vayakon 18.10.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 My działamy z Megą http://www.studiomega.pl/ zobaczymy, jak to będzie. Robili meble kuchenne u mojego brata 5 lat temu i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 22.10.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 czy ktos ma namiary na jakiegos sprawdzonego hydraulika-cieplownika, mam instalacje z buforem , ktora dziala nie tak jak powinna. Cos trzeba w niej przerobic i pytanie o sparwdzona ekipe od instalacji CO. Ta teraz jest z buforem 1000l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasza77 23.10.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam, czy ktoś budował lub buduje dom w tymianku 4 (2G)? Może w Kujawsko-Pomorskim? Pozdrawiam, AD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minolt 25.10.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 czy ktos ma namiary na jakiegos sprawdzonego hydraulika-cieplownika, mam instalacje z buforem , ktora dziala nie tak jak powinna. Cos trzeba w niej przerobic i pytanie o sparwdzona ekipe od instalacji CO. Ta teraz jest z buforem 1000l. Sprawdzonego nie mam, ale przestrzegam przed firma Solar Term Krzysztof Deręgowski z Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 25.10.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Hej pochwalcie sie jakie macie rozwiazania ''grzewcze'' w salonach, jestem namawiany przez instalatora na instalacje podlogowki w salonie + 2 grzejniki - ( po to by w okresie jesiennym i wiosennym szybko nagrzac pomieszczenie - salon ) w salonie planuje kominek wiec nie potrzebuje trzech zrodel ogrzewania tzn. podlogowka, grzejniki i kominek. Za grzejnikami przemawia wygoda odkrecam termostat i po chwili mam cieplo w kominku trzeba napalic i potem sprzatnac i mam obawy czy aby wersja podlogowka i kominek sprosta miejscowym mrozom. Cz ktos ma juz jakies doswiadczenia z grzaniem w ukladzie podlogowka i kominek ? moze wasi znajomi maja takie rozwiazanie i sie sprawdzaja lub nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 25.10.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 w kominku trzeba napalic i potem sprzatnac i mam obawy czy aby wersja podlogowka i kominek sprosta miejscowym mrozom. Cz ktos ma juz jakies doswiadczenia z grzaniem w ukladzie podlogowka i kominek ? Ja mam. Podłogówka w całym domu, zero grzejników i kominek. Sezon jesienny to z reguły tylko kominek, jak pojawiają się mrozy -5 trwające więcej niż 2 dni, to włączam podłogówkę. Cały czas utrzymywana stała temperatura, bez nocnego obniżania. Kominek oczywiście trochę brudzi, ale bez przesady - jesli używa się drewna dębowego, to prawie nie ma popiołu, spala się równomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 25.10.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Hej pochwalcie sie jakie macie rozwiazania ''grzewcze'' w salonach, jestem namawiany przez instalatora na instalacje podlogowki w salonie + 2 grzejniki - ( po to by w okresie jesiennym i wiosennym szybko nagrzac pomieszczenie - salon ) w salonie planuje kominek wiec nie potrzebuje trzech zrodel ogrzewania tzn. podlogowka, grzejniki i kominek. Za grzejnikami przemawia wygoda odkrecam termostat i po chwili mam cieplo w kominku trzeba napalic i potem sprzatnac i mam obawy czy aby wersja podlogowka i kominek sprosta miejscowym mrozom. Cz ktos ma juz jakies doswiadczenia z grzaniem w ukladzie podlogowka i kominek ? moze wasi znajomi maja takie rozwiazanie i sie sprawdzaja lub nie? ja ma w całym domu podłogówkę ale jeszcze nie uzywam dla mnie trzy zrodła ciepła to przesada zrob podłogowke + kominek wystarczy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 26.10.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Hej dzieki Zieli i Citrocerber za podpowiedzi w sprawie ogrzewania, a teraz z innej beczki nie moge skontaktowac sie z ekipa od wylewek z Unislawia, moze macie namiary na ekipy od wylewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 26.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ja mogę z czystym sumieniem polecić Pana Nowaka ze Żninana którego namiary mam z tego forum no i przyznam nie zawiodłem się namiary wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 27.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Hej pochwalcie sie jakie macie rozwiazania ''grzewcze'' w salonach, jestem namawiany przez instalatora na instalacje podlogowki w salonie + 2 grzejniki - ( po to by w okresie jesiennym i wiosennym szybko nagrzac pomieszczenie - salon ) w salonie planuje kominek wiec nie potrzebuje trzech zrodel ogrzewania tzn. podlogowka, grzejniki i kominek. Za grzejnikami przemawia wygoda odkrecam termostat i po chwili mam cieplo w kominku trzeba napalic i potem sprzatnac i mam obawy czy aby wersja podlogowka i kominek sprosta miejscowym mrozom. Cz ktos ma juz jakies doswiadczenia z grzaniem w ukladzie podlogowka i kominek ? moze wasi znajomi maja takie rozwiazanie i sie sprawdzaja lub nie? U mnie tylko podłogówka, świetnie się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek168 27.10.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 witam jestem nowy na forum w przyszłym roku zamierzam sie pobudowac w pradocinie rozwazam ogrzewanie gazem płynnym czy ktos z was ma takie ogrzewanie i jak to wypada cenowo na miesiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek168 27.10.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 witam jestem nowy na forum w przyszłym roku zamierzam sie pobudowac w pradocinie rozwazam ogrzewanie gazem płynnym czy ktos z was ma takie ogrzewanie i jak to wypada cenowo na miesiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 27.10.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 witam jestem nowy na forum w przyszłym roku zamierzam sie pobudowac w pradocinie rozwazam ogrzewanie gazem płynnym czy ktos z was ma takie ogrzewanie i jak to wypada cenowo na miesiac? Ja taz zastanawialem sie nad butla nie mam gazu ziemnego a chcialem miec ogrzewanie bezobslugowe lektura tego forum oraz opinie znajomych wyleczyly mnie z tego. poczytaj dzial o ogrzewaniu jest tam bardzo duzo informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek168 28.10.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 owszem jest duzo informacji ale nie ma opin uzytkownikow chodzi mi o opinie ludzi korzystajacych z gazu płynnego.zamiezam pobudowac maly dom 90m2 duzego zapotrzebowania na energie nie bede mial eko groszek raczej odpada bo musialbym kotlownie dobudowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 28.10.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 owszem jest duzo informacji ale nie ma opin uzytkownikow chodzi mi o opinie ludzi korzystajacych z gazu płynnego.zamiezam pobudowac maly dom 90m2 duzego zapotrzebowania na energie nie bede mial eko groszek raczej odpada bo musialbym kotlownie dobudowac zrób OZC ale jeśli nie będziesz miał dużego zapotrzebowania to ja bym odpuścił sobie gaz pomyśl o prądzie lub PCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudask 01.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Witam Poszukuję solidnego tartaku w celu zamówienia więźby dachowej. Goni mnie czas, bo chciałem zadaszyć budynek jeszcze w tym roku ale boje się że nie zdążę przed zimą (cieśla miałby zacząć w połowie listopada).Czy opady lub mrozy uniemożliwiają tego typu prace? Czy jest sens zaczynać dach czy odpuścić i przeczekać do wiosny? No i gdzie znaleźć dobrą więźbę w ciągu 3 tygodni (w miarę wysuszoną i zaimpregnowaną) ? czy wasze drewno na dach było wcześniej suszone i wjaki sposób i impregnowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 02.11.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam Poszukuję solidnego tartaku w celu zamówienia więźby dachowej. Goni mnie czas, bo chciałem zadaszyć budynek jeszcze w tym roku ale boje się że nie zdążę przed zimą (cieśla miałby zacząć w połowie listopada).Czy opady lub mrozy uniemożliwiają tego typu prace? Czy jest sens zaczynać dach czy odpuścić i przeczekać do wiosny? No i gdzie znaleźć dobrą więźbę w ciągu 3 tygodni (w miarę wysuszoną i zaimpregnowaną) ? czy wasze drewno na dach było wcześniej suszone i wjaki sposób i impregnowane ? Moja więźba była suszona i impregnowana, ale pomimo to przemalowaliśmy ją jeszcze samodzielnie. Ekipa od dachu stwierdziła, że jest średnia jakościowo, a zaopatrywaliśmy się w tartaku Wudzyn, o ile mnie pamieć nie myli czekaliśmy 4 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudask 02.11.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 W wudzyniu są 2 tartaki i w jednym z nich myślałem nawet zamawiać, no ala teraz to nie wiem. Czy na swoje drewno otrzymywaliście jakieś certyfikaty, deklaracje zgodności na klasę wytrzymałościową odbieranego drewna (ja mam w projekcie wpisane C24) ? To może ktos poleci jakiś tartak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 03.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli. Każdy grosz się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 06.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 W wudzyniu są 2 tartaki i w jednym z nich myślałem nawet zamawiać, no ala teraz to nie wiem. Czy na swoje drewno otrzymywaliście jakieś certyfikaty, deklaracje zgodności na klasę wytrzymałościową odbieranego drewna (ja mam w projekcie wpisane C24) ? To może ktos poleci jakiś tartak ... Niestety nie dostaliśmy żadnego certyfikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts