EKOGROSZEK 12.07.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 witam budujacych, poszukuje kogos kto zrobi mi projekt przylacza wodociagowego bo ''laskawcy'' z gminy dabrowa chelminska robia wodociag po drugiej stronie drogi wiec koszt przekopu przez droge gruntowa (gminna)+ material + projekt+zgloszenie do starostwa+zglozenie zajecia pasa drogowego mam zrobic ja na swoj koszt,a moze ktos zna studniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 13.07.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Jesienią wiercił mi studnię Robert Bakalarz ul.Koronowska 81 - uzgodnij tylko czy podana kwota jest netto, czy brutto, żeby nie było niespodzianek przy płaceniu. Będę wdzięczna za namiary na solidną ekipę od:- ocieplenia- tynków maszynowych- posadzek no i jeszcze jedna kwestia, czy ktoś z was ocieplał dom pianką, czy wszyscy wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 13.07.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Jesienią wiercił mi studnię Robert Bakalarz ul.Koronowska 81 - uzgodnij tylko czy podana kwota jest netto, czy brutto, żeby nie było niespodzianek przy płaceniu. Będę wdzięczna za namiary na solidną ekipę od: - ocieplenia - tynków maszynowych - posadzek no i jeszcze jedna kwestia, czy ktoś z was ocieplał dom pianką, czy wszyscy wełną? moge polecic ekipy które robiły u mnie tynki p.Paczkowski posadzki p. Nowak ocieplenie p.Piekoś jeszcze nie mam zrobionego ale widziałem pare zrobionych domów i na pewno skorzystam jesli bedziecie zainteresowani namiary wysle na priv edit wszystkie firmy z polecenia forumowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 14.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Bardzo dziękuję wszystkim za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 14.07.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 SPRZEDAM kontener budowlany, miejscowoś Łochowice, gm. Białe Błota. Jeżeli ktoś jest zzainteresowany prosze o kontakt na prv. A jeżeli ktoś jest na etapie fundamentów to mogę dodać w gratisie prawie pełna paletę bloczków betonowych B20 i ew. to co mi zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 15.07.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ma ktoś namiar na kogoś od niwelacji terenu (chodzi o kompleksowa usługę ziemia+koparka+ziemia ogrodowa), okolice Łochowic, gm. Białe Błota, ew. Bydgoszczy ? Z góry dzięki za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 15.07.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ma ktoś namiar na kogoś od niwelacji terenu (chodzi o kompleksowa usługę ziemia+koparka+ziemia ogrodowa), okolice Łochowic, gm. Białe Błota, ew. Bydgoszczy ? Z góry dzięki za kontakt. ja bede robil to sam tzn wynajme koparke kupie ziemie rozgarne pozniej siatka przeciw kretom a na koniec czarnoziem mysle ze nie warto za to placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 16.07.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 witam budujacych, moze ktos zna studniarza? znać znam (692 018 310)ale u mnie pod Dąbrową do 15m nic nie znalazł więc proponuję rozejrzeć się w sąsiedztwie czy ktoś ma studnię, ale wierconą nie naciekową. PS powodzenia w walce z gminą o wodę i wysokich ciśnień latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwkali 17.07.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Witajcie, jestem tu nowa. Budujemy w gm.Łabiszyn (miejscowość Pszczółczyn). Szukamy fachowców to postawienia murów (w przyszłym roku). Znacie jakiegoś dobrego murarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stempell 18.07.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witajcie, jestem tu nowa. Budujemy w gm.Łabiszyn (miejscowość Pszczółczyn). Szukamy fachowców to postawienia murów (w przyszłym roku). Znacie jakiegoś dobrego murarza? Witaj sąsiadko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 18.07.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Czy ma ktoś namiar na kumatego i dobrego elektryka? Muszę pożądnie okablować cały dom w Bydgoszczy w Fordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cb1975 18.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Czy ma ktoś namiar na kumatego i dobrego elektryka? Muszę pożądnie okablować cały dom w Bydgoszczy w Fordonie. Polecam firmę Atelbud z Bydgoszczy- mi robili przyłącze, są terminowi, solidni i ogólnie porządna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witajcie, jestem tu nowa. Budujemy w gm.Łabiszyn (miejscowość Pszczółczyn). Szukamy fachowców to postawienia murów (w przyszłym roku). Znacie jakiegoś dobrego murarza? Witaj sąsiadko:D ale miło my tez budujemy w gm.Łabiszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinik 18.07.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Polecam firmę Atelbud z Bydgoszczy- mi robili przyłącze, są terminowi, solidni i ogólnie porządna firma. Robili u Ciebie tylko przyłącze czy też całą intalację wew? Miałem juz styczność z kilkoma ekipami to papudroki straszne. A instalacja elektryczna dosc rozbudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cb1975 19.07.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Robili u Ciebie tylko przyłącze czy też całą intalację wew? Miałem juz styczność z kilkoma ekipami to papudroki straszne. A instalacja elektryczna dosc rozbudowana. Na razie robiłem przyłącze, ale zapewniam Ciebie, że miałem kilka firm do wyceny, pewna firma nawet rozpoczęła ale jak zaczęli kopać i chwycili do ręki ponownie projekt to dosłownie w przeciągu godziny byli u mnie z kluczami i zrezygnowali. Na firmę Atelbud trafiłem z polecenia od firmy z którą współpracuję a oni są u nich podwykonawcą. Cena jaką mi zaproponowali wraz z kosztorysem była średnią spośród pozostałych, ale miałem za to spokój do tego stopnia, że osobiście przyjeżdżali do mnie z dokumentami do podpisu dla elektrowni . Na pewno będę ich brać do wykonania wewnętrznej instalacji, zdrowie najważniejsze a i kasa rozsądna. Zawsze możesz prosić o wycenę i nie musisz skorzystać z usług. Jak dla mnie I liga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 19.07.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 witam, zostalo mi 100mb grubej siatki na krety o szerokosci 1,5m- sprzedam okazyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 19.07.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 witam ponownie, mozecie polecic solidna i tez niedroga firme, ktora robi zaluzje okienne, rolety rzymskie itp z B-szczy? zaraz sie wprowadzamy a na te tematy tez pewnie sie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 20.07.2012 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 [Temat hudraulika jest jak rzeka,ja wlasnie koncze budowe i wprawadzam sie w przyszlym tygodniu po 2 latach ciekawych doswiadczen, nie ma takiej mozliwosci, aby ktos byl w stanie porownac oferty kazdy hydraulik pracuje pod swoja hurtownia i ma swoje podejscie do rozwiazan technicznych nie znam tak hermetycznego rynku uslug ja zakladalem 100% podlogówki w pexie, jedyne co moge polecic to zamowienie szczegolowej wyceny podzielonej na etapy, natomiast nalezy sie samemu zastnowic nad rozwiazaniami technicznymiproponuje takze na etapie podpisywania umowy-nie wczesniej ! ustalenie z hydraulikiem, ze mozesz samemu kupowac elementy o wartosci powyzej 1000 pln ja tak wlasnie zrobilem i pewnie zaoszczedzilem 3-4 tysiace pln : piec, rurki, gezjniki, zawory, odkurzacz centralny.... hydraulika mam dobrego, ale niestety sie ceni, lecz niestety jak ktos spierdo...to bedzie skutkowalo to dlugo pozdarwiam PWApowodzenia pwaquote=tazuj]Jestem z Murowańca, chodzi mi o rzetelną firmę co by jakąś wycenę zrobiła przed przystąpieniem do prac. Chciał bym po prostu porównać kilka ofert i mam ogromy dylemat z materiałem. Wiadomo tworzywa typu pp są tanie jednak jakoś mnie nie przekonuje instalacja z plastiku wolał bym miedź jednak nie wiem czego się spodziewać cenowo i czy mnie na to stać. Znacie za pewne to przysłowie kto oszczędza płaci dwa razy a tego chciał bym po prostu uniknąć.Czy ktoś u siebie robił instalację wody - bo o tą na razie im chodzi instalację w której panuje ciśnienie z miedzi? Jak to wygląda cenowo? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotiM 21.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Mam do sprzedania skrzynke elektryczna budowlana plastikowa na metalowych nogach do wkopania. Cena 150 zl.Do odbioru na Lisim Ogonie.Tel 53 53 188 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 22.07.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Dla poszukujących solidnych wykonawców schodów chciałabym polecić ekipę Pana Pawła Dzikowskiego z Dobrej (Zakład Stolarski) - telefon na maila.Sama dowiedziałam się o nim z tego forum, a ze minął rok od montażu, mogę go z czystym sumieniem polecić innym budującym.Praca wykonana solidnie, niedrogo (w porównaniu z innymi wycenami mogę stwierdzić, ze ceny ma bardzo konurencyjne). Przede wszystkim jednak Pan Paweł Dzikowski zna się na swojej robocie. Dużo nam podpowiedział, doradził, odradził. Każdy, kto odwiedza mój dom (zarówno goście, jak i kolejne ekipy budowlane) zwraca uwagę na solidne dębowe schody. Moje są wykonane w stylu nowoczesnym (tzw. dywanowe), ale wiem, ze robi wszystkie rodzaje.Mieszkam pod Toruniem, nie było problemu, zeby dojechać do mnie ponad 100 km w jedną stronę. Przy okazji chciałabym zapytać, czy moglibyście założyć wątek - tu w grupie budującej - z listą "białych" i "czarnych" wykonawców.Budując dom każdy boryka się z wieloma przeciwnosciami, a jeśli można komuś ułatwić życie poprzez polecenie solidnych wykonawców, to chyba warto.Podobnie z niesolidnymi wykonawcami i firmami - natknęłam się na firmę, którą opisuję tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188179-KUJAWSKO-POMORSKIE-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w/page3i myślę, że należy przestrzegać wszystkich, aby już nikt nigdy nie dał się naciągnąć oszustom.Ciężko jest przeczytać cały wątek "Grupa Bydgosko - Toruńska", aby wyłowić interesujący temat, a dzięki nowemu wątkowi stałoby się to łatwiejsze.To tylko nieśmiała propozycja, poprawcie mnie jeśli się mylę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts