Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do zakupu stolarki okiennej z PCV (Veka). Czy ktoś może polecić jakąś firmę z Bydgoszczy bądź okolic, ewentualnie wypowiedzieć się na temat własnej współpracy jeśli taka miała miejsce z firmami Kolbud, Konspo, Jartex, Korbud, Pol-plast, A. Wardalska, może innej - w kontekście rzetelności i jakości świadczonych usług, a także idącego za tym własnego poziomu zadowolenia, ale niekoniecznie z ceny. Nie szukam firmy która będzie najtańsza, wstępne wyceny z wymienionych już posiadam i myślę, że w każdym przypadku da się tu wynegocjowac kompromis, jednak może ktoś może powiedzieć coś więcej, będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyborze.

My zdecydowaliśmy się na Korbud - co prawda jeszcze nie są zamontowane, ale oferta była atrakcyjna i obsługa sympatyczna.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My zdecydowaliśmy się na Korbud - co prawda jeszcze nie są zamontowane, ale oferta była atrakcyjna i obsługa sympatyczna.

mhm, znam już dwie osoby u których montowała okna ta firma, pierwsza bardzo zadowolona, natomiast druga nie, między innymi dlatego, że Panowie montażyści zamurowali pod nieobecność inwestora sporą część otworu okiennego ;) ( jakieś 0,5 do 1 mb) aby dopasować jedno z okien, więc atrakcyjna oferta, w domyśle cenowa i sympatyczna obsługa nie są dla mnie priorytetem, jednak dziękuję za zainteresowanie aczkolwiek o ile pamiętam wysłałem email z prośbą o wstępną wycenę, ale pozostał on bez odpowiedzi ze strony tejże firmy, najwyraźniej są zbyt zajęci na ten sezon, pozdrawiam

mhm, znam już dwie osoby u których montowała okna ta firma, pierwsza bardzo zadowolona, natomiast druga nie, między innymi dlatego, że Panowie montażyści zamurowali pod nieobecność inwestora sporą część otworu okiennego ;) ( jakieś 0,5 do 1 mb) aby dopasować jedno z okien, więc atrakcyjna oferta, w domyśle cenowa i sympatyczna obsługa nie są dla mnie priorytetem, jednak dziękuję za zainteresowanie aczkolwiek o ile pamiętam wysłałem email z prośbą o wstępną wycenę, ale pozostał on bez odpowiedzi ze strony tejże firmy, najwyraźniej są zbyt zajęci na ten sezon, pozdrawiam

no właśnie nie wszystkie firmy doceniają internet:)

a ja właśnie buduje cały dom przez internet,

i teraz mam problem z firmami od oczyszczalni,

które nie są skore do odpisywania na @:bash:

Witam...

Noszę się z zamiarem kupna działki budowlanej na obszarze Murowańca. Proszę o informacje czy te tereny są warte zainteresowania. Jak jest z instalacją gazową , podobno w 4 kwartale tego roku ma być kładziona instalacja. Czy bliskość kanału nie jest zagrożeniem przy ewentualnej hmmm powodzi?. No i jakie są przewidziane inwestycje , mam tutaj na myśli jakiś sklep, szkola, przychodnia itp. Acha co sądzicie o firmie Acropol, proponują działkę ale nie własnościową tylko wieczystą dzierżawę.

Z góry przepraszam, za niefachowe słownictwo, albo naiwne pytania, ale jestem w tym temacie zieloniutki.

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

Witam

w Murowańcu mieszka już sporo forumowiczów, zapraszam kiedyś na odwiedziny wsi

sklep jest, a o reszcie można zapomnieć

a wieczyste użytkowanie nie gryzie, tylko od razu trzeba wykupić najlepiej w Gminie :)

firmy sprzedającej niestety nie znam, ale niech z tego tytułu zejdą z ceny :(

pozdro

PS jeżeli chodzi o gaz to zależy gdzie jest działka, która strona Łochowskiej

witam jakie okna będą lepsze? aluplast 4000 STD OKUCIE ROTO nt szyba 4/16ar/4tf czy oknoplast platinium l;ub koncept taka sama szyba? jak ma sie do tego schuco?

czy ktos z Was kupowwał okna w Carpenterze w Bydgoszczy? Jak współpraca? a czy może są jakieś firmy w Bydgoszczy w których lep[iej nie kupować?

Witajcie

Buduje sie w Bierzgłowie :)

Jak ktoś sie buduje w pobliżu polecę fachowców którzy mnie nie naciągali.

Mam kontakt do bardzo dobrych fachowców takich jak:Dekarz, Elektryk

Zawiodłem sie na Murażach no i pracami hydraulicznymi z tymi ostatnimi "fachowiec"

każe sobie płacić za coś czego nie ma.

Wystawił już fakture heheh trzecią z kolei na to samo pierwsza była na 14000PLN po konsultacjach z pracownikami (śmiechu warte) zniżył do 10000PLN

obecnie już jest na 7500PLN Firma z Grudziądza nie dajcie sie oszukać :) jak coś mam pełną dokumentację mailową z tą firmą niezły materiał na artykuł.

Gdyby ktoś już był na dalszych etapach i ma godnych polecenia fachowców do ocieplenia dachu, do płyt karton-gips, kafelkarza, brukarza i firmę do założenia trawnika bardzo bym prosił o kontakt :)

Budujcie się i rozmnażajcie :)