CitroCerber 09.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Zapytam jeszcze po posadzki na podłogowym ogrzewaniu. Wylaną macie cementową czy ANHYDRYTOWĄ? Cementową. I kto ew Wam to wylewał Dwie różne firmy - pierwsza z polecenia forumowego - wyszło "tak sobie" ale bez większych uchybień. Druga też z polecenia forumowego - było lepiej i taniej niż u pierwszej ekipy (mimo, że rok później). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Trochę mało - do podłogówki to minimum 6.5cm. te 6,5cm to min. łącznie z rurą samego jastrychu to min 5cm można położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.02.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Cementową. Dwie różne firmy - pierwsza z polecenia forumowego - wyszło "tak sobie" ale bez większych uchybień. Druga też z polecenia forumowego - było lepiej i taniej niż u pierwszej ekipy (mimo, że rok później). czy mogę poprosić o namiary na tą drugą firmę na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stempell 09.02.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 czy mogę poprosić o namiary na tą drugą firmę na priwa. Ja można ja również proszę o namiar na tą firmę na priwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam, jestem z wrocławskiej.Czy ktoś przymierza się do montażu pstryczków elektryczków, bo mogę załatwić dobry osprzęt w bardzo dobrych cenach.Na co dzień montuję, więc mam porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 10.02.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam W kwietniu rozpoczynam budowę i szukam materiałów. Na początek bloczki betonowe+ cement i beton komórkowy Solbet + zaprawa murarska . Orientujecie się w jakich cenach są teraz i skąd braliście? Jak sądzicie kupić teraz czy zaczekac i chwilę przed budową wszystko zoałatwiać Miejsce do składowania posiadam Pozdrawiam M. proponuje rozejrzeć sie po kliku hurtowniach, porownac oferty- bezposrednio nie ma sensu dowożą na plac wiec nie gra roli gdzie ze swojego doswiadczenia polecema Nowabud oraz Artbud,Cegpol- nalezy oczywiscie negocjowac i pytac co jest w cenie ( transport, palety itp.) powodzenia pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 10.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 z tego co mi wiadomo to eps 200 oznacza twardość styropianu i jest stosowany np. do parkingów lepiej poszukać taki który ma lepszą lambde trafna uwaga, parking lambda 33 ale jest jeszcze grafit lambda 31- ten wydaje sie wystarczajacy na 10 cm styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 10.02.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 te 6,5cm to min. łącznie z rurą samego jastrychu to min 5cm można położyć Hmmm, a połozysz płynny jastrych tylko nad rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 10.02.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja można ja również proszę o namiar na tą firmę na priwa:) W moim dzienniku jest fotka ich samochodu z numerami telefonów - taki niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 10.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Czy ktos w najbliższym czasie przymierza się do kupna styropianu SWISSPOR LAMBDA DACH-PODŁOGA 031. Szukam kogos aby wspólny transport zorganizować bo 10m3 nie chca dowozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 10.02.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Hmmm, a połozysz płynny jastrych tylko nad rurą? masz rację raczej nie uda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 11.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Czy ktos w najbliższym czasie przymierza się do kupna styropianu SWISSPOR LAMBDA DACH-PODŁOGA 031. Szukam kogos aby wspólny transport zorganizować bo 10m3 nie chca dowozić. wlasnie sie przymierzam zarowno do steropianu jak piszesz ( to jest chyba ten grafitowy?) jak i welny mozemy sie razem dogadac pytalem juz w hurtowniach, mam jakies upusty, musimy sie skrzyknąć pozdarwiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 12.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Cześć, Sorki, że podbijam znowu temat, ale jak o podłogówce to może i o pmpach ciepła Pisałem wcześniej, że szukam referencji lub opinii o wykonawcach pompy ciepła (zarazem podłogówki). Jak na razie dostałem nieciekawą opinię o ciepłodomie - z góry dziękuję koledze za nią - jest cenna. Może ktoś ma doświadczenie z firmą ART-SANIT lub inną ? Dodam tylko, że skłaniam się ku PC Nibe 1245. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayleigh 13.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja niestety nie pomogę, chyba że za rok wygłoszę swoją opinie. Teraz czekamy na wiosnę. W planach pc z odwiertami, podłogówka w całym domu. Znajomi korzystali z usług ciepłodomu i współpracę wspominają niezbyt miło, natomiast na wykonanie nie narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 13.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 kayleigha ty jakie masz typy odnosnie PCi wybrales juz wykonawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 14.02.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 kayleigh możesz zdradzić wykonawcę, jeżeli już masz wybranego ?Ile metrów masz podłogówki i jaką pompę ciepła wybierasz, jeżeli już się zdecydowałeś (model/typ/kW) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 14.02.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ocieplenie poddasza użytkowego. Witam, potrzebuje podpowiedzi: * mam dach deskowany i krokwie o przekroju 16 cm* zastanawiam sie nad grubością waty* podobno przy deskowanym dachu szpara wentylacyjna powinna być 3-4 cm ( folia 1-2)* oznacza to, ze jesli niechce kombinowac z profilem powinienem zastosowac wate miedzy krokwie 12 cm ( o,037)* nastepnie mam zamiar zastosowac wate z roli 15 cm ( wolalbym 10cm aby nie obnizac dachu, ale to chyba troche malo Macie doswiadczenie w tej materii? pozdarwiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 14.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Packaginga niestety jeszcze nie jestem na tym etapie ale moze tam cos znajdzieszhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 14.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ocieplenie poddasza użytkowego. Witam, potrzebuje podpowiedzi: * mam dach deskowany i krokwie o przekroju 16 cm * zastanawiam sie nad grubością waty * podobno przy deskowanym dachu szpara wentylacyjna powinna być 3-4 cm ( folia 1-2) * oznacza to, ze jesli niechce kombinowac z profilem powinienem zastosowac wate miedzy krokwie 12 cm ( o,037) * nastepnie mam zamiar zastosowac wate z roli 15 cm ( wolalbym 10cm aby nie obnizac dachu, ale to chyba troche malo Macie doswiadczenie w tej materii? Mam bardzo podobną sytuację do opisanej przez Ciebie: krokwie 17 + deskowany dach. Wszędzie tam gdzie się dało porobiłem szczelinę wentylacyjną w oparciu o listwy dystansowe i sznurek. Ocieplałem wełną toprock (lambda 0,035). 15cm między krokwie, 10cm pod rusztem (przykrycie krokwi). Zrobiona przeze mnie szczelina jest mniejsza niż zakłada norma. Dbałem jednak o to aby szczelina umożliwiała swobodny przepływ powietrza... i tak jest (wywietrzniki pod okapem, szczelina u szczytu dachu. Na Twoim miejscu dał bym te 12 cm między krokwie i 15 pod nie... 27cm jest duzo lepsze niż 22. Tutaj masz np. kalkulator do U: http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=kalkulator podajesz parametry wełny i ładnie liczy. Mała uwaga: jeżeli sam będziesz robił ocieplenie to możesz założyć że nie będą Ci potrzebne dystanse (położysz precyzyjnie izolację). Jeżeli jednak komuś to zlecisz, to kazał bym dystanse montować. Widziałem jak u kolegi "fachowcy" ocieplali. Wszystko było dopychane jak tylko się dało... teraz ma nadzieje że nie będzie miał w przyszłości problemów. Oby miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus05 15.02.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Sprzedam skrzynkę elektryczną budowlaną.Solidna konstrukcja.Cena 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts