Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Jestem w trakcie budowy domu w Bydgoszczy. Szukam sprawdzonych informacji na temat pokrycia dachu solidnym gontem bitumicznym. Czy ktoś posiada na swoim dachu tego typu pokrycie ? Ofert jest sporo ale każda sprawdzona informacja, porady lub uwagi będą bardzo mile widziane.

Dziękuję z góry za pomoc w temacie.

Witam,

przymierzam się do zakupu stolarki okiennej z PCV (Veka). Czy ktoś może polecić jakąś firmę z Bydgoszczy bądź okolic, ewentualnie wypowiedzieć się na temat własnej współpracy jeśli taka miała miejsce z firmami Kolbud, Konspo, Jartex, Korbud, Pol-plast, A. Wardalska, może innej - w kontekście rzetelności i jakości świadczonych usług, a także idącego za tym własnego poziomu zadowolenia, ale niekoniecznie z ceny. Nie szukam firmy która będzie najtańsza, wstępne wyceny z wymienionych już posiadam i myślę, że w każdym przypadku da się tu wynegocjowac kompromis, jednak może ktoś może powiedzieć coś więcej, będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze.

Witam,

przymierzam się do zakupu stolarki okiennej z PCV (Veka). Czy ktoś może polecić jakąś firmę z Bydgoszczy bądź okolic, ewentualnie wypowiedzieć się na temat własnej współpracy jeśli taka miała miejsce z firmami Kolbud, Konspo, Jartex, Korbud, Pol-plast, A. Wardalska, może innej - w kontekście rzetelności i jakości świadczonych usług, a także idącego za tym własnego poziomu zadowolenia, ale niekoniecznie z ceny. Nie szukam firmy która będzie najtańsza, wstępne wyceny z wymienionych już posiadam i myślę, że w każdym przypadku da się tu wynegocjowac kompromis, jednak może ktoś może powiedzieć coś więcej, będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze.

ja korzystałem z usług firmy Karo która sprzedaje okna Vetrex

co prawda mam je od niedawna, wiec nie powiem nic o ich użytkowaniu

ale z produktu(wizualnie) jak i montażu 100% satysfakcji :)

i z czystym sumieniem polecam :yes:

zieli dziękuję, właśnie złożyłem prośbę o wstępną wycenę, swoja droga pominąłem ich wcześniej z uwagi na brak kontaktu mailowego poza formularzem na ich stronie www, poza tym może ktoś jeszcze zechce się wypowiedzieć

WItam mam pytanie jak wyglada z odbiorem jesli chodzi o kominiarza? A dokladniej drzwi od kotłowni z garazu (wewnatrz budynku). Czy one koniecznie musza otwierac sie na zewnatrz kotłowni? Nawet jesli piec jest mniejszy jak 25KW?

Jak wygalda taki odbior czy ew ktos ma namiar na kogos kto cos takiego wykonuje? i ile taka przyjemnosc kosztuje?

Jestem zainteresowany kupnem kostki granitowej z poludnia polski. Zakupilem juz jednego tira, ale mi zbraknie troche kostki. Moze ktos chcialby sie zlozyc na zakup czesci kostki granitowej, wtedy moznaby zamowic caly transport, podzielic koszty transportu. Wychdzi to duzo taniej niz w sklepie. cena kostki to kolo 200 zl za tone + transport.

WItam mam pytanie jak wyglada z odbiorem jesli chodzi o kominiarza? A dokladniej drzwi od kotłowni z garazu (wewnatrz budynku). Czy one koniecznie musza otwierac sie na zewnatrz kotłowni? Nawet jesli piec jest mniejszy jak 25KW?

Jak wygalda taki odbior czy ew ktos ma namiar na kogos kto cos takiego wykonuje? i ile taka przyjemnosc kosztuje?

reguly odbior jest w momencie, kiedy jeszcze nie ma drzwi, moim zdaniem w budynku jednorodzinnym ( nie szeregowym nie ma to znaczenia)

musi byc praktycznie

koszt sa rozne w zaleznosci od kominiarza i tzw, punktow

teoretycznie kominiarz powinien odebrac komin do pieca oraz wentylacje, a wiec sa to 2 uslugi

Jestem zainteresowany kupnem kostki granitowej z poludnia polski. Zakupilem juz jednego tira, ale mi zbraknie troche kostki. Moze ktos chcialby sie zlozyc na zakup czesci kostki granitowej, wtedy moznaby zamowic caly transport, podzielic koszty transportu. Wychdzi to duzo taniej niz w sklepie. cena kostki to kolo 200 zl za tone + transport.

napisz troche wiecej:

* jaka duza kostka

* ile m2 wychodzi na tone

moze wzialbym troche do ogrodu :)

pwa

Około 250 zł płaciliśmy,

kotłownie również mamy nie dostosowaną do pieca na paliwo stałe (za wąska) mimo to z przeglądem i odbiorem problemu nie było.

Cześć wszystkim

Mam pytanie do osób korzystających z usług Energa z Torunia. Jak można zdobyć od nich kluczyk do skrzynki która jest na granicy działki?

Podczas podpisywania umowy otrzymaliśmy informację że kluczyk otrzymamy w późniejszym czasie jak zamontują licznik teraz jak dzwonię to są zdziwieni że go nie mam.

Sprawa wyszła ponieważ wywaliło korki i panowie muszą przyjechać i to naprawić, ale za taką usługę życzą sobie 300zł. Wywali mi korki klika razy i zobaczę rachunek na niebagatelną kwotę Przeciez to jakies nieporozumienie.

Marcin