Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze jedno, czy ktoś z Was robił studnię głębinową wykorzystywaną do podlewania ogródka, czy to ma sens?

ja sie zastanawialem i stwierdzilem, ze kosztowo nie ma to specjalnie sensu

* koszt studni z pompą to okolo 2.000 pln

* srednioroczne zuzycie wody do podlewania ( w zaleznosci od wielkosci ogrodu) to okolo 200 pln

* dodatkowo pompa nie jest wieczna, a na zime nalezy ja wyjąc, spuscic wode i zabezpieczyc

* kazdy liczy inaczej, lecz pytanie jest czy faktycznie warte zachodu

powodzenia

pwa

ja sie zastanawialem i stwierdzilem, ze kosztowo nie ma to specjalnie sensu

* koszt studni z pompą to okolo 2.000 pln

* srednioroczne zuzycie wody do podlewania ( w zaleznosci od wielkosci ogrodu) to okolo 200 pln

* dodatkowo pompa nie jest wieczna, a na zime nalezy ja wyjąc, spuscic wode i zabezpieczyc

* kazdy liczy inaczej, lecz pytanie jest czy faktycznie warte zachodu

powodzenia

pwa

Pompę można zainstalować w kotłowni, garażu, kto jak tam chce i na zimę tylko spuszczać wodę z instalacji.

Jak ci wyszło tylko 200 pln za wodę do podlewania?

Pompę można zainstalować w kotłowni, garażu, kto jak tam chce i na zimę tylko spuszczać wodę z instalacji.

Jak ci wyszło tylko 200 pln za wodę do podlewania?

may-wrzesien po 40 pln, zakladajac, ze pare drzewek a reszta trawa ( kwiaty tylko czerw-lipiec) oczywiscie jest to osobny wodomierz-tylko woda

Witam

poszukuje hydraulika (jeśli ktoś zna dobrego i taniego to poproszeę o namiary)) do wykonania tzw.hydrauliki zerowej czyli wyprowadzenie rur przed zalaniem chudziaka (ile wy za to zapłaciliście) czy możecie mi napisać ile płaciliście za podłączenie wody na działkę tzn za wykop położenie rury i zasypanie u mnie jest to ok 105m i chciałbym wiedzieć jaki to koszt?

Poszukuje też firm zajmujących się przydomową oczyszczalnią ścieków oraz rekuperatorami jeśli ktoś może polecić jakieś firmy to poproszę!

Witam

poszukuje hydraulika (jeśli ktoś zna dobrego i taniego to poproszeę o namiary)) do wykonania tzw.hydrauliki zerowej czyli wyprowadzenie rur przed zalaniem chudziaka (ile wy za to zapłaciliście) czy możecie mi napisać ile płaciliście za podłączenie wody na działkę tzn za wykop położenie rury i zasypanie u mnie jest to ok 105m i chciałbym wiedzieć jaki to koszt?

Poszukuje też firm zajmujących się przydomową oczyszczalnią ścieków oraz rekuperatorami jeśli ktoś może polecić jakieś firmy to poproszę!

mam hygraulika od wszystkiego, robil u szwagra instalacje, u mnie narazie wypusty. Jest wporzadku i porownujac z innymi z polecania wypada korzystnie cenowo a jakosc uslug ok , i taki do rzeczy.

Jesli jestes zieli zainteresowany, odezwij sie na priva, przesle namiary.

czesc,

zabieram sie wkrotce na przygotowanie ogrodu i musze jeszcze przeprowadzic nastepujace prace:

* wykop pod kanalizacyjna studnia cisnieniowa

* przygotowanie basenu lub czegokolwiek na wode z dachu ( 350m2), chyba najlepiej bedzie wykopac dziure na 3-4 kregi i reszte przelewac z nich pod rosliny

* poszukuje wiec firmy, ktora zajmuje sie niedrogo takimi pracami

* dostawcy kregow oraz pompy cisnieniowej

buduje sie w Osielsku

moze macie jakies doswiadczenie?

pozdarwiam

pwa

Witam

odsprzedam siatke leśną z palikami 90m. Siatka 1,5m wysoka, paliki tak około 2,2m. Mam teraz ustawione jako ogrodzenie ale zdejmuje bo robię już docelowe. Paliki będą wykopane i zwinięte razem z siatką więc pozostanie rozwinąć i wkopać. Cena to 400zł za całość. Lokalizacja to Brzoza koło Bydgoszczy.

Polecam