Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Ja biorę od tego gościa, Krzysztof 661729136, już kilka razy i mam już rabat... :-) Jest z Bydgoszczy okolice Piaski, dowozi po 5m3 różnego drewna porąbanego, układanego na przyczepie, choć niektóre kawałki trzeba delikatnie jeszcze przepołowić. Ceny taniej nie znalazłem za takie samo, oczywiście po rabacie za kilkakrotne zamówienia.

pozdrawiam

Dzięki :-)

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moi Drodzy, potrzebuję namiary na solidną osobę, która zrobiłaby podbitkę i obróbki blacharskie - pilne :-)

U to współczuje, ja szukałem ekipy, umawiałem sie z dwiema ekipami, ale nikt nie przyszedł :-) Na szybko bedzie chyba problem, dopiero pewnie na przyszły rok.... Ja miałem tak samo w zeszłym roku, ekipy niestety nie polecę z powodu notorycznego braku terminów u nich....

witam wszystkich budujacych,

czy mozecie podac ceny jakie placiliscie za instalacje wod-kan i co w waszych domach oraz jaki rodzaj instalacji,

probuje porownac ceny jakie otrzymalem od ekipy co

Instalacja CO dom 150m2 instalacja na miedzi w tym - piec heitz 2- moc 25 kw - grzejniki w calym domu bez podlogowki,

piec koszt ok 8500pl + materialy + robocizna razem 30.000 pln,

czy to waszym zadaniem duzo?

czy mozecie podac ceny jakie placiliscie za instalacje wod-kan i co w waszych domach oraz jaki rodzaj instalacji,

probuje porownac ceny jakie otrzymalem od ekipy co

Instalacja CO dom 150m2 instalacja na miedzi w tym - piec heitz 2- moc 25 kw - grzejniki w calym domu bez podlogowki,

piec koszt ok 8500pl + materialy + robocizna razem 30.000 pln,

wydaje mi się dużo ale w sumie jest to miedz

• 2 weeks później...
wydaje mi się dużo ale w sumie jest to miedz

Ja zaplaciel za robocizne 6000 zl (podlogowka 120 m2 +kotlownia z buforem i piecem, itd) w tym wypusty. tez mam kotlowniew miedzi. Bardzo zaluje tej miedzi, drogie to to, a i ulozyc sie nie da, tak jak plastiku i przez to robi sie pajeczyna. za same rurki, ksztaltki 4000 zl, bez sensu.

probuje porownac ceny jakie otrzymalem od ekipy CO

Instalacja CO dom 150m2 instalacja na miedzi w tym

- piec heitz 2 - piec koszt ok 8500pl - moc 25 kw http://ekobud-sklep.pl/heitz-kociol-c-o-eko-2-24-kw.html

- grzejniki w calym domu bez podlogowki,

- materialy (rurki? Kaloryfery? naczynie wzbiorcze/przeponowe) co wchodzi w zakres materiałów?

- robocizna - czyli co? wkucie w istniejącą ścianę, założenie pogodówki?

razem 30.000 pln,

Ciężko Ci coś odpowiedziec bo nie wiadomo jaki projekt budujesz. Przy 150m2 parterówki bez podłogówki to wydaje mi się dużo.

Instalacja w miedzi? Dlaczego? Ja mam w plastiku i wszystko pochowane w ścianach plus podłogówka.

Przy instalacji np w szeregowcu z czeterema piętrami (garaż, I i II pietro plus poddasze) to cena nie wydaje się duża.

Zwróć uwagę na mojoe dopiski do wypunktowanej listy - dużo lepiej się czyta - prawda? Jak dodasz więcej informacji - będzie można kiedyś w przyszłości znaleźć Twój post. Dodawanie linków też jest mile widziane - ja dodałem to pierwszego lepszego który znalazłem w google

Pozdrawiam

poszukuje sprawdzonych firm wykonujacych zabudowy kuchenne na wymiar no i oczywiscie tanich :)

Z polecaniem różnie bywa, ale niech tam.

Zapytaj w klimar meble. Moj zestaw w porówniu do barteksu to -50%.

Przyznać muszę, że okucia to nie blum, ale także pełen wysuw szuflad z domykaniem i zawiasy z hamulcami.

Co do wykonainia - jako ogólnie znany upierdliwiec znalazłem kilka uchybień, ale zaoszczędzone tysiące skutecznie zamykają mi usta ;-)

pozdrawiam

mcs

poszukuje sprawdzonych firm wykonujacych zabudowy kuchenne na wymiar no i oczywiscie tanich :)

U nas zabudowę wykonywała firma Unistyl (Bydgoszcz ul.Głowackiego). Było to 4 lata temu i wtedy porównując ich ofertę względem innych firm w Bydgoszczy to na pewno nie byli najtańsi, ale od czasu instalacji (4 lata) nic się nie dzieje z okuciami czy frontami.

Ekipa montująca czysta, myśląca i sprawna... a to moim zdaniem duże atuty :)

Ponieważ kuchnie mamy dosyć nietypową, to właśnie Unistyl (konkretnie Pan Arek) zaproponował projekt, który nam się najbardziej spodobał. Pozostałe firmy, z którymi rozmawialiśmy proponowały standardowe szuflady czy szafki - zero inwencji w maksymalne zagospodarowanie przestrzeni.