alex_ 06.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Oto artykuł z gazety, dzięki której możecie poznać historię mojego wujka Przemka i jego rodziny, wklejam go w oryginale, imiona w artykule zostały na prośbę rodziny zmienione... "OBUDŹ SIĘ WUJKU" List uczennicy gimnazjum poruszył serca redakcji, bo historia pani Anny jest nieprawdopodobna Rehabilitacja pozostającego w śpiączce męża pani Anny daje efekty, choć jest trudna, bo pan Piotr wciąż ma połamane kości. Pomagają ludzie. Gorzej z lekarzami. ... http://www.nowosci.com.pl/look/article.tpl?IdPublication=2&NrIssue=2327&NrSection=500&NrArticle=235335&IdTag=18 Można przeznaczyć 1% podatku na Fundację "Światło" KRS 0000183283 z dopiskiem wpłata na leczenie Przemysława Szuprytowskiego Żoną jest nasza koleżanka z liceum. Jak możecie to przeznaczcie 1% dla Przemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratki 07.01.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Zieli P. Nowak ze Znina wylal mi posadzki, 245m2 zrobili w 7 godzin, cena ok. , przy okazji wyprostowali pare rzeczy po ekipie ''murarzy'', dzieki za namiary Czy chodzi o tego Pana? http://www.posadzkimaszynowe-nowak.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 07.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Czy chodzi o tego Pana? www.posadzkimaszynowe-nowak.pl nie jestem pewien bo namiary miałem z polecenia forumowego ale też sprawdzałem tą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 09.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam Poszukuje kierownika budowy , Białe Błota lub okolice , znającego się na swoim fachu i oczywiście niedrogiego pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 11.01.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Hejka, Pytanie pierwsze mam do ekipy z Murowańca (która mam nadzieję jeszcze śledzi ten wątek ) a drugie do wszystkich Domek akurat się buduje w tej pięknej wiosce a że zbliża się termin podjęcia decyzji co do ogrzewania domu (źródła) mam pytanie, czy ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Jeżeli tak, jaki jest kolektor zastosowany - poziomy czy pionowy? Różne opinie słyszałem na temat gruntów w Murowańcu - jedni twierdzą, że nie nadają się na poziomy, inni że wręcz przeciwnie - są bardzo dobre. Wszelkie opinie na ten temat mile widziane Ponadto - pytanie do wszystkich - czy ktoś ma system wentylacji mechanicznej z reku? Z jakich firm korzystaliście w okolicy, które możecie polecić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, które mam nadzieję, będą przynajmniej w oszałamiającej ilości 1... Pozdrawiam, Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 11.01.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam Poszukuje kierownika budowy , Białe Błota lub okolice , znającego się na swoim fachu i oczywiście niedrogiego pozdrawiam Piotr Czesc, mialem wlasnie kierownika z Trzcinca pytanie tylko czego oczekujesz, doradztwa i papierów, czy tez nadzoru, w tym ostatnim nie bardzo polecam, bo kobieta zapracowana, natomiast ma duże kontakty w urzędach i nie jest droga jak bedziesz chcial pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minolt 11.01.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 nie jestem pewien bo namiary miałem z polecenia forumowego ale też sprawdzałem tą stronę http://www.posadzkimaszynowe-nowak.pl To jest ta strona. Na maila z tej strony też dostalem odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 11.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Czesc, mialem wlasnie kierownika z Trzcinca pytanie tylko czego oczekujesz, doradztwa i papierów, czy tez nadzoru, w tym ostatnim nie bardzo polecam, bo kobieta zapracowana, natomiast ma duże kontakty w urzędach i nie jest droga jak bedziesz chcial pisz na priv nie wiem czy pw dotarło ale proszę o namiary na kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 11.01.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Hejka, Pytanie pierwsze mam do ekipy z Murowańca (która mam nadzieję jeszcze śledzi ten wątek ) a drugie do wszystkich Domek akurat się buduje w tej pięknej wiosce a że zbliża się termin podjęcia decyzji co do ogrzewania domu (źródła) mam pytanie, czy ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Jeżeli tak, jaki jest kolektor zastosowany - poziomy czy pionowy? Różne opinie słyszałem na temat gruntów w Murowańcu - jedni twierdzą, że nie nadają się na poziomy, inni że wręcz przeciwnie - są bardzo dobre. Wszelkie opinie na ten temat mile widziane Ponadto - pytanie do wszystkich - czy ktoś ma system wentylacji mechanicznej z reku? Z jakich firm korzystaliście w okolicy, które możecie polecić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, które mam nadzieję, będą przynajmniej w oszałamiającej ilości 1... Pozdrawiam, Olek wielkość oraz rodzaj Dz musi dobrać instalator po wizycie na placu budowy i sugerowanie się tym co ma sąsiad nie do końca jest dobre:no: ale ja rozpocząłbym od zrobienia OZC chyba że już macie na podstawie ozc będzie można dobrać odpowiednią pompę a co za tym idzie pośrednio Dz na rodzaj Dz tzn czy odwierty czy poziomy ma wpływ rodzaj grunty wielkość działki oraz moc pompy jeśli działka jest duża można zrobić poziomy jeśli nie ma miejsca to tylko odwierty to tak w skrócie odwierty maja tą wadę że są droższe choć nie zawsze u mnie akurat była nie duża różnica dlatego zdecydowałem się na odwierty bo miałem same piaski i kolektor poziomy był by na całej działce w moim przypadku wybór Dz był poprzedzony wizytą instalatora który poprosił o koparkę i na środku działki wykopaliśmy nie dużą dziurę o głębokości ok. 2m i wszystko było jasne najważniejszą osobą jest instalator to od niego zależy czy to wszystko będzie działać poprawnie jego zadaniem jest dobrać pompę i dz choć nie dajcie jej sobie wcisnąć na oko musi być OZC a teksty typu bo do takiego domku musi być pompa 8kW czy 9 kW nie słuchajcie tego edit; nie buduję się w Murowańcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 12.01.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 wielkość oraz rodzaj Dz musi dobrać instalator po wizycie na placu budowy i sugerowanie się tym co ma sąsiad nie do końca jest dobre:no: ale ja rozpocząłbym od zrobienia OZC chyba że już macie na podstawie ozc będzie można dobrać odpowiednią pompę a co za tym idzie pośrednio Dz na rodzaj Dz tzn czy odwierty czy poziomy ma wpływ rodzaj grunty wielkość działki oraz moc pompy jeśli działka jest duża można zrobić poziomy jeśli nie ma miejsca to tylko odwierty to tak w skrócie odwierty maja tą wadę że są droższe choć nie zawsze u mnie akurat była nie duża różnica dlatego zdecydowałem się na odwierty bo miałem same piaski i kolektor poziomy był by na całej działce w moim przypadku wybór Dz był poprzedzony wizytą instalatora który poprosił o koparkę i na środku działki wykopaliśmy nie dużą dziurę o głębokości ok. 2m i wszystko było jasne najważniejszą osobą jest instalator to od niego zależy czy to wszystko będzie działać poprawnie jego zadaniem jest dobrać pompę i dz choć nie dajcie jej sobie wcisnąć na oko musi być OZC a teksty typu bo do takiego domku musi być pompa 8kW czy 9 kW nie słuchajcie tego edit; nie buduję się w Murowańcu Dzięki za rady Jak dobrze pójdzie, to wkrótce spotkam się z wihajstrem i mam nadzieję, że on też dużo mi wyjaśni. Badania gruntu robiłem do głębokości 5 metrów w czterech narożnikach domu, więc myślę, że można się tym sugerować. Co do OZC - jako takiego nie mam, ale pewnie warto byłoby zrobić. Poszukam w necie jakiś namiarów, chyba że ktoś ma sprawdzonego Pozdrawiam, Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 12.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Dzięki za rady Jak dobrze pójdzie, to wkrótce spotkam się z wihajstrem i mam nadzieję, że on też dużo mi wyjaśni. Badania gruntu robiłem do głębokości 5 metrów w czterech narożnikach domu, więc myślę, że można się tym sugerować. Co do OZC - jako takiego nie mam, ale pewnie warto byłoby zrobić. Poszukam w necie jakiś namiarów, chyba że ktoś ma sprawdzonego Pozdrawiam, Olek OZC to podstawa poszukaj na forum asolt -a A wihajster zna sie na temacie pytaj go jak masz watpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymkas30 14.01.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 cześć, poszukuję schodów samonośnych, czy możecie mi kogoś polecić, może mieliście do czynienia z formą quercopinus z Goluba-Dobrzynia? -http://quercopinus.pl/ - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocka 15.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 cześć, poszukuję schodów samonośnych, czy możecie mi kogoś polecić, może mieliście do czynienia z formą quercopinus z Goluba-Dobrzynia? -http://quercopinus.pl/ - Mamy schody wykonane przez ww. firmę. Braliśmy w ciemno (nie znaliśmy żadnych opinii) i muszę przyznać że nie żałujemy. Schody są całą ozdobą naszego domu (do obejrzenia na stronie firmowej - jesionowe gięte). Pod koniec stycznia ta sama firma u brata będzie montować schody bolcowe (zobaczymy jak wyjdą). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 18.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Hej Kierownika budowy potrzebuje pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 29.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Hejka, Pytanie pierwsze mam do ekipy z Murowańca (która mam nadzieję jeszcze śledzi ten wątek ) a drugie do wszystkich Domek akurat się buduje w tej pięknej wiosce a że zbliża się termin podjęcia decyzji co do ogrzewania domu (źródła) mam pytanie, czy ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Jeżeli tak, jaki jest kolektor zastosowany - poziomy czy pionowy? Różne opinie słyszałem na temat gruntów w Murowańcu - jedni twierdzą, że nie nadają się na poziomy, inni że wręcz przeciwnie - są bardzo dobre. Wszelkie opinie na ten temat mile widziane Ponadto - pytanie do wszystkich - czy ktoś ma system wentylacji mechanicznej z reku? Z jakich firm korzystaliście w okolicy, które możecie polecić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, które mam nadzieję, będą przynajmniej w oszałamiającej ilości 1... Pozdrawiam, Olek Użytkuję PC z odwiertami pionowymi w Zielonce (pierwszy sezon) Jak do tej pory jest rewelacja. Ponadto założyłem wentylację mechaniczną. Mogę polecić Pana Mariusza U. z Gminy Białe Głota. Zakłada szwedzkie PC. Recu brałem też u niego, Cenowo średnia krajowa ale kontakt jet bardzo dobry, wykonanie również - zna się na rzeczy. No i serwis na miejscu. Biuro ma w Białych Błotach. Więcej informacji na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 29.01.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Użytkuję PC z odwiertami pionowymi w Zielonce (pierwszy sezon) Jak do tej pory jest rewelacja. Ponadto założyłem wentylację mechaniczną. Mogę polecić Pana Mariusza U. z Gminy Białe Głota. Zakłada szwedzkie PC. Recu brałem też u niego, Cenowo średnia krajowa ale kontakt jet bardzo dobry, wykonanie również - zna się na rzeczy. No i serwis na miejscu. Biuro ma w Białych Błotach. Więcej informacji na prv. Dzięki za info! Z panem Mariuszem z Białych-Błót już się skontaktowałem jakiś czas temu i wycenę otrzymałem Ale dobrze wiedzieć, że polecasz za wykonanie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 30.01.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam. Szukam geodety dobrego w miarę taniego do zrobienia mapki d/c projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buska3 30.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Chciałem się zapytać czy ktoś z was wie lub może buduje z projektu codzienny C117 a najlepiej wariant V jak na tym linku http://projekty.muratordom.pl/projekt_codzienny-wariant-v,1136,0,0.htm?q=codzienny&t=1&o=&v= , bo jestem ciekaw jak on w w rzeczywistości wygląda, a dokładniej moja druga połówka. Za wszystkie wskazówki jestem bardzo wdzięczny.Mieszkam koło Nowej Wsi Wielkiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander_a 01.02.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam. Szukam geodety dobrego w miarę taniego do zrobienia mapki d/c projektowych. Witaj, Geo-plan z Białych-Błot albo gdzieś tutaj znaleziony namiar: p. Grzegorz Łassa, 601674195 Pozdrawiam, Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 02.02.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 możecie polecić mi kogoś do adaptacji? Ma być przede wszystkim tanio,bo chodzi o 2 pomieszczenia wybudowanego już domu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts