tazuj 30.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Poszukuje fasy coś około 600l lub większej. Ma ktoś może na sprzedaż? - okolice Murowańca Łochowa Drugie pytanko związane jest z ociepleniem poddasza, ile posiadacie wełny mineralnej między poddaszem a stryszkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 31.08.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 tazuj Co do wełny to ja mam 15cm między krokwiami i na to jeszcze 5 cm pod regipsami. Między stryszkiem a poddaszem (czyli nad sufitem) mam 20cm. Wg mnie wystarcza w zupełności aczkolwiek niektórzy dają te 5 cm więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 31.08.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Drugie pytanko związane jest z ociepleniem poddasza, ile posiadacie wełny mineralnej między poddaszem a stryszkiem ? Skosy 15cm wełny + 10cm styro, na "sufit" jeszcze nie wiem, ale raczej będzie coś wsypane - regranulat styropianowy albo ekofiber - mam dużo miejsca (jakieś 30cm między sufitem a jętkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stempell 01.09.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam mam zamiar we wrześniu ruszyć z budową projekt Domu w roszpunkach okolice Rynarzewa poszukuje niedrogich fachowców żeby pociągnąć budowe jak najdalej do zimy może macie kogo polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.09.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Poszukuję sprawdzonej przez Was firmy układającej kostkę brukową. Jak na razie mam wycenę od firmy Bud-Machine z Bydgoszczy. Czy ktoś może korzystał z ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 02.09.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czekam na wycenę materiałów z Tom-Budu w Osielsku. Czy ktoś z nimi współpracował? Jakie macie doświadczenia? A może ktoś z Was zatrudniał firmę budowlaną Matyśkiewicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 02.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Czekam na wycenę materiałów z Tom-Budu w Osielsku. Czy ktoś z nimi współpracował? Jakie macie doświadczenia? A może ktoś z Was zatrudniał firmę budowlaną Matyśkiewicz? za Osielskiem jest Wolny,wszystko mają w hurtowni,podejrzewaz że taniej - do sprawdzenia wiem,że temat ekogroszku był wałkowany wiosną,ale może coś się zmieniło - gdzie zamawiacie i za ile? Jesteśmy przed pierwszym przepaleniem pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.09.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ja właśnie kupiłem 4 tony eko-groszku w Kruszynie. W zeszłym roku paliłem nim i byłem zadowolony. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.Niestety ceny znowu poszły w gorę. Ja płaciłem za tonę ekogroszku luzem 780 zł. Podobno następna dostawa ma być już za 800 zł/t. Pakowany w workach to koszt 100 zł więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 03.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kilka dni temu rozmawiałam ze znajomą i też potwierdziła, że 800zł/t to teraz standardowa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 04.09.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Czekam na wycenę materiałów z Tom-Budu w Osielsku. Czy ktoś z nimi współpracował? Jakie macie doświadczenia? A może ktoś z Was zatrudniał firmę budowlaną Matyśkiewicz? Czesc, budowalem z Tombudem- w sumie wlasnie koncze na ten rok - i moge sie podzielec doswiadczeniem w razie potrzeby pisz na priv pozdarwiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 04.09.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Skosy 15cm wełny + 10cm styro, na "sufit" jeszcze nie wiem, ale raczej będzie coś wsypane - regranulat styropianowy albo ekofiber - mam dużo miejsca (jakieś 30cm między sufitem a jętkami) Styropian na suficie? Tez o tym myślałem ale poczytałem torche i mam małą altankę i wiem ze myszy uwielbiają styropian czasami slychac chrupanie. A jaką wełnę kupiliście ma jakieś znaczenie te parametry idzie odczuć różnicę? 0,039 a 0,035 0,033? to tysięczne różnicy warto dopłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.09.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Styropian na suficie? Tez o tym myślałem ale poczytałem torche i mam małą altankę i wiem ze myszy uwielbiają styropian czasami slychac chrupanie. Nie do końca styropian - regranulat. Nawet jak mysz go zeżre to i tak nie będzie pustki, bo zaraz się wsypie samoistnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 04.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Nie do końca styropian - regranulat. Nawet jak mysz go zeżre to i tak nie będzie pustki, bo zaraz się wsypie samoistnie jakie sa ceny takiego rozwiązania? i jaki wychodzi współczynnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.09.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 jakie sa ceny takiego rozwiązania? i jaki wychodzi współczynnik? Cena wychodzi podobnie jak za m3 styro - z reguły trochę taniej (10-20zł). Współczynnik zapewne niższy niż zwykłe styro, bo jednak kulki mają większą pustkę powietrzną pomiędzy. Zaletą jest ułatwione układanie - po prostu trzeba wysypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anes11 04.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Czekam na wycenę materiałów z Tom-Budu w Osielsku. Czy ktoś z nimi współpracował? Jakie macie doświadczenia? A może ktoś z Was zatrudniał firmę budowlaną Matyśkiewicz? Po wykonaniu kilku tel po roznych hurtowniach - TOM BUD wyglada najlepiej cenowo. Słyszałam od osób korzystających z ich materiałów, że pozytywem jest płynność w stanach magazynowych (nie zdarzyło się, że czegoś im brakowało gdy potrzebne było NA JUŻ, a to ważne jak ekipa na budowie, a materiału zbraknie...). Ja będę brała właśnie od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 05.09.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 To skoro wokół Osielska i hurtowni w nim znajdujących się jest mowa, to i ja wtrącę się z pytaniem, czy macie jakieś doświadczenia z firmą "KOM&BUD"? Ewentualnie gdzie w okolicy lub samej Bydgoszczy jest porządna firma specjalizująca się w handlu pokryciami dachowymi, mająca do zaoferowania trochę więcej asortymentu, niż po 2, 3 wyroby 3 producentów? Oczywiście w rozsądnej cenie. Szukając po necie, znalazłam kilka takich firm... ale na Pomorzu, a u nas jakaś totalna czarna dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 05.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam mam zamiar we wrześniu ruszyć z budową projekt Domu w roszpunkach okolice Rynarzewa poszukuje niedrogich fachowców żeby pociągnąć budowe jak najdalej do zimy może macie kogo polecić? Mam fajną ekipę od dachu, właśnie mi robią. Jeśli chcesz możesz zobaczyć, mieszkam niedaleko od Ciebie. Kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 06.09.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Poszukuję pilnie skrzynki budowlanej. Ile płaciliście elektrykowi za przyłącze? Mój chce 400zł za komplet - przyłącze i dokumenty dla Enei - dużo, czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 06.09.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witajcie, poszukuję sprawdzonego GLAZURNIKA. Ofert jest sporo, ale zależy mi na potwierdzeniu fachowości. Czy możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 07.09.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mam fajną ekipę od dachu, właśnie mi robią. Jeśli chcesz możesz zobaczyć, mieszkam niedaleko od Ciebie. Kontakt na priva. U mnie również była "fajna" ekipa tyle ze po zapłaceniu już tacy fajni nie byli tak jest pewnie z każdym. Dlatego każdemu z klucza będę ich odradzał. Więcej w moich postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts