moll1 23.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Nie używałem:) Ważne, żeby wylać ławy, później nawet jak przymrozi można na klika dni wstrzymać się z fundamentami. A jak stan wód gruntowych? Nie zaleje Ci wykopu? Dzięki za zainteresowanie Nie zaleje - gotowy już cały fundament z chodziakiem. Teraz startujemy z murami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej14 23.02.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dzięki za zainteresowanie Nie zaleje - gotowy już cały fundament z chodziakiem. Teraz startujemy z murami W takim razie jesteś wygrany. Też bym startował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 24.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 poszukuje osób które maja i użytkują pompę ciepła P-W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 24.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jaki jest koszt połozenia tynków gipsowych i posadzki miksokretem? Mogę prosić namiary na sprawdzoną i dobrą ekipę? Dzwonilam do pana z SMBUD, ściany 22zł z materiałem, posadzka 24 zł (max) z materiałem. Firma PROFIBUD 21 zł za tynki gipsowe, ale musi być minimum 150m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpawlak77 24.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Czesc, poprosze o namiar na solidna ekipe od ocieplen poddasza dzieki z gory piotr Witam.Mogę ich polecić. Osoba kontaktowa to Darek tel. 607508937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 25.02.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 W takim razie jesteś wygrany. Też bym startował Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 25.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Ma ktoś możedoświadczenia z murowaniem zaprawy ze środkiem qmar (do-8 stopni).W sensie czy bezpieczne, czy nie obniża wytrzymałości zaprawy oraz czy stosować czy nie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 26.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Orientowałem się w podobnym temacie, ale czy do odbioru może być przyłącze budowlane czy musi być stałe. Wiem, że może być budowlane (tymczasowe), ale czy w ogóle musi być jakieś przyłącze to musiałbyś zapytać kierownika budowy, bo tego nie jestem pewien. kierowni twierdzi, ze nie musi, ale musza byc pomiar i papiery, pozyjemy-zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 26.02.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Jaki jest koszt połozenia tynków gipsowych i posadzki miksokretem? Mogę prosić namiary na sprawdzoną i dobrą ekipę? Dzwonilam do pana z SMBUD, ściany 22zł z materiałem, posadzka 24 zł (max) z materiałem. Firma PROFIBUD 21 zł za tynki gipsowe, ale musi być minimum 150m2. wlasnie kładą tynki u mnie firma Franke biora 21 razem z naroznikami- na gotowo wychodzi gladko jak dupka mojej żony, a zareczam, ze jest niezla lepiej doplacic a przyoszczedzic na gladziach, nie 3 a 1-2 warstwy gipsowe calosc a cementowe garaz, kotlownia, lazienki, hol i kladka schodowa w sumie schną szybko, chociaż ma stan otwarty a otwory pozabijane deskami+folia troche grzeją, ale na swoj koszt tez szukam dobrego posadzkarza, biora podobnie, na parterze chece polozyc takze siatke z uwagi nna cienka wartswe pod podlogowke ( 5 centow) chetnie skorzystam ze sprawdzonego namiaru na posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 26.02.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 jaka stacje uzdatniania wody montowaliscie i jak sie sprawdza,sklaniam sie do viessmanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 28.02.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 podlogowka a panele Hej plan jest taki:wzszedzie instaluje ogrzewanie podlogowe co mi pozwoli w niedalekiej przyszlosci ( ok. 5 lat zainstalowac pompe ciepla, w chwili obecnej koszt pompy ciepla to ok. 50 tys dodatkowo doliczajac do tradycyjnej instalacji CO )jest jednak jedno aleche w salonie i pokojach na pietrze polozyc panele a wlasnie doczytalem w jednym numerow muratora ze panele blokuja oddawanie ciepla , macie jakies pomysly jak rozwiazac ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 28.02.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 w jednym numerow muratora ze panele blokuja oddawanie ciepla , macie jakies pomysly jak rozwiazac ten problem? Ja mam w salonie panele i podłogówkę. Panele dopuszczone przez producenta do stosowania na podłogówkę, pod panelami podkład w dziurki - dedykowany do podłogówki. Częściowo pochłania ale tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 28.02.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ja tez uwazam, ze to kwestia wlasciwego panela lub deski warstwowej jednak raczej proponiwalbym klej a nie podklad okolo 1,5 st C straty jest ale cos za cos podlogowka a panele Hej plan jest taki: wzszedzie instaluje ogrzewanie podlogowe co mi pozwoli w niedalekiej przyszlosci ( ok. 5 lat zainstalowac pompe ciepla, w chwili obecnej koszt pompy ciepla to ok. 50 tys dodatkowo doliczajac do tradycyjnej instalacji CO )jest jednak jedno ale che w salonie i pokojach na pietrze polozyc panele a wlasnie doczytalem w jednym numerow muratora ze panele blokuja oddawanie ciepla , macie jakies pomysly jak rozwiazac ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 28.02.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Hej krótko - na więźbę sosna czy świerk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.02.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 jednak raczej proponiwalbym klej a nie podklad Ja nie zdecydowałem się na klej z dwóch powodów: - jeśli kiedyś zmnieni mi się wizja, to byłoby ciężkie do usunięcia - klejenie paneli do posadzki odbywa się za pomocą kleju do parkietów, a te, które w momencie kładzenia podłogi były dostępne od zaraz nie miały adnotacji, że nadają się do ogrzewania podłogowego. Na 100% pojawiły się kleje dedykowane, więc musiałbyś poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.02.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Hej krótko - na więźbę sosna czy świerk ? Hej - krótko: http://bit.ly/zuiL5O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 29.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ja nie zdecydowałem się na klej z dwóch powodów: - jeśli kiedyś zmnieni mi się wizja, to byłoby ciężkie do usunięcia - klejenie paneli do posadzki odbywa się za pomocą kleju do parkietów, a te, które w momencie kładzenia podłogi były dostępne od zaraz nie miały adnotacji, że nadają się do ogrzewania podłogowego. Na 100% pojawiły się kleje dedykowane, więc musiałbyś poszukać. ja chce panel warstwowy na 160m2, pewnie wybule z 20 kola, wiec raczej nie ma opcji, aby sie znudzil przez najblizsze 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ja chce panel warstwowy na 160m2, pewnie wybule z 20 kola, wiec raczej nie ma opcji, aby sie znudzil przez najblizsze 20 lat No w taklim wypadku, to na pewno nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 29.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Hej - krótko: http://bit.ly/zuiL5O tak jak pisza inni, nie ma roznicy, zalezy od jakosci i ceny- bierz tansze w lepszej jakosci sosna jest bardziej zywiczna, swierk lzejszy tez mialem tego gwozdzia przy wyborzez podbitki, wszystko zalezy od jakosci danej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 03.03.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 podlogowka a panele Hej plan jest taki: wzszedzie instaluje ogrzewanie podlogowe co mi pozwoli w niedalekiej przyszlosci ( ok. 5 lat zainstalowac pompe ciepla, w chwili obecnej koszt pompy ciepla to ok. 50 tys dodatkowo doliczajac do tradycyjnej instalacji CO )jest jednak jedno ale che w salonie i pokojach na pietrze polozyc panele a wlasnie doczytalem w jednym numerow muratora ze panele blokuja oddawanie ciepla , macie jakies pomysly jak rozwiazac ten problem? Ja na calym parterze mam podlogowke i panele, gdyby blokowaly cieplo to zima bym zamarzla bo nie mam kaloryferow w ogole. Sa panele wlasnie pod podlogowke i podklad tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts