Anita1 09.11.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Czy ktoś w kujawsko-pomorskim buduje dom Gala z MGprojekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 10.11.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witam Poszukuję solidnego tartaku w celu zamówienia więźby dachowej. Goni mnie czas, bo chciałem zadaszyć budynek jeszcze w tym roku ale boje się że nie zdążę przed zimą (cieśla miałby zacząć w połowie listopada).Czy opady lub mrozy uniemożliwiają tego typu prace? Czy jest sens zaczynać dach czy odpuścić i przeczekać do wiosny? No i gdzie znaleźć dobrą więźbę w ciągu 3 tygodni (w miarę wysuszoną i zaimpregnowaną) ? czy wasze drewno na dach było wcześniej suszone i wjaki sposób i impregnowane ? Wysuszonej wiezby nigdzie nie znajdziesz , zaden tartak nie robi takich zamowien ''na zapas'' - a do tego kazda wiezba rozni sie iloscia i wielkoscia krawedziakow. Na koncu kazdej belki musi byc wbita kolorowa pieczatka - oznacza klase drewna, jesli masz watpliwosci zabierz do tartaku kogos kto sie zna na drewnie moze ktos z ekipy ktora zrobi wiezbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 10.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Do Zieli, i kolegi ktory polecal wykonawce ze Znina do wykonania posadzki, co zawiarala cena 22/m2 tylko robocizne?jesli mieliscie w domu pomieszczenia bez podlogowki to kto rozkladal folie i styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 10.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Do Zieli, i kolegi ktory polecal wykonawce ze Znina do wykonania posadzki, co zawiarala cena 22/m2 tylko robocizne? jesli mieliscie w domu pomieszczenia bez podlogowki to kto rozkladal folie i styropian? wszystko było przygotowane(tzn. folia styropian) najlepiej jak zrobi to hydraulik tak myslę cena 22zł to było za wszystko niczym się nie martwiłem (wszystkie materiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 11.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 wszystko było przygotowane(tzn. folia styropian) najlepiej jak zrobi to hydraulik tak myslę cena 22zł to było za wszystko niczym się nie martwiłem (wszystkie materiały) Zieli czyli w cenie byl koszt cementu, piasku i plastyfikatora pod podlogowke i robocizna razem 22 zl/m2? a w miejscach bez podlogowki kto uklada styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 11.11.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Zieli czyli w cenie byl koszt cementu, piasku i plastyfikatora pod podlogowke i robocizna razem 22 zl/m2? a w miejscach bez podlogowki kto uklada styropian? dokładnie tak zależy jak się dogadałeś ja miałem poddasze bez podłogówki i układałem sam nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 13.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam. Poszukuję stempli w okolicach Murowańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 15.11.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam Skontaktował się z nami redaktor Papliński z Muratora. Otóż... W związku ze zbliżającym się 30 -leciem Muratora chcemy zebrać grupę z Murowańca (okolic też, czemu nie?! i zrobić sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie, które ukaże się w lutowym numerze Muratora. Zachęcam i zbieram info na priwie od osób, które chciałyby się w tym celu się spotkać. Może z tego coś więcej wyniknie niż zrobienie wspólnej fotki, która ukaże się w Muratorze? Może jest okazja, żeby się poznać? Może zrobimy jakieś fajne ognisko z kiełbaskami i nie tylko Co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam Skontaktował się z nami redaktor Papliński z Muratora. Otóż... W związku ze zbliżającym się 30 -leciem Muratora chcemy zebrać grupę z Murowańca (okolic też, czemu nie?! i zrobić sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie, które ukaże się w lutowym numerze Muratora. Zachęcam i zbieram info na priwie od osób, które chciałyby się w tym celu się spotkać. Może z tego coś więcej wyniknie niż zrobienie wspólnej fotki, która ukaże się w Muratorze? Może jest okazja, żeby się poznać? Może zrobimy jakieś fajne ognisko z kiełbaskami i nie tylko Co Wy na to??? Jestem za, Sąsiedzi proszę o zgłaszanie i potwierdzanie gotowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 17.11.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam, ktos z Was robil gladzie gipsowe? jakie sa stawki w Bydgoszczy ? musze przygotowac sciany do malowania a mam tynki wapienne i plyty G-K, wszelkie info mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam, ktos z Was robil gladzie gipsowe? jakie sa stawki w Bydgoszczy ? musze przygotowac sciany do malowania a mam tynki wapienne i plyty G-K, wszelkie info mile widziane ja właśnie jestem na tym etapie i płacę 18złm2 w tym jest gruntowanie, trzykrotne gładżie ze szlifowaniem, kolejne gruntowanie malowanie podkładem i dwukrotne malowanie na gotowo ale z tego co wiem cena zależy od tego jak wyglądają ścieny jak będziesz zainteresowany mogę podać namiary z prac jestem zadowolony nie mam zastrzeżeń wszystko tak jak ustaliliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 18.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 ja właśnie jestem na tym etapie i płacę 18złm2 w tym jest gruntowanie, trzykrotne gładżie ze szlifowaniem, kolejne gruntowanie malowanie podkładem i dwukrotne malowanie na gotowo ale z tego co wiem cena zależy od tego jak wyglądają ścieny jak będziesz zainteresowany mogę podać namiary z prac jestem zadowolony nie mam zastrzeżeń wszystko tak jak ustaliliśmy a co znaczy ''jak wygladaja sciany''? troche wiecej informacji Zieli Zieli a kafelki juz kladles ? jakie stawki? dzieki za namiary na P. Nowaka od posadzek bedzie robil u mnie wylewki pod koniec miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.11.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 a co znaczy ''jak wygladaja sciany''? troche wiecej informacji Zieli Zieli a kafelki juz kladles ? jakie stawki? dzieki za namiary na P. Nowaka od posadzek bedzie robil u mnie wylewki pod koniec miesiaca nie jestem pewien ale mysle ze chodzi o pion jakies dziury siatka przy regipsach co do plytek to kladlem ale wlasnymi silami tzn. tescia ale orientowalem sie w cenie za polozenie woodentica 60zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 19.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Sprawdzonego nie mam, ale przestrzegam przed firma Solar Term Krzysztof Deręgowski z Bydgoszczy. Też przed nim przestrzegam:/ Mamy do sprzedania skrzynkę elektryczną budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 19.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 witam, ja mam kafelkarza za nie duze pieniadze, chlopak mi kladl plytki w kotlowni, jestem bardzo zadowoly. Jak ktos chce namiary to prosze pisac.Dodam ze nie mam w tym interesu, poprostu poprzednia "ekipa" tak mi polozyla plytki ,ze plakac sie chce, 3 dni nie bylem na budowie, przyjezdzam a tu ........szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 19.11.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 potrzebuje stemple budowlane , grube okolo 15 cm kruszyn krajenski , 3 metrowe, lub namiary do kogos kto tym handluje, wywozi z lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 20.11.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja także szukam stempli budowlanych.... 2,8-3,0 m okolice Murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiJarek 22.11.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 WitamCzy ktoś w kujawsko-pomorskim buduje dom Z32 z pracowni Z500? My na wiosnę chcemy ruszyć z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 23.11.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 zrób OZC ale jeśli nie będziesz miał dużego zapotrzebowania to ja bym odpuścił sobie gaz pomyśl o prądzie lub PCi Polecam PC bezobsługowa i nie zabiera miejsca. Koszt większy przy budowie ale w użytkowaniu już same oszczędności. (Bank ochrony środowiska daje na to na dobrych warunkach kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 28.11.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 potrzebuje stemple budowlane , grube okolo 15 cm kruszyn krajenski , 3 metrowe, lub namiary do kogos kto tym handluje, wywozi z lasu. hej, Mam troche stempli do 3m reszta ''robi za slupki w ogrodzeniu'', ile tych stempli? mam je w Ostromecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts