Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich serdecznie, jestem w trakcie budowy domu ( parterowy), poszukuje sprawdzonego wykonawcy do polozenia szybkich barier TSB , dachowki ceramicznej oraz rynien. budowa jest w ROgowie k. Znina a wiec troche daleko od Bydgoszczy, ale nie znalazlem na forum grupy ktora byla by blizej Rogowa. moze ktos z was poleci dobrego i godnego zaufania fachowca.

Powiedzcie czy 950 zł brutto za m3 wieżby dachowej z impregnatem to dobra cena.

hey

ja dostalem oferte na wizbe dachowa:

m3 - 780 pln + 50 pln impregnat ( fobos) + 23% vat += 1021 pln cena z transportem na budowe

moze masz dobra cene na deski - szukam materialu na deskowanie dach ok. 6.5m3 desek 25mm

My zdecydujemy się na ciepłodom. Mam nadzieję, że współpraca przebiegnie pomyślnie... Mam gdzieś wstępną wycenę, tylko nie wiem gdzie ;) Dom z poddaszem użytkowym 130m2. PC liczyli nam danfoss 8kW, ale dokładnego modelu nie pamiętam. POŚ też mają zrobić.

Po przejrzeniu opinii w internecie nie pokusiłabym się o ofertę CiepłoDom'u... byłam kiedyś na targach w Osielsku - miła Pani zachęcała że pompa ciepła kosztuje 30-40tyś, a miły Pan który pojawił się po 2 minutach, powiedział że 50-60 a obojgu przedstawiliśmy przecież te same dane ;-) no i te opinie w necie... masakra :(

Chyba już wolę kocioł jak pompę ciepła od tej firmy... gruba teczka ulotek to jednak trochę mało potwierdzenia o jakości jak zaczytane opinie w necie (i nie tylko - niestety!!!).

Mogę polecieć pana Roberta Kałużę: http://www.alfa-tech.info/

POŚ założony szybko i prawidłowo. Działa już 3 rok.

Dziękuję, jak się okazało tego Pana już znałam wcześniej i miał dobre opinie "w realu"... Cieszę się że potwierdzają się one na forum. Także już wiem na 100% gdzie trafić ze zleceniem :) :wave:

np. Biuro projektowe delta. Niestety drodzy. Niestety nie mam innego kontaktu, więc może ktoś inny pomoże ? Jakbym teraz robił adaptację to wybrał bym jakiegoś projektanta, który:

- załatwi wszystkie formalności za mnie (delta załatwia),

- dba o Klienta i doradza co pozmieniać w projekcie, aby później nie mieć problemów i dodatkowych formalności (np. zamiana szamba na oczyszczalnie),

- zasugeruje sam jakieś rozsądne zmiany, a nie tylko zrobi swoje i next...

- jeżeli potrzebujesz jeszcze warunki zabudowy niech załatwi to ta sama osoba za Ciebie...

Drodzy to mało powiedziane...

jak kiedyś przyszliśmy omawiać projekt to Pan nas przeprosił bo... "mamy imieninki w firmie"... w jego pokoju aż siwo od dymu tytoniowego (ZAWSZE, a że nie palę to bardzo mi to przeszkadzało, ochyda :mad:), :sick:a w drugim pokoju stół zastawiony alkoholem i rozbawione towarzystwo a drzwi otwarte na oścież :sick: żeby nie było, przyszłam na umówione spotkanie w godzinach pracy ich biura!!! I oczywiście 0 dogadania się co do wyceny za projekt, za te wszystkie niedogodności. Niesmak, naprawdę mam niesmak jak o nich myślę.

I tak o to, mamy dom postawiony nie po tej stronie działki co trzeba bo nikt nie uświadomił że będziemy mieli problem żeby zamontować bramę wraz z furtką po tej stronie działki i żeby tego było mało źle ustawiony na strony północ-południe. Domów nie buduje się kilka w życiu... profesjonalista powinien zadbać o wszelkie szczegóły.

Jak dla mnie Panowie z Delty lubią dobrze imprezować i mało robić... a kaska sama wleci :-(

Jestem niezadowolona :(

witam wszystkich serdecznie, jestem w trakcie budowy domu ( parterowy), poszukuje sprawdzonego wykonawcy do polozenia szybkich barier TSB , dachowki ceramicznej oraz rynien. budowa jest w ROgowie k. Znina a wiec troche daleko od Bydgoszczy, ale nie znalazlem na forum grupy ktora byla by blizej Rogowa. moze ktos z was poleci dobrego i godnego zaufania fachowca.

Z czystym sumieniem mogę polecić Ci moją ekipę od dachu - kilku młodych dynamicznych chłopaków, którzy szybko uwijają się z pracą.

Ceny przystępne i do "dogadania". Stacjonują niedaleko Gniewkowa k/Inowrocławia i bez problemu dojeżdżali na moją budowę (ok. 30 km).

Gdybyś był zainteresowany, kontakt na priv.

:)

Chciałam się jeszcze dowiedzieć trochę o pompach ciepła, bo nie wiem czy warto w nią inwestować, założyłam taki temat, jeśli ktoś coś wie jeszcze o fachowcach z bliskiej okolicy to bardzo proszę o głos :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199826-TOP-10-pomp-ciep%C5%82a.&p=5280847#post5280847

I szukam też kominka... chociaż to nie jest sprawa pilna, ale macie dobry sklep do polecenia? :)

z góry dziękuję!

P.s. jeżeli ktoś szukałby taniej ceramiki to polecam Glazura Za Grosze obok Galerii Pomorskiej, naprawdę mają tam świetne ceny nawet za I gatunek :-)

Chciałam się jeszcze dowiedzieć trochę o pompach ciepła, bo nie wiem czy warto w nią inwestować, założyłam taki temat, jeśli ktoś coś wie jeszcze o fachowcach z bliskiej okolicy to bardzo proszę o głos :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199826-TOP-10-pomp-ciep%C5%82a.&p=5280847#post5280847

I szukam też kominka... chociaż to nie jest sprawa pilna, ale macie dobry sklep do polecenia? :)

z góry dziękuję!

P.s. jeżeli ktoś szukałby taniej ceramiki to polecam Glazura Za Grosze obok Galerii Pomorskiej, naprawdę mają tam świetne ceny nawet za I gatunek :-)

też przerabiam temat PCi

jeśli chcesz namiary na instalatorów z okolic Bydgoszczy pisz na priva;)

Witam,

Czy może mi ktoś polecić ekipę budowlaną, która wzniosłaby mi mury?

Jaka jest rozsądna cena za wzniesienie ok 70m2 mórów - 2 ściany szczytowe + 2 ściany ok 1,5 m wysokości i wieniec (w domyśle dach 2 spadowy).