EKOGROSZEK 27.09.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Witam, Poszukuje namiarów na ekipę od dociepleń. Chciałbym przed zimą przykleić styropian oraz zatrzeć siatką z klejem bez tynków. Może macie namiar na kogoś nie drogiego? Paweł 609 744 928 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maati84 13.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam foromowiczów.Jestem obecnie na etapie adaptacji projektu "Malwa" pracowni arch. Domowe Klimaty. Inwestycja powstanie w Skórzewie k. Bydgoszczy. Korzystając z doświadczeń nabytych podczas waszych budów proszę o polecenie dobrej ekipy budowlanej do wykonania stanu surowego zamkniętego. pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 15.10.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam foromowiczów. Jestem obecnie na etapie adaptacji projektu "Malwa" pracowni arch. Domowe Klimaty. Inwestycja powstanie w Skórzewie k. Bydgoszczy. Korzystając z doświadczeń nabytych podczas waszych budów proszę o polecenie dobrej ekipy budowlanej do wykonania stanu surowego zamkniętego. pozdrawiam Maciej Ciężko jest polecić ekipę ja ze swojej jestem zadowolony ale po czasie widzę że też popełnili błędy, których ja nie dostrzegłem ale jak to się mówi uczymy się na własnych błędach i to że trzeci dom buduje się dopiero dla siebie to też prawda. Przed rozpoczęciem też myślałem że coś wiem i jestem przygotowany do budowy ale się myliłem. Wszystko zależy jak będzie ten dom wyglądał bo niektóre ekipy nie maja pojęcia np. o budownictwie energooszczędnym i tylko powtarzają "ja buduje domy od 20stu lat i tak się zawsze robiło" ale technologia sie zmienia. Najlepiej wybierz kilka ekip i niech Ci rozpiszą co i za ile a później jedz zobaczyć ich dzieła i rozmawiaj z inwestorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki007 15.10.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ciężko jest polecić ekipę ja ze swojej jestem zadowolony ale po czasie widzę że też popełnili błędy, których ja nie dostrzegłem ale jak to się mówi uczymy się na własnych błędach i to że trzeci dom buduje się dopiero dla siebie to też prawda. Przed rozpoczęciem też myślałem że coś wiem i jestem przygotowany do budowy ale się myliłem. Wszystko zależy jak będzie ten dom wyglądał bo niektóre ekipy nie maja pojęcia np. o budownictwie energooszczędnym i tylko powtarzają "ja buduje domy od 20stu lat i tak się zawsze robiło" ale technologia sie zmienia. Najlepiej wybierz kilka ekip i niech Ci rozpiszą co i za ile a później jedz zobaczyć ich dzieła i rozmawiaj z inwestorami. Swiete slowa Zieli oj swiete Gdybym mogl cofnac czas napewno bym sie nie budowal, bardzo dobrze mi sie mieszka w domu, ale jest to nie warte tych nerwow (narazie). W zasadzie trudno znalezc rzeczy, ktore w pelni sie udaly "budowlancom". Czlowiek wydaje dorobek zycia, zapozycza sie i slyszy, jak to pseudo fachowcy maja ubaw, jakie to :fuchy" widzieli, slyszeli. Ciekaw jestem jak oni by sie smiali, gdyby im ktos odwalil fuche. W tej chwili korzystniej jest kupic dom kilkuletni, ktory sie ulozyl anizeli budowac, nowy. MOJA DOBRA RADA DLA BUDUJACYCH: Na wszystko papier, umowa, rachunek - do bolu. Niech budowa trwa kilka lat dluzej, ale jak ekipa jest do d... to zawczasu na zbity pysk wywalic, anizeli porawic po nich fuszerki. One kosztuja wiecej i pieniedzy i nerwow niz przestoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek231 17.10.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam Jako nowy na forum. U mnie wojna trwa, jest na etapie dachówki. 1. Poszukuję połówek gazobetonu gdyby komuś zostały ok. 100 szt. Mogę odebrać osobiście z okolic Bydgoszczy, najlepiej gmina Osielsko. Wymagana okazyjna cena 2. Może Forumowicze się orientują gdzie w dobrej cenie zakupię wełnę Schwenk, nie che mi się wierzyć, że TomBud z Osielska ma ją w najlepszej cenie, choć sprawdziłem już kilka hurtowni. 3. Poszukiwana dobra ekipa dekarska z wejściami na tanie okna dachowe. Zainteresowanych proszę na prv. Pozdrawiam wszystkich walczących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 23.10.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Kupował ktoś ostatnio drzwi przeciwpożarowe e 30? gdzie tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 19.11.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Moi Drodzy, Ponownie potrzebuje Waszej pomocy Muszę/chcę wykonać rzygowniki oraz barięrkę na tarasie. Zależy mi na prostych spawanych barierkach w kolorze antracytowym/szarym. Znacie kogoś kto wykonuje takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek231 21.11.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Swiete slowa Zieli oj swiete Gdybym mogl cofnac czas napewno bym sie nie budowal, bardzo dobrze mi sie mieszka w domu, ale jest to nie warte tych nerwow (narazie). W zasadzie trudno znalezc rzeczy, ktore w pelni sie udaly "budowlancom". Czlowiek wydaje dorobek zycia, zapozycza sie i slyszy, jak to pseudo fachowcy maja ubaw, jakie to :fuchy" widzieli, slyszeli. Ciekaw jestem jak oni by sie smiali, gdyby im ktos odwalil fuche. W tej chwili korzystniej jest kupic dom kilkuletni, ktory sie ulozyl anizeli budowac, nowy. MOJA DOBRA RADA DLA BUDUJACYCH: Na wszystko papier, umowa, rachunek - do bolu. Niech budowa trwa kilka lat dluzej, ale jak ekipa jest do d... to zawczasu na zbity pysk wywalic, anizeli porawic po nich fuszerki. One kosztuja wiecej i pieniedzy i nerwow niz przestoje. Do tego dodam, że ważny jest dobry kierownik. Mój uratował mnie przed wieloma fuszerkami ekipy. Zaangażowany, kontaktowy, bo jeśli się będzie wywyższał to ekipa będzie mu robić na złość, a inwestor będzie na tym stratny. KONIECZNIE KIEROWNIK NIE ZWIĄZANY Z EKIPĄ!!! Wśród wielu firm, z którymi miałem do czynienia, tylko Kierownik jest osobą godną polecenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to podam namiary. I dla przypomnienia KASA ZAWSZE PO ODEBRANIU ETAPU PRZEZ KIEROWNIKA! Wykonawcy będą się Wam uśmiechać, przekonywać że wypłaty, że na benzynę. Jeśli z umową, to z określeniem terminu wykonania i kary za nie dotrzymanie terminu. NIESŁOWNOŚĆ W TEJ BRANŻY TO NORMALNOŚĆ! Oczywiście poprawki w cenie. Przyda się też ograniczone zaufanie jeśli chodzi o zamawianie towaru. SPRAWDZAĆ KONTROLOWAĆ PORÓWNYWAĆ. Jeździć na budową, mieć porządek i wszystko w miarę policzone. NIE SPOUFALAĆ SIĘ I NIE UFAĆ Jeśli adaptacja projektu to z architektem, który dopilnuje szczegółów wykonania. Co nie będzie na papierze, nie będzie zrobione, choćby wydawało się oczywiste. Samemu lub z pomocą kumatego kierownika szukać alternatywnych rozwiązań. Moja inicjatywa zastąpienia pewnego wymysłu projektanta innym rozwiązanie uratowała kilka tys. Kilka przeoczyłem dla równowagi To tak na tyle z dotychczasowego doświadczenia. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 26.11.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Poszukuje firmy brukarskiej czy moze ktoś polecić ?!A tak wogole jak to wyglada cenowo wiem ze jest to uzaleznione od zakresu prac ale + - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.11.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Poszukuje firmy brukarskiej czy moze ktoś polecić ?! A tak wogole jak to wyglada cenowo wiem ze jest to uzaleznione od zakresu prac ale + - To ja też się przyłączę, bo dostałem namiary od znajomego na solidnego wykonawcę - tylko, że jak miał przyjść i ustalić dokładny termin, to nagle: "Telefon wpadł mi do wody i 2 tyg suszyłem i nie miałem jak zadzwonić" a potem "podjadę w poniedziałek i ustalimy konkrety" no i już się nie pojawił, a ja nie mam chęci prosić, żeby zechciał zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina-71 27.11.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Hejka - potrzebujecie kogoś do samego układania kostki? Czy szukacie "full service"? Osobno kładłam kostkę - cena ok 25-30 zł/m2, kostka zakupiona w innym miejscu koszt 28-30 zł/m2. Nie wiem jak wygląda cena "za komplet". Wszystko zależy od ilości m2 im więcej tym taniej za metr. A nie sorki - cena za całość zaczynała się od 85zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 27.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Do tego dodam, że ważny jest dobry kierownik. Mój uratował mnie przed wieloma fuszerkami ekipy. Zaangażowany, kontaktowy, bo jeśli się będzie wywyższał to ekipa będzie mu robić na złość, a inwestor będzie na tym stratny. KONIECZNIE KIEROWNIK NIE ZWIĄZANY Z EKIPĄ!!! Wśród wielu firm, z którymi miałem do czynienia, tylko Kierownik jest osobą godną polecenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to podam namiary. I dla przypomnienia KASA ZAWSZE PO ODEBRANIU ETAPU PRZEZ KIEROWNIKA! Wykonawcy będą się Wam uśmiechać, przekonywać że wypłaty, że na benzynę. Jeśli z umową, to z określeniem terminu wykonania i kary za nie dotrzymanie terminu. NIESŁOWNOŚĆ W TEJ BRANŻY TO NORMALNOŚĆ! Oczywiście poprawki w cenie. Przyda się też ograniczone zaufanie jeśli chodzi o zamawianie towaru. SPRAWDZAĆ KONTROLOWAĆ PORÓWNYWAĆ. Jeździć na budową, mieć porządek i wszystko w miarę policzone. NIE SPOUFALAĆ SIĘ I NIE UFAĆ Jeśli adaptacja projektu to z architektem, który dopilnuje szczegółów wykonania. Co nie będzie na papierze, nie będzie zrobione, choćby wydawało się oczywiste. Samemu lub z pomocą kumatego kierownika szukać alternatywnych rozwiązań. Moja inicjatywa zastąpienia pewnego wymysłu projektanta innym rozwiązanie uratowała kilka tys. Kilka przeoczyłem dla równowagi To tak na tyle z dotychczasowego doświadczenia. Powodzenia. No to ja poprosze o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 27.11.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 To ja też się przyłączę, bo dostałem namiary od znajomego na solidnego wykonawcę - tylko, że jak miał przyjść i ustalić dokładny termin, to nagle: "Telefon wpadł mi do wody i 2 tyg suszyłem i nie miałem jak zadzwonić" a potem "podjadę w poniedziałek i ustalimy konkrety" no i już się nie pojawił, a ja nie mam chęci prosić, żeby zechciał zarobić... 505102330 Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 02.12.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 my mieliśmy kłaść kostkę z Nostabrukiem chyba? i tyle razy przekładali termin że zrezygnowaliśmy,ceny ok 100zł/m2 ze wszystkim,inni wyceniali podobnie,ale nie niżej Możecie polecić stolarza do balustrady schodowej? okolice Dobrcza/Borówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wnuczek99 02.12.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam, Jestem na etapie adaptacji projektu. Czy może ktoś polecić jakiegoś kumatego człowieka z bydgoszczy lub okolic . Ma być rzetelny i w miarę tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotiM 26.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Hejka - potrzebujecie kogoś do samego układania kostki? Czy szukacie "full service"? Osobno kładłam kostkę - cena ok 25-30 zł/m2, kostka zakupiona w innym miejscu koszt 28-30 zł/m2. Nie wiem jak wygląda cena "za komplet". Wszystko zależy od ilości m2 im więcej tym taniej za metr. A nie sorki - cena za całość zaczynała się od 85zł/m2. Polecam - Mietek 531167447 Robili u mnie ,wszystko sprawnie , szybko, czysto , idzie sie dogadac pod wzgledem ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1025 01.01.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, Poszukuję firmy z okolic Bydgoszczy do zaprojektowania i rozłożenia rekuperacji łącznie z centralką.Najlepiej towar z usługą na VAT 8%.Czy możecie kogoś polecić, kto u was wykonywał taką instalację i czy jesteście zadowoleni? dziękiPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty77 21.01.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witampotrzebuję namiary na solidnego kierownika budowy z Bydgoszczy (takiego co faktycznie zajrzy na budowę i coś doradzi a nie takiego co tylko ma robić wpisy).Potrzebuję również solidną sprawdzoną ekipę na wykonanie fundamentów oraz stanu surowego otwartego włącznie ze schodami (żelbet) i stropem.Proszę i info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 22.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witam foromowiczów. Jestem obecnie na etapie adaptacji projektu "Malwa" pracowni arch. Domowe Klimaty. Inwestycja powstanie w Skórzewie k. Bydgoszczy. Korzystając z doświadczeń nabytych podczas waszych budów proszę o polecenie dobrej ekipy budowlanej do wykonania stanu surowego zamkniętego. pozdrawiam Maciej Polecam MurBet 603-635-406 prosze powołać się na glanca od posadzek, bardzo solidna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas224422 29.01.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Szukam firmy gdzie kupie dobre okna z jeszcze lepszym ciepłym montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts