CitroCerber 18.04.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Cały komin jest z cegły pełnej. Dyskutowaliśmy ogólnie o tym - dobrze, że w Twoim przypadku to nie jest to. Masz może jakieś fotki jak to teraz wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 19.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Komina czy "kominiarski" (razem z wentylacją)? tak caly komin z wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.04.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 tak caly komin z wentylacja Wydaje mi się, że ok. Ja w 2009 płaciłem 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 19.04.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam. Zaczynam budowę w Murowańcu i wystąpiłam o kosztorys przyłącza wodociągowego w Białych Błotach. Zaśpiewali mi cenę ponad 4 tyś zł ( za studzienkę na wodę budowlaną). Jak myślicie za dużo sobie żądają? A ile Wy płaciliście sąsiedzi z Murowańca? Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.04.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam. Zaczynam budowę w Murowańcu i wystąpiłam o kosztorys przyłącza wodociągowego w Białych Błotach. Zaśpiewali mi cenę ponad 4 tyś zł ( za studzienkę na wodę budowlaną). Napisz jak długie ma być to przyłącze - od tego jest zalezna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 19.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam. Zaczynam budowę w Murowańcu i wystąpiłam o kosztorys przyłącza wodociągowego w Białych Błotach. Zaśpiewali mi cenę ponad 4 tyś zł ( za studzienkę na wodę budowlaną). Jak myślicie za dużo sobie żądają? A ile Wy płaciliście sąsiedzi z Murowańca? Dzięki za odpowiedz zadzwoń do hydraulika dzisiaj jest u mnie w murowancu dam ci numer na priw ja mialem to robione we wlasnym zakresie ale 3 lata temu i tylko odebrali za pare zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 19.04.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisz jak długie ma być to przyłącze - od tego jest zalezna cena. Witam. Wyczytałam, że ma być to 14,06 m - tyle jest od rurociągu do działki i tutaj napisane jest jeszcze: Włączenia g.s.w dokonać poprzez montaż: opaska do nawiercania Hawle, zasuwa do nawiercania Hawle, Obudowa teleskopowa Hawle, skrzynka uliczna. Jutro odbieram kosztorys i zobaczymy co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 19.04.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 zadzwoń do hydraulika dzisiaj jest u mnie w murowancu dam ci numer na priw ja mialem to robione we wlasnym zakresie ale 3 lata temu i tylko odebrali za pare zlotych Dzięki napewno skorzystam, tylko u mnie jest taki problem ze ZWiUK w Białych Błotach zastrzegł sobie w umowie, że to oni muszą robić jakąś nawiertkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 19.04.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki napewno skorzystam, tylko u mnie jest taki problem ze ZWiUK w Białych Błotach zastrzegł sobie w umowie, że to oni muszą robić jakąś nawiertkę. ale to jest normalna sytuacja ja tez tak miałem rure od działki do rurociagu mozesz zrobic we własnym zakresie a nawiercanie i podłączenie do rurociagu robia wodociagi po wszystkim dostajesz protokół najlepiej do takiej pracy wziasc ludzi z wodociagów którzy robia to po godzinach i z niczym nie bedziesz miec problemów ja za taka usługe zapłaciłem 2500zł łącznie z materiałami plus 150zł odbiór ale to było w innej gminie od rurociagu do moje działki było około 50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubo 19.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 czy ktos moglby mi podac adres strony na ktorej moge znalezc cennik dochowek meyer holsen, bo ja nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 19.04.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ja tez kiedys szukalem i nie znalazlem jedyna opcja to poprosic o wycene tam gdzie sprzedaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 20.04.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. Zaczynam budowę w Murowańcu i wystąpiłam o kosztorys przyłącza wodociągowego w Białych Błotach. Zaśpiewali mi cenę ponad 4 tyś zł ( za studzienkę na wodę budowlaną). Jak myślicie za dużo sobie żądają? A ile Wy płaciliście sąsiedzi z Murowańca? Dzięki za odpowiedz W sierpniu 2012r. robili mi przyłącze wodociągowcy z gminy Białe Błota. Koszt lekko ponad 2000PLN. Około 8m od wodociągu do działki i około 14m na działce. nie robiłem studzienki tylko bezpośrednio do domu pod fundamentem do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 20.04.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dzięki napewno skorzystam, tylko u mnie jest taki problem ze ZWiUK w Białych Błotach zastrzegł sobie w umowie, że to oni muszą robić jakąś nawiertkę. ale za kopanie dziury to można zatrudnić tańszą ekipę a oni niech sobie robią nawiertke albo mini koparka w godzine wykopie nie wiem ile teraz roboczo godzina kosztuje .Więc zadzwon i sie dowiedz ile sama nawiertka i odbiór kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 20.04.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam, sprzedam kontener budowlany po budowie. termin odaniania: od gotowy od maja. szegóły na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 21.04.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Kawałek wyżej w wątku 4slawek był zainteresowany. welna poszla w dobre rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 21.04.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam. Zaczynam budowę w Murowańcu i wystąpiłam o kosztorys przyłącza wodociągowego w Białych Błotach. Zaśpiewali mi cenę ponad 4 tyś zł ( za studzienkę na wodę budowlaną). Jak myślicie za dużo sobie żądają? A ile Wy płaciliście sąsiedzi z Murowańca? Dzięki za odpowiedz za za przylacze wod - kan placilem z wykopem 5,5 tys- zalezy ile kopania do tego pompa cisnieniowa 5,5 pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubo 22.04.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 czy ktos z was kupowal dachowki w JR Dach w Bydgoszczy? czy oni sa solidni i dotrzymuja terminow dostaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 22.04.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witajcie, Czy ktoś z drogich forumowiczów posiada i chciałby za opłatą wypożyczyć glebogryzarkę? Albo może znacie jakąś wypożyczalnię sprzętu ogrodowego, gdzie mógłbym taki sprzęt wypożyczyć taniej niż za 100 PLN za dobę? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 23.04.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witajcie, Czy ktoś z drogich forumowiczów posiada i chciałby za opłatą wypożyczyć glebogryzarkę? Albo może znacie jakąś wypożyczalnię sprzętu ogrodowego, gdzie mógłbym taki sprzęt wypożyczyć taniej niż za 100 PLN za dobę? Hmmm.... Ramirent ma za 107 brutto: http://www.ramirent.pl/produkt_392_glebogryzarka_spalinowa.htm Majster ma za 105 brutto: http://www.ewpa-majster.pl/product.php?id=108 Eco-Profi 110zł: http://www.eco.net.pl/?p=p_2&sName=wypozyczalnia-sprzetu wygląda to na standardową cenę. A lokalna firma od ogrodów nie ma taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 23.04.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Googlać też potrafię, stąd moje pytanie o opcje tańsze niż 100 PLN. Ale dzięki za kwerendę Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts