meehowy 22.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pewna osoba poinformowała mnie, że podlanie 500m trawnika z pompą kosztuje ją 17zł/dzień, a sama studnia kosztowała 9 tyś. , stąd moje rozterki. Co o tym myślicie? Do podlewania nie ma sensu wiercić studni głębszej niż 5m (w większości miejsc na tej głębokości woda jest). Zakładając 100 PLN / metr = 500 PLN + 200 PLN za filtr + 300 PLN za hydrofor + max 100 PLN na rury PE, złączki itp. I za 1100 PLN mamy wodę do ogrodu. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.08.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 my hydrofor odłączyliśmy. Ciągniemy tylko przez pompę. Jest o wiele lepsze ciśnienie i bez problemu podlewamy na dwa węże o dużym zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 23.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witamodsprzedam siatke leśną z palikami 90m. Siatka 1,5m wysoka, paliki tak około 2,2m. Mam teraz ustawione jako ogrodzenie ale zdejmuje bo robię już docelowe. Paliki będą wykopane i zwinięte razem z siatką więc pozostanie rozwinąć i wkopać. Cena to 400zł za całość. Lokalizacja to Brzoza koło Bydgoszczy.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 23.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Jak Wasze ścianki kolankowe? Podnosiliście czy nie? Jeśli tak, to o ile bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 23.08.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Niech ktoś poleci jakiegoś kominiarza do odbioru kominiarskiego nowego domu, takiego co nie robi problemów... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 24.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jak Wasze ścianki kolankowe? Podnosiliście czy nie? Jeśli tak, to o ile bloczków? o 1/2 podnieśliśmy czyli o 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 24.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Podwyższając ścianę kolankową warto też podwyższyć słupy więźby i odpowiednio wydłużyć krokwie - to żeby dom nie stracił na wyglądzie i żeby zachować spadek dachu. Przy 12cm to raczej nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 24.08.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Możecie mi polecić jakiś tynkarzy a dokładnie by mnie interesowały tynki maszynowe gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 28.08.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Gdzie kupowaliście wełnę do ociepleń poddasza?? Jakiej grubości wełnę daliście u siebie i jakiego producenta? Czy od góry od stryszku na wełnę dawaliście jeszcze folie? Jeżeli tak to jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 28.08.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Podwyższając ścianę kolankową warto też podwyższyć słupy więźby i odpowiednio wydłużyć krokwie - to żeby dom nie stracił na wyglądzie i żeby zachować spadek dachu. Przy 12cm to raczej nie ma znaczenia. Tak może i wato u nas nic nie zmienialiśmy, po takich zmianach o ktorych piszesz, zmienia się wielość połaci dachowej ilośc potrzebnego materiału umiejscowienie jętek wysokość budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 28.08.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Mam do sprzedania 100 stempli sosnowych (długie ok. 3metry - po 6zł). Do odbioru w każdej chwili z Zielonki k. Bydgoszczy. tel. 504516711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 28.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam, poszukuję solidnego i niedrogiego wykonawcy - położenie dachówki, ew. blachodachowki. Może kogoś polecicie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 29.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Czy ktos z forumowiczow ma w planach kupno szamba betonowego. Chcialbym poszukać kilka osób aby transport wyszedł taniej. Ew gdzie w okolicach bydgoszczy kupiliscie betonowe szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 29.08.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam, poszukuję solidnego i niedrogiego wykonawcy - położenie dachówki, ew. blachodachowki. Może kogoś polecicie? pozdrawiam U mnie wlasnie jest na dachu, moge polecic. Namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 29.08.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 U mnie wlasnie jest na dachu, moge polecic. Namiary na priva. Była bym wdzięczna. Właśnie zleciłam wyceny materiału, chętnie popytam w tym czasie o robociznę i terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 30.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ponawiam pytanie o garaż, może ktoś chciałby się pozbyć. Przy okazji odebrałam dzisiaj pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 30.08.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Była bym wdzięczna. Właśnie zleciłam wyceny materiału, chętnie popytam w tym czasie o robociznę i terminy nie podaje telefonow rzemieslnikow na forum, pozniej trudno jest odroznic, autoreklame, reklame od rzetelnej informacji. Prosze przeslac adres maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 30.08.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 jak zalatwia sie przylacza wody i pradu do domu. Idzie sie do wodociagow i enei, czy taniej wychodzi jakas firme???????Kto przerabial????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 jak zalatwia sie przylacza wody i pradu do domu. Idzie sie do wodociagow i enei, czy taniej wychodzi jakas firme??????? Kto przerabial????? Ja robiłem tak: - przyłącze prądu (do granicy działki) - ENEA (a właściwie firma działająca na ich zlecenie) - przyłącze wody - Gminny Zakład Komunalny - przyłącze kanalizacyjne - samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 30.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Możecie mi polecić jakiś tynkarzy a dokładnie by mnie interesowały tynki maszynowe gipsowe. Wysłałam telefon na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts