vayakon 28.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czy komuś z Was zdarzyło się, żeby pozwolenie na budowę zostało wydane przed upływem 65 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 28.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Czy komuś z Was zdarzyło się, żeby pozwolenie na budowę zostało wydane przed upływem 65 dni? Tak Zaniesione 13.01 - odebrane 23.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 29.07.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Tak Zaniesione 13.01 - odebrane 23.02 czesc, wszystko zalezy od okresu złozenia- ja zanioslem w pierwszym tygodniu stycznia i trwalo to 4-5 tygodni:) pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 29.07.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Czy komuś z Was zdarzyło się, żeby pozwolenie na budowę zostało wydane przed upływem 65 dni? Tak, u mnie trwało to ok 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 29.07.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Co sądzicie o oknach trzyszybowych? Podobno to taka rewelacja. Ma ktoś takie okna? Czy zawiasy wytrzymują taki ciężar? Czy lepiej tradycyjnie dwuszybowe i nie próbować żadnych nowości. Bo różnica w cenie jest niewielka, na całości ok. tysiąca zlotych w stosunku do dwuszybowych.Myślę konkretnie o oknach Oknoplusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcs 29.07.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Co sądzicie o oknach trzyszybowych? Podobno to taka rewelacja. Ma ktoś takie okna? Czy zawiasy wytrzymują taki ciężar? Czy lepiej tradycyjnie dwuszybowe i nie próbować żadnych nowości. Bo różnica w cenie jest niewielka, na całości ok. tysiąca zlotych w stosunku do dwuszybowych. Myślę konkretnie o oknach Oknoplusa. Ja mam tytaNowe. W ferworze walki skusiłem się na u=0,5 za dopłatą 1PLN, ale teraz po czasie mam pewne wątpliwości. Szyby (moim zdaniem) wyraźnie przepuszczają mniej światła. Wpływa to mniejsze dogrzewanie pomieszczeń, zarówno latem (+) jak i zimą (-). Czy szyby bardziej obciążają zawiasy nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam i skrzydła były tylko wstępnie regulowane po montażu. mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 29.07.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ja placilam 55 zl za robocizne metra dachu: wiezba, folia, dachowka, rynny, opierzenie komina. Osobna kasa za okna dachowe. Emjot w Solcu w tartaku maja podbitke sosnowa 20 mm w 100% bez sekow za 36 zl(nie spytalam czy brutto cholerka) a ta u Flejtera jest z sekami, to chyba wazne by sekow nie bylo, myslisz ze warto doplacic? Jadzia co do okien Oknoplusa to coraz wiecej slysze niezadowolonych osob, sama jakos nie mam zlych wspomnien ale np po czasie dowiedzialam sie ze w kotlowni dali mi drzwi KMT zewnetrzne ale do bloku! a nie na dwor bo tylko z jedna uszczelka co swiadczy ze straja sie wiecej zarobic naszym kosztem. Jeszcze nie wolalam ich na regulacje okien a wszytskie balkonowe tego wymagaja, tez mam 3 szybowe, wizulanie ladne ale jak sie sprawdzaja to po regulacji powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 29.07.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Co sądzicie o oknach trzyszybowych? Podobno to taka rewelacja. Ma ktoś takie okna? Czy zawiasy wytrzymują taki ciężar? Czy lepiej tradycyjnie dwuszybowe i nie próbować żadnych nowości. Bo różnica w cenie jest niewielka, na całości ok. tysiąca zlotych w stosunku do dwuszybowych. Myślę konkretnie o oknach Oknoplusa. Też mamy konkretnie ten model, niedzielone o szerokości 150 cm i powiem szczerze są BARDZO ciężkie. Regulowano nam już kilka razy i dalej nie funkcjonują tak jak powinny - chodzi o zabezpieczenie mechanizmu uchylnego, aczkolwiek nie podzielam zdania o mniejszym przepuszczaniu światła. Nie wiem jak całość wypada przy oknach dzielonych. Montowali dość dobrze, ale trzeba zwrócić uwagę przy oknach balkonowych na niskim progu bo siłą ich trzeba nakłaniać do montażu na specjalnych zbrojonych profilach. Najpierw nam wciskali że wystarczy pod próg kawałek surowego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 29.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zamówiłam je. Nie mam już siły wybierać, przebierać, każdy zachwala swój towar jak może. No to jest Oknoplus firmy Brugmann-Tytan z okuciami Maco Multi-Matic, kolor orzech. Trzyszybowe. Chyba będzie dobrze. Zobaczymy. Też uważam, że wyglądają ładnie. Chcieliśmy ogrodzić działkę, bo dużo różnych osób się po niej kręci podczas naszej nieobecności. A tu ciągle pada i w takim bagnie chyba nie da rady jutro nic zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 29.07.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jadzia no to mamy identiko okna, mam nadzieje ze bedziesz zadowolona. Hrhrhr te 150 cm szerokosci to masz w oknie tarasowym? Ja mam jedno 150/150 i wagowo jest ok ale tarasowe szerokie na 100 cm tez odczuwam w bicepsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 30.07.2011 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jadzia no to mamy identiko okna, mam nadzieje ze bedziesz zadowolona. Hrhrhr te 150 cm szerokosci to masz w oknie tarasowym? Ja mam jedno 150/150 i wagowo jest ok ale tarasowe szerokie na 100 cm tez odczuwam w bicepsie. troche chyba straszycie z tym cięzarem okien ja zamowilem okna 3 szybowe o grubosci ramy 92mm, czesc z nich jest przesuwnych, a wysokosc np. parteru w salonie to 235cm kwestia to chyba porzadne okucia i odpowiedni montarz pozdarwiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 30.07.2011 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 zastanawiam sie caly czas nad opierzeniem blacharskimpoza pasami pod- i nadrynnowymi nalezy jeszcze wykonac blacharke pod oknami wyzszego dachudekarze naciskaja na tasme olowiana natomiast znajomi ( tez niby fachowcy) twierdza , ze najbezpieczniejszym rozwiazaniem jest opierzenie blacharskie ( tzw, koronka)jest to oczywiscie zabawa troche "origami" dla dekarza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 30.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Montowali dość dobrze, ale trzeba zwrócić uwagę przy oknach balkonowych na niskim progu bo siłą ich trzeba nakłaniać do montażu na specjalnych zbrojonych profilach. Najpierw nam wciskali że wystarczy pod próg kawałek surowego drewna O jakim profilu piszesz? Ja mam już umówiony montaż okien (tytan trzyszybowy) i będzie tam również balkon dwuskrzydłowy. Z tego co widziałem, to okno będzie na normalnej ramie, czyli na dole będzie rama jak przy każdym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotiM 30.07.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam Mam do sprzedania skrzynke budowlana elektryczna , zdjecia moge wyslac mmsem, cena 250zltel 53 53 188 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 30.07.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja placilam 55 zl za robocizne metra dachu: wiezba, folia, dachowka, rynny, opierzenie komina. Osobna kasa za okna dachowe. Emjot w Solcu w tartaku maja podbitke sosnowa 20 mm w 100% bez sekow za 36 zl(nie spytalam czy brutto cholerka) a ta u Flejtera jest z sekami, to chyba wazne by sekow nie bylo, myslisz ze warto doplacic? Jadzia co do okien Oknoplusa to coraz wiecej slysze niezadowolonych osob, sama jakos nie mam zlych wspomnien ale np po czasie dowiedzialam sie ze w kotlowni dali mi drzwi KMT zewnetrzne ale do bloku! a nie na dwor bo tylko z jedna uszczelka co swiadczy ze straja sie wiecej zarobic naszym kosztem. Jeszcze nie wolalam ich na regulacje okien a wszytskie balkonowe tego wymagaja, tez mam 3 szybowe, wizulanie ladne ale jak sie sprawdzaja to po regulacji powiem. SZOK. Ja 2 lata temu płaciłem 90 zł za robociznę za kompleksowe wykonanie dachu razem z montażem okien, rynien. Tylko, ze nie każdy chciał w ogóle się podjąć tej roboty, bo podobno trudny dach :/ Co do tej podbitki bez sęków, to rzeczywiście było by lepiej, pod warunkiem, że ta cena to już brutto bo 44 zł to już bym nie dał. Może warto się nad tym zastanowić. Dzięki za info, w przyszłym tygodniu tam podjadę. A czy masz już ekipę, która Ci to zamontuje? Co do okien, to też mam 3 szybowe ale z firmy Avante. Jeżeli chodzi o mniejszą przepuszczalność światła, to jak dla mnie nie jest to jakoś mocno zauważalne... Co do ciężaru to też nie wiem bo ich nie montowałem ale fakt, że przez ostatni rok były chyba z 4 razy ustawiane. Tłumaczę to jednak tym, że budowa jednak pracuję. Zobaczymy jak się już wprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 O jakim profilu piszesz? Ja mam już umówiony montaż okien (tytan trzyszybowy) i będzie tam również balkon dwuskrzydłowy. Z tego co widziałem, to okno będzie na normalnej ramie, czyli na dole będzie rama jak przy każdym oknie. Zapraszam do mojego dziennika budowy, tam to wytłumaczyłam (chodzi o to co się wstawi pod okno balkonowe). Nie dajcie sobie wciskać montażu okien balkonowych na cegłach albo właśnie na kawałku drewna. Pod okna balkonowe powinno się wstawiać profile takie same jak pod zwykłe okna oczywiście odpowiednio wytrzymalsze. tylko że zazwyczaj montażystom/ firmie wykonawczej się nie chce. BTW też mamy okna tytan trzyszybowe, a 150 mam szerokość zwykłego skrzydła okiennego, balkony 180 ale dzielone na pół - wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 30.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Hrhrhr no to ja sobie dalam wcisnac, tarasowe na szczescie zrobili wymiarowo na styk ale balkonowe to ma wielka dziure pod progiem i zamontowali je na dwoch ceglach, na dodatek moich (dalabym zdjecie ale nie wiem jak). Teraz jest juz posadzka ale balkon jeszcze nie zaizolowany, da sie to jeszcze poprawic? P.s. widze moje niespelnione marzenie - Serrenisime na podlodze! Zadowlolony jestes? Emjot ekipe mam swietna, czyli ja i moj luby, jedyny problem jeszcze nie rozwiazany to rusztowanie. Ta bezsekowosc trzebaby naocznie stwierdzic tylko nie wiem czy maja na stanie bo z tydzien trzeba czekac, jest na zamowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 31.07.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Celdom No to zazdroszczę umiejętności i wolnego czasu Ja też już kiedyś nawet pisałem tutaj na forum, że chciałbym się tym sam zająć, ale chyba jednak polegnę Przede wszystkim ze względu na brak czasu no i nie ukrywam umiejętności również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 31.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/740dee1058e4d815.html Mam do sprzedania skrzynkę. (dla rozopczynających budowę) Za symboliczne 150 zł. Nieaktualne - sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 31.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 czy ktos z Was zrobil uzytkuje GWC zwirowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts