Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pan Mariusz zakładał u mnie okna i wszystko było o.k. Miał robić u nas tynki, ale niestety nie mógł, gdyż jego firma miała duże zlecenie poza Bydgoszczą. Jeżeli ma wolne terminy to go bierz, bo facet potrafi doradzić i przykłada się do roboty.

Podajcie telefon do pana Mariusza. KotiM nie podał.

Numer do Mariusza 515 102 105, on ma firme z oknami w fordonie , ale tez jego ekipa robi tynki wewnetrzne. U mnie robili w lipcu i jestem bardzo zadowolona.Wspominali cos o duzym kontrakcie poza Bydgoszcza, tak jak napisal moj poprzednik ,ale warto zadzwonic i sie upewnic.

Numer do Mariusza 515 102 105, on ma firme z oknami w fordonie , ale tez jego ekipa robi tynki wewnetrzne. U mnie robili w lipcu i jestem bardzo zadowolona.Wspominali cos o duzym kontrakcie poza Bydgoszcza, tak jak napisal moj poprzednik ,ale warto zadzwonic i sie upewnic.

Dziękuję, zadzwonię.

Czy ktoś może polecić sprawdzone ekipy do wykończeń? chodzi o :

-ocieplenie stropu (wełna +regipsy) - mogą robić zimą (budynek zamknięty nieogrzewany)

- wylanie posadzek + położenie kafelek w salonie

- ocieplenie budynku (styropian)

- kafelki w łazienkach

- panele

Wykończenie planowane na rok 2012.

Z gory dzieki za jakieś naprawde sprawdzone ekipy.

Od posadzek niby mam ( ze żnina) ale nie kładą kafli - a potem jedne na drugiego marudzi ze zle.

Czy mieliscie jedną firmę od wszystkiego czy do każdych prac osobne ekipy.

Dziś miałem spotkanie z firmą od wszystkiego ale chca takie pieniadze ze chyba szukają jeleni.

Szukam sprawdzonej ekipy do polozenia tynku typu "kornik" na elewacji zewnetrznej, jesli macie kogos sprawdzonego to poprosze o nr telefonu lub jakis namiar na fachowcow.Zalezy mi ,zeby ekipa byla naprawde sprawdzona i robila takie tynki wczesniej , gdyz wiem z poszukiwan ,ze teraz bardziej popularny jest tynk baranek i wszyscy fachowcy robia go a tych od kornika ciezko naprawde znalezc.:(

Witam,

za 2 m-ce mam stan surowy otwarty, a więc szukam dekarza, elektryka, wod-kan/c.o./gaz, tynki/wylewki wiosną.

Jakie ekipy polecicie?

Czy warto brać architekta wnętrz?

Z góry dzieki za kontakty!

Pozdrawiam

Piotr

Jesli chodzi o projektanta wnetrz , to uwazam ,ze zawsze warto. My zwykle ludziska ,mimo czesto naszej bogatej wyobrazni nigdy nie badziemy mieli takich trafnych pomyslow jak wyszkolony architekt. Jezeli Cie stac to nie zaluj, bo trafione pomysly beda Ci pomagac w przyszlym uzytkowaniu domku.Pozdrawiam

Witam

Słuchajcie poszukuję kogoś kto zrobił by mi odbiór instalacji elektrycznej, na razie jestem na etapie zakupów instalacji. Ludzi do instalacji mam po prostu potrzebuję kogoś z pieczątką by rzucił po wykonaniu okiem (ewentualnie w trakcie by coś doradził)

z góry dzięki za odpowiedzi i polecenie kogoś

Witam

Polecam pana Wiesława. Posiada wszystkie niezbędne uprawnienia zarówno do przeprowadzenia pomiarów elektrycznych jak i kierowania i nadzorowania robót w zakresie sieci i instalacji elektrycznych. Radzę umówić się z nim jeszcze przed wykonaniem instalacji, ewentualnie na początku roboty. Po odbiorze przeprowadzonym przez p. Wiesia sam się przekonałem na jak marnego fachowca możemy trafić i później ponosić koszty demontażu złego typu przewodów i innych bubli.

Tel. do p. Wiesława 608-168-621.

Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy wykończeniowej Booloo z Niemcza (K. Błaszczyk) ? Jeśli tak proszę o opinię.

Pozdrawiam.

Ja miałem kontakt z Booloo. Podczas rozmowy w sprawie kafelkowania pan wydawał się kompetentny. Ale wie, gdzie stoją konfitury i stara się ukierunkować "inwestora" na prace bardziej opłacalne dla siebie. Należy jednal zauważyć, że robi to nienachalnie. Do współpracy nie doszło z powodu, jak dla mnie, zaporowych cen.

Zamieniiliśmy też kilka słów o elewacji - ja nie zgodziłbym się na proponowany sposób wykonania.

mcs