emjot27 23.09.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Czyli szukasz dwóch/trzech ludzi... Brutalna prawda o dzisiejszych fachowcach z branży budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 23.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dziekuje za podesłany namiar. A szukam kogoś z pieczatką, bo po wykonaniu instalacji przez fachowca brakuje tylko tego 3ciego z pieczątką co wykona pomiar i podbije. Bo w dzisiejszych czasam za pięczątki tez placimy wszytsko musi być z pieczatkami samemu się zrobi, ale pieczatka musi być np kominiarz i dziewiczy komin wybudowany wg projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 24.09.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Obsadzałam działkę tujami no i przeliczyłam się, zostało ponad 20 sztuk. Gdyby ktoś chciał, sprzedam tanio. Tuja Brabant ze szkółki Nowy Dwór pod Koronowem, wysokość 80-100cm, okolice Łochowa. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 24.09.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Bo w dzisiejszych czasam za pięczątki tez placimy wszytsko musi być z pieczatkami samemu się zrobi, ale pieczatka musi być np kominiarz i dziewiczy komin wybudowany wg projektu:) Widzisz i to nie jest przypadek. Tak jest na każdym kroku w tym pop...onym państwie, które z premedytacją nas kontroluje. Przepraszam, za OT ale zbliżam się do odbioru domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 25.09.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 potrzebuje namiary na tynkarzy tynk cementowo-wapienny i wylewki do podlogowki.ktos ma sprzwdzana ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 25.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam wszystkich budujących i zamierzających budować. To mój pierwszy post na tym forum. Sądziłem, że budowa domu pójdzie szybko i sprawnie. Wszystko przez pół roku pięknie planowane. A tu niespodzianka co chwila jakieś przeszkody. W sumie to z urzędami jak i jednym nieuczciwym architektem walczę już od maja. Potem poszukiwania wykonawcy. Niewielu się chciało podjąć mojego projektu. Jak ze szczerością oznajmiali. "Wolimy postawić 3 klocki niż taki budynek" Na szczęście w międzyczasie frank oszalał i zablokowali wydawanie kredytów w tej walucie. I tak zamierzam przebimbać sobie ten rok z budową i patrzeć na dzikie chaszcze rosnące na działeczce. Bardzo się ciesze, że jest takie miejsce gdzie można z "miejscowymi" wymienić się doświadczeniami To tyle ode mnie na start. Miejsce potencjalnej budowy jak dożyje do wiosny to Fordon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 25.09.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 potrzebuje namiary na tynkarzy tynk cementowo-wapienny i wylewki do podlogowki. ktos ma sprzwdzana ekipe? Też się rozglądam, na tym forum polecali Julbud i Darimex (nie jestem pewna czy taka pisownia) lada dzień też będę się umawiać na takie tynki, podobno najlepiej zobaczyć ich pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 25.09.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 jeszcze jezdzic i ogladac, kto ma na to czas, choc to byloby najlepszeJesli Darimex z rogowa to kawal drogi ode mnie, odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 25.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 jeszcze jezdzic i ogladac, kto ma na to czas, choc to byloby najlepsze Jesli Darimex z rogowa to kawal drogi ode mnie, odpada Ja tam bym się chętnie przejechała. Raz popełniłam błąd i nie pojechałam obejrzeć i porozmawiać z ludźmi... Teraz pojadę na pewno i to chyba w tym tygodniu jeszcze. Czy październik jest dobry na tynki? Zdążą wyschnąć przed mrozami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 25.09.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 z tego co wiem gipsowe dlugo schna , cementowo wapienne zdecydowanie krocej, ja tam bede kladl w pazdzerniku i to pewnie pod koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 25.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zdążą wyschnąć przed mrozami? Na dwoje babka wróżyła - zależy kiedy będą mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 26.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Widzisz i to nie jest przypadek. Tak jest na każdym kroku w tym pop...onym państwie, które z premedytacją nas kontroluje. Przepraszam, za OT ale zbliżam się do odbioru domu... Mam dokładnie takie samo odczucie. Jestem na tym etapie co Ty. Czy już masz za sobą jakieś odbiory? Ja na razie zrobiłem geodezję podwykonawczą a teraz czeka mnie odbiór elektryczny, potem energetyczny, kominiarski itd.. Przy okazji z jaką kwotą trzeba się liczyć za odbiór elektryczny? Ile elektrycy żądają za punkt i obwód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 26.09.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Też się rozglądam, na tym forum polecali Julbud i Darimex (nie jestem pewna czy taka pisownia) lada dzień też będę się umawiać na takie tynki, podobno najlepiej zobaczyć ich pracę. U mnie Julbud wylewał posadzki trzy tygodnie temu. Ekipa zgrana, każdy wie co ma robić. Sprawdziłem robotę po nich i poziomy ok, więc mogę polecić. Jedynie przed ich przyjazdem dokładnie ustalcie zakres robót. Ja nie dogadałem tematu taśmy dylatacyjnej i chłopaki przyjechali bez, na szczęście blisko mam skład budowlany -- Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urwis 26.09.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Julbud właśnie dzisiaj u mnie wylewa posadzki, dam znać jak im poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymi 26.09.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Szukam kogoś, kto zna się na kominkach, potrafi dobrze doradzić i zrobić. Czy możecie mi kogoś takiego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 27.09.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Sprzedam drabine CORDA 3x7 szczebli, zakupiona na początku roku za jakieś 269zł w markecie budowlanym, troszke pomogła przy pracach, ale okazała się za niska. Potrzebna mi taka 3x9... Cena jakieś 180zł jaka mnie interesuje, stan bdb. Lokalizacja Brzoza koło Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urwis 28.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Julbud spisał się w miarę o.k. chociaż nie obyło się bez potknięć: małe krzywizny, w jednym miejscu zbyt mało betonu, a na ścianie, gdzie mieliśmy już tynk wew. dziura,którą dopiero zobaczyliśmy, a wcześniej jej nie było. Mam nadzieję, że tynki i wylewki zdążą wyschnąć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.09.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A propo wylewek betonowych wykonanych przez firmę Pana Katafiasza. Nie wiem co się z nimi stało, bo kilka lat temu wylewali posadzki mojemu bratu a później szwagrowi i były na prawdę równe jak stół.U mnie Ci Panowie się bardzo nie postarali. Na etapie kładzenia płytek wyszło na to, że na jej brzegach przy ścianie były ostre różnice w poziomie. Kafelkarz ostro musiał się nakombinować, żeby to wyrównać, nie mówiąc ile więcej poszło na to kleju. To chyba już nie ta sama ekipa co kilka lat temu !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadzia5 29.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Niedobrze...to teraz mam wątpliwości. O nikim innym nie słyszałam, kto robi tynki maszynowo. Darimex daleko, to chyba Rogowo, podobno odległe terminy mają. Może ktoś z forum miał dobrych fachowców od tynków? I tak już trochę kasy straciłam na poprawianie i nadrabianie po ekipach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotiM 29.09.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Niedobrze...to teraz mam wątpliwości. O nikim innym nie słyszałam, kto robi tynki maszynowo. Darimex daleko, to chyba Rogowo, podobno odległe terminy mają. Może ktoś z forum miał dobrych fachowców od tynków? I tak już trochę kasy straciłam na poprawianie i nadrabianie po ekipach. Witam Ja moge polecic ekipe Pana Paczkowskiego Mariusza, robia dokladnie ,zabezpieczaja wszystko i sa naprawde godni polecenia. Jesli chcesz nr tel to moge wyslac na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts