Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Witam!!! Szukam parapetów drewnianych wewnętrznych. Nie mam ich dużo, bo zaledwie 4 sztuki (3x 150cmx 24cm i 1x 180cm x 24) Stolarz spod Nakła wycenił mi na 1700 zł z drewna liściastego, to jak na moją kieszeń sporo (1,5 mkw drewna 4 cm grubości) - co myślicie na ten temat. Może ktoś ma namiary na tańszych stolarzy albo miejsca z parapetami w okolicy Bydzi.

Pozdrawiam

Ja akurat brałem 2 parapety z Liroy-a, na to lakier bezbarwny x3 i zmieściłem się w kwocie 280pln.

Sugeruję poszukać po tartakach, troszkę ich jest, może wyjdzie troszkę taniej (np. osówiec, strzelewo). Cena zależy też od rodzaju drewna...

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Witam!!! Szukam parapetów drewnianych wewnętrznych. Nie mam ich dużo, bo zaledwie 4 sztuki (3x 150cmx 24cm i 1x 180cm x 24) Stolarz spod Nakła wycenił mi na 1700 zł z drewna liściastego, to jak na moją kieszeń sporo (1,5 mkw drewna 4 cm grubości) - co myślicie na ten temat. Może ktoś ma namiary na tańszych stolarzy albo miejsca z parapetami w okolicy Bydzi.

Pozdrawiam

Podjedz sobie na ul Mokra firma zwie sie Plafon i chyba maja najwiekszy wybor parapetow w Bydgoszczy.

Pozdrawiam

Witam,

Wreszcie ruszam z budową w Murowańcu.

Niestety ekipa, którą niejako miałem wybraną, jak mi rzuciła ostateczną wyceną, to normalnie z krzesła spadłem.

A ponieważ chciałbym w tym roku zakończyć stan surowy, dlatego pilnie poszukuję sprawdzonej ekipy murarzy.

Proszę o Wasze jakiekolwiek namiary - coś mi się udało na forum poszukać, ale jedni już nie robią murowanych (przerzucili się na drewniane) a druga ekipa mnie właśnie zastrzeliła ceną.

Dziękuję z góry!

Pozdrawiam,

Olek

Poszukuję antaby/pochwytu do drzwi zewnętrznych, czyli po prostu metrowego uchwytu w formie rurki ze stali nierdzewnej zamiast klamki - gdzie można takie coś kupić w Bydgoszczy? Stolarnia robiąca drzwi zażyczyła sobie 800zł - jest to wg mnie zbyt wygórowana cena.

Nic prostszego, zakup na allegro oto link http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&country_code=1&string=antaba&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&shippingTime=0&price_from=&price_to=&category=0&order=t&view=gtext&offer_type=0&listing_sel=2&listing_interval=7&pay=0

Witam

Moja ekipa od SSO wystawiła mnie do wiatru. Mieli skończyć robotę w lipcu, ale im mocno nie wyszło. Mają zrobić ściany na piętrze i mam nadzieję, że już ich nigdy więcej nie zobaczę. Problem w tym, że nie mam teraz ani ekipy ani dachu :( Znalazłyby się namiary na sprawdzonych fachowców?

Witam,

Szukam projektanta wnetrz do wykonania projektu łazienki. W salonach łazienek projekt przeważnie jest za darmo, jezeli sie weźmie od nich płytki. Z tym ze płytki chcę zamawiać przez internet, bo ceny są o wiele tańsze. Może ktoś miał projekt łazienki i jest zadowolony?

Witam,

Szukam projektanta wnętrz do wykonania projektu łazienki. W salonach łazienek projekt przeważnie jest za darmo, jeżeli sie weźmie od nich płytki. Z tym ze płytki chcę zamawiać przez internet, bo ceny są o wiele tańsze. Może ktoś miał projekt łazienki i jest zadowolony?

Indywidualny projekt łazienki nie jest tani, to co oferują w sklepach ja bym nienazywał projektem, ale pewnie się nie znam ;-)

Ja miałem styczność z architektem wnętrz z http://www.indesign.bydgoszcz.pl ale nie licz że to będzie kosztowało tyle co w sklepie z płytkami. Zadzwoń, spytać zawsze można,

Dla mnie koncepcyjny projekt łazienki przygotowała firma http://kuhn-design.pl/ Projekt porażka - nie przemyślany, bez polotu, nie uwzględniający w ogóle stylu, w którym miała być zrobiona łazienka. Podobnie projekt ogrodu - na żywopłot zastosowane rośliny, których od 3 lat nikt nie sadzi zbiorowo ze względu na to, że bardzo mocno chorują.

Jeszcze jedno - okna firmy Korbud - na 17 zamówionych okien, 6 zostało uszkodzonych podczas transportu, po tygodniu w ramach gwarancji ma wjechać producent, żeby na miejscu naprawić zarysowane ramy. Montażystów trzeba było pilnować non stop.

Po montażu zostało mi 48 kotew - jeśli ktoś jest zainteresowany chętnie odsprzedam.

Witam,

Szukam projektanta wnetrz do wykonania projektu łazienki. W salonach łazienek projekt przeważnie jest za darmo, jezeli sie weźmie od nich płytki. Z tym ze płytki chcę zamawiać przez internet, bo ceny są o wiele tańsze. Może ktoś miał projekt łazienki i jest zadowolony?

Czesc,

ja wzialem projektanta z salonu,

porade masz na miejscu za darmo,

ja wziąłem opcję przygotowania projektów łazienek ( po 500 zl za kazda) bez koniecznosci zakupu materialów, ale tak, czy owak

z uwagi na fakt, ze mialem w tym salonie duzy rabat kupowalem na miejscu

dziala to tak, ze albo dostaniesz rabat ale placisz wiecej za prace projektanta ( gdyz on jest oplacony z ceny detalicznej) lub

zaplacisz mnie w sklepie, ale drozej projektantowi

sprawdzilem ceny kafli u konkurencji i byly drozsze

fakt, ze jest to kwestia wyboru materiałów i ich dostepnosci na rynku

mozna oczywiscie pogadac ze znajomymi- wszystko zalezy od zamierzonego efektu

gdybym mial wybierac jeszcze raz to wziąłbym projektanta, ale chyba jednak tansza glazure,

niektóre dekory kosztuja do 1000 pln za m/2

powodzenia

pwa