...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts