zieli 21.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 wlasnie próbuje to ustalic też próbowałem i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 21.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, z wiosną przymierzam się do tynków wewnętrznych - będą tradycyjne cementowo - wapienne kręcone z betoniarki. Czy ktoś z Was orientował się może ostatnio w cenach? Oferta od moich sprawdzonych fachowców to 14zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, z wiosną przymierzam się do tynków wewnętrznych - będą tradycyjne cementowo - wapienne kręcone z betoniarki. Czy ktoś z Was orientował się może ostatnio w cenach? Oferta od moich sprawdzonych fachowców to 14zł/m2 czy to jest cena z materiałem? ja sprawdzałem i to jest 20zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 21.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 czy to jest cena z materiałem? ja sprawdzałem i to jest 20zł/m2 Bez materiału ale materiał to groszowa sprawa, wywrotka piachu, wapno, cement, góra 1500 zł - tak liczę mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 21.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Poszukuję namiarów na dobrego i przyzwoitego cenowo fachowca, który zaprojektuje podłączenie pieca gazowego w lokalu użytkowym. Instalacja gazowa jest juz w budynku, tylko trzeba podłączyć ten lokal. Czy orientujecie się jakie to mogą byc koszty, oraz jak to długo trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 21.02.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, czy macie jakis doswiadczenie z produktami do ocieplenia poddaszy firmy Kingspan : Kooltherm lub Therma ( plyty wartswowe) maja rewelacyjne lambdy ( 0,021) w stosunku do welny, a mi zalezy na wysokosci poddasza te plyty to pewnie cos podobnego w kladzeniu jak welna w arkuszach, tyle, ze bardziej sztywne i sie nie zsuwa pozdarwiam PWA Hej, a może selection 500 ? http://izopian.pl/izolacje_natryskowe.html http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166846-izolacja-poddasza-piank%C4%85 Na razie to tylko jeden z pomysłów. Nie mam wyrobionego zdania, musze doczytać i poradzić się kogoś. Niemniej jednak miałem okazje dziś rozmawiać z 1 osobą, która zdecydowała się na ten system ale w domu drewnianym. Ociepliła i dach i ściany i jest mega zadowolona, tylko nie z wykonawcy (trzeba uważać na kogoś z Grudziądza ). Ta też osoba twierdziła, że na zachodzie odchodzi sie od wełny (Niemcy)- stosuje się piankę. Na razie to tylko pomysł - sam muszę zgłębić się w temacie. Wiadomo - każdy zachwala to co ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 22.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 też próbowałem i nie mogę znaleźć przedstawiciel dal mi namiar na Art-bud ale oni sami o tym nie wiedza ale maja ustalic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 22.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Czesc, poprosze o namiar na solidna ekipe od ocieplen poddaszadzieki z gory piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 22.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hej, co zawrzec w umowie o wylanie posadzek? steropiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 22.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hej, co zawrzec w umowie o wylanie posadzek? steropiany Taśmy brzegowe? Folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 22.02.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Bez materiału ale materiał to groszowa sprawa, wywrotka piachu, wapno, cement, góra 1500 zł - tak liczę mniej więcej to wychodzi na to że to jest dobra cena tylko czy jest to dobra ekipa chodzi mi o to czy tynki są proste jak tak i możesz ich polecić to poproszę o namiar na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 22.02.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 przedstawiciel dal mi namiar na Art-bud ale oni sami o tym nie wiedza ale maja ustalic:) jak czegoś się dowiesz to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 23.02.2012 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 czy, aby uzyskac pozwolenie na uzytkowanie potrzeba przylacze pradu? ( stale, budowlane?) dzieki za info, gdyz sie boję, ze ten element mnie zablokuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 23.02.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 czy, aby uzyskac pozwolenie na uzytkowanie potrzeba przylacze pradu? ( stale, budowlane?) dzieki za info, gdyz sie boję, ze ten element mnie zablokuje:) Orientowałem się w podobnym temacie, ale czy do odbioru może być przyłącze budowlane czy musi być stałe. Wiem, że może być budowlane (tymczasowe), ale czy w ogóle musi być jakieś przyłącze to musiałbyś zapytać kierownika budowy, bo tego nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 23.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 to wychodzi na to że to jest dobra cena tylko czy jest to dobra ekipa chodzi mi o to czy tynki są proste jak tak i możesz ich polecić to poproszę o namiar na priva Nie widziałem jeszcze tynków w ich wykonaniu. Widziałem inne prace murarskie i było ok. Pewnie niedługo będę miał okazję ich przetestować, także jeśli wszystko okaże się w porządku - podeślę namiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 23.02.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Hej,Co sądzicie o rozpoczęciu robót murarskich (od fundamentu w górę) w tym okresie. Niby nie ma minusowych temperatur, ale nie wiadomo jak w nocy...Może ktoś teraz też zaczyna stawiać lub ma doświadczenie prz takich wahaniach temperatur na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 23.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam budujących. Jesli chodzi o tynki mogę polecić co robili u mnie. Gipsowe w garazu tylko cementowe. Ale mam pytanie czy ktoś w najbliższym czasie zamierza kupić gotowe szambo? np w firmie http://www.szamba.net z Radomia? lub gdzie kupiliście lokalnie takie szambo. Transport jest drogi wiec moze ktoś by chciał partycypować w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 23.02.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Hej, Co sądzicie o rozpoczęciu robót murarskich (od fundamentu w górę) w tym okresie. Niby nie ma minusowych temperatur, ale nie wiadomo jak w nocy... Może ktoś teraz też zaczyna stawiać lub ma doświadczenie prz takich wahaniach temperatur na wiosnę... Prognozy są dobre, przez najbliższe 10 dni zapowiadają cały czas na plusie, ale czy w marcu nie przymrozi...? Doświadczeń nie mam, zaczynałem w lipcu:) Najlepiej chyba pogadać z murarzem, moim zdaniem temperatury rzędu -2-3 stopnie w nocy nie stanowią problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 23.02.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Prognozy są dobre, przez najbliższe 10 dni zapowiadają cały czas na plusie, ale czy w marcu nie przymrozi...? Doświadczeń nie mam, zaczynałem w lipcu:) Najlepiej chyba pogadać z murarzem, moim zdaniem temperatury rzędu -2-3 stopnie w nocy nie stanowią problemu. Słowo się rzekło - zaczynamy w poniedziałek Pytanie jakiego i czy uzywać plastyfikatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 23.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Słowo się rzekło - zaczynamy w poniedziałek Pytanie jakiego i czy uzywać plastyfikatora ? Nie używałem:) Ważne, żeby wylać ławy, później nawet jak przymrozi można na klika dni wstrzymać się z fundamentami. A jak stan wód gruntowych? Nie zaleje Ci wykopu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts