CitroCerber 15.04.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ponawiam moja oferte do odsprzedazy welny ( 2 x 50m2) Kawałek wyżej w wątku 4slawek był zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 15.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Może ktoś dysponuje namiarem na ziemię tzw. ogordową? U ogrodników za wywrotkę chcą 700-800zł - jak dla mnie to za wiele. Po równaniu działki została mi spora górka humusu chętnie odsprzedam za niewielki pieniądze. Trzeba to jednak jakoś załadować i wywieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 15.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam, ponawiam moja oferte do odsprzedazy welny ( 2 x 50m2), gdyz w tym tygodniu bede chcial oddac do hurtowni, lecz pewnie beda chcieli, abym za zwrot kupil inne materialy PWA Jak możesz to podaj na priva za ile byś był gotów odsprzedać ( [email protected] ) Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 15.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Mam duży problem. Po roku użytkowania zaczął mi przeciekać dach. Koło kominów. W związku z tym, że nie mogłem się doprosić wykonawcy aby naprawił fuszerkę (oczywiście nie miałem żadnych faktur) byłem zmuszony znaleźć kogoś innego. Nowy partak oczywiście też mi nie dał faktury - ale dał pisemną gwarancję. Niestety dach nadal przecieka. Wiem, że mogę iść do sądu itd - wszystko wiem. Nie mam na to sił i czasu. Proszę Was o namiary na prawdziwego fachowca od dachów. Naprawdę dobrego i uczciwego. Najlepiej na priv. Z góry dziękuję P.S.Może ktoś miał podobne problemy.W sumie to ja nie wiem czy źle zrobiony jest dach, czy kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 16.04.2012 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 W sumie to ja nie wiem czy źle zrobiony jest dach, czy kominy. Z reguły problem wynika ze złego wcięcia w komin i uszczelnienia fartucha z blachy dookoła. Dałoby radę jakieś fotki wrzucić tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 16.04.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 z tego co wiem to nie powinno dawać się silikonu tylko okuć komin blacha a to trzeba umieć jak znajdę mój komin przed i po naprawie to wstawię zdjęciahttp://img404.imageshack.us/img404/3937/p1010119k.th.jpghttp://img88.imageshack.us/img88/2422/p1010282cs.th.jpg pierwsze zdjęcie to robota pana B.R a drugie po poprawce http://img13.imageshack.us/img13/1654/p1010274f.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 16.04.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 z tego co wiem to nie powinno dawać się silikonu tylko okuć komin blacha a to trzeba umieć jak znajdę mój komin przed i po naprawie to wstawię zdjęcia Okuć jak najbardziej, tylko nie każdy "fachowiec" potrafi prawidłowo naciąć - nie mówiąc już o tym, że niektórzy potrafią listwy odwrotnie zamontować. Nie używa się silikonu tylko uszczelniacza dekarskiego - to zupełnie inna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 16.04.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A propos dachów - dachówki i więźba, gdzie najlepiej kupować? Materiały kupuję w TOMBUDZIE, w Osielsku, oni proponują nieco droższą, ale podobno lepszą więźbę z Niemiec. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 16.04.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A propos dachów - dachówki i więźba, gdzie najlepiej kupować? Materiały kupuję w TOMBUDZIE, w Osielsku, oni proponują nieco droższą, ale podobno lepszą więźbę z Niemiec. Jakie są Wasze doświadczenia? W Polsce już wszystkie lasy wycięli? Ja drewno na więźbę kupowałem w Niemczu: http://www.skd-tartak.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez_35 16.04.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 W Polsce już wszystkie lasy wycięli? Ja drewno na więźbę kupowałem w Niemczu: http://www.skd-tartak.pl Ja natomiast polecam więźbę z tartaku ze Strzelewa na trasie do Nakła. Gość jest rzetelny i terminowy. Załatwia transport i ceny dość przystępne. Gdzieś miałem wizytówkę ale nie mogę znaleźć. Na forum ktoś już umieszczał info o tym tartaku. pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez_35 16.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Szukam dobrego namiaru na żwir kopalniany z okolic Nakła. Coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 17.04.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Z reguły problem wynika ze złego wcięcia w komin i uszczelnienia fartucha z blachy dookoła. Dałoby radę jakieś fotki wrzucić tutaj? Zdarza się również że komin jest wymurowany z cegły klinkierowej drążonej (kratówka?)- oszczędność na materiale.. ale również potencjalny problem. Może to jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 17.04.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Zdarza się również że komin jest wymurowany z cegły klinkierowej drążonej (kratówka?)- oszczędność na materiale.. ale również potencjalny problem. Może to jest przyczyną? Właśnie dlatego część komina znajdująca się nad dachem powinna być z cegły pełnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 17.04.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Właśnie dlatego część komina znajdująca się nad dachem powinna być z cegły pełnej...[/quote] powinna byc, a z tym jest roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubo 18.04.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 niebawem zaczne kryc dach dachowka ceramiczna (270m2) , ale mam taki mentlik w glowie ze juz nie wiem jaka dachowke wybrac, wybralem coramik alegra 9 bo dobra cena, a i wyglada tez bardzo dobrze, jednak moj wykonawca zasugerowal zebym rozwazyl jeszcze dachowki firmy tondach, meyer holsen i nelskamp, bo sa w podobnej cenie i lepsze. Sam nie wiem co mam wybrac, moze ktos z was podzieli sie opinia na temat tych dachowek.czekam na wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 18.04.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam odbiór komina za 160zł to dobra cena czy macie coś tańszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.04.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam odbiór komina za 160zł to dobra cena czy macie coś tańszego ? Komina czy "kominiarski" (razem z wentylacją)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 18.04.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.04.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 niebawem zaczne kryc dach dachowka ceramiczna (270m2) , ale mam taki mentlik w glowie ze juz nie wiem jaka dachowke wybrac, wybralem coramik alegra 9 bo dobra cena, a i wyglada tez bardzo dobrze, jednak moj wykonawca zasugerowal zebym rozwazyl jeszcze dachowki firmy tondach, meyer holsen i nelskamp, bo sa w podobnej cenie i lepsze. Sam nie wiem co mam wybrac, moze ktos z was podzieli sie opinia na temat tych dachowek. czekam na wasze opinie ja mam dachówkę meyer holsen i nie bede obiektywny ale uwazam ze jest super rozmawiałem z dwoma dekarzami i oboje twierdzili ze dachowka z najwyzszej polki poczytaj opinie o niej jest ich duzo jesli jest w tej samej cenie to bym sie nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.04.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Właśnie dlatego część komina znajdująca się nad dachem powinna być z cegły pełnej... Cały komin jest z cegły pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts