zieli 01.03.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam Rozmawiałem z nimi i nawet wstępnie wycenili mi domek do zamieszkania jak to on określił, na kwotę 500 tyś ( podobno przyjął do wyceny : ogrzewanie podłogowe, pompa wody , okna z pakietem 3 szybowym , ocieplenie - styropian 20 cm ...) Jak sądzicie ?? dużo , mało ??? Niestety jak próbuje rozmawiać z innymi wykonawcami to mnie zbywają - niby na tym etapie to nie można rozmawiać o konkretach :/ No niby nie dużo jak za taki projekt o ile masz szczegółowo napisane jakie rurki, jaka pompa wody?(chyba ciepła?) producent i model okien, bo jeśli nie to cena z kapelusza. Często w projektach jest kosztorys i to będzie bliższe prawdy ale wszystko zależy jakich zmian dokonasz w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy85 02.03.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 No niby nie dużo jak za taki projekt o ile masz szczegółowo napisane jakie rurki, jaka pompa wody?(chyba ciepła?) producent i model okien, bo jeśli nie to cena z kapelusza. Często w projektach jest kosztorys i to będzie bliższe prawdy ale wszystko zależy jakich zmian dokonasz w projekcie. Takich szczegółów nie mówił, podobno przed podpisaniem umowy ustalają szczegóły - rodzaj materiałów ,urządzeń i producentów i to jest załącznik do umowy. Jedyne co wspomniał to że okna firmy ABAKUSS , czy jakoś tak , nie znam firmy. Gościu strasznie zachwalał dla tego zapamiętałem, niby mają leprze parametry od Oknoplastu Z tymi kosztorysami od projektantów to podobno bywa różnie i przeważnie jest zaniżony , żeby zachęcić do kupna projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 02.03.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 No właśnie o to mi chodzi nie znasz szczegółów wyceny i ostateczne okaże się że podana cena wzrośnie o 100 tyś bo będziesz coś tam zmieniał. Ja też oglądałem różne okna i powiem Ci ze nie tylko liczą się parametry np jest bardzo duża różnica w okuciach. Co nie znaczy że droższe jest lepsze wszystko w miarę możliwości sprawdzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty77 05.03.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Witamszukam namiarów na sprawdzone ekipy od tynków maszynowych (cementowo - wapienne) i posadzek betonowych. Budowa w Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 07.03.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam szukam namiarów na sprawdzone ekipy od tynków maszynowych (cementowo - wapienne) i posadzek betonowych. Budowa w Bydgoszczy Nie polecam profibud jesli chodzi o tynki. Posadzki sasiadowi zrobili ok. Tynki: dobra marke ma Franke Posadzki maszynowe: Nowak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuleńka 17.03.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Ja zakończyłem budowę 2 lata temu. Miałem chyba szczęście do budowlańców, mogę polecić mojego, bo jak widzę to na naszej ulicy zbudował 5 domów więc to chyba o czymś świadczy. Możesz spróbować porozmawiać i ewentualnie ocenić jego pracę w okolicy Bydgoszczy, chociażby w Zielonce k. Bydzi gdzie mieszka. Mogę podać telefon jak jesteś zainteresowany na priv. W zeszłym tygodniu z nim rozmawiałem i wiem że ma moce przerobowe na jeszcze jedną bydowe. (ale to już z nim trzeba gadać) Pozdrawiam Jerzy z Zielonki Witam, bardzo proszę o kontakt do wspomnianej ekipy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 21.05.2016 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 cześć, poszukuję małą ekipę lub singla do wykonania tynków ręcznych w mieszkanku w kamienicy oraz także szukam hydraulika instalatora do wykonania wod-kan i gazu dzięki z góry za informację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 28.05.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 witam forumowiczów , poszukuję dwuteownika heb lub ceownika,najlepiej odcinki 2x 2,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocka 31.05.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Witam.Interesują mnnie usługi brukarskie. Macie może jakąś godną polecenia ekipę, która położy mi kostkę i nie skasuje za to fortuny. Do zrobienia jest wjazd pod garaż, ścieżki, taras, schody. Zielonka, gm. Białe Błota. Ma ktoś może położoną u siebie kostkę z libetu np. akropol i użytkuje ją już nie pierwszy sezon i chciałby sie pochwalić zdjęciami. Wybrałam tego producenta, gdyż wizualnie najbardziej mki się podoba, jeżeli chodzi o kolor pastello. Mam jednak wątpliwości co do jakości, zwłaszcza jeżeli czyta się opinie w necie. Zastanawiam sie czy ewentualne wady kostki są normą tego producenta czy jedynie wtopą przypadkową. Sama jestem zdezorientowana i liczę na jakiś odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocka 07.06.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witam. Interesują mnnie usługi brukarskie. Macie może jakąś godną polecenia ekipę, która położy mi kostkę i nie skasuje za to fortuny. Do zrobienia jest wjazd pod garaż, ścieżki, taras, schody. Zielonka, gm. Białe Błota. Ma ktoś może położoną u siebie kostkę z libetu np. akropol i użytkuje ją już nie pierwszy sezon i chciałby sie pochwalić zdjęciami. Wybrałam tego producenta, gdyż wizualnie najbardziej mki się podoba, jeżeli chodzi o kolor pastello. Mam jednak wątpliwości co do jakości, zwłaszcza jeżeli czyta się opinie w necie. Zastanawiam sie czy ewentualne wady kostki są normą tego producenta czy jedynie wtopą przypadkową. Sama jestem zdezorientowana i liczę na jakiś odzew. Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekarz34 07.06.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dzień dobry wszystkim W przyszłym roku chcielibyśmy rozpocząć budowę domku Dom w pierwiosnkach (G2) w Osielsku. Proszę o informację na temat osób, ekip, które moglibyście polecić. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutino 07.06.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witam. Interesują mnnie usługi brukarskie. Macie może jakąś godną polecenia ekipę, która położy mi kostkę i nie skasuje za to fortuny. Do zrobienia jest wjazd pod garaż, ścieżki, taras, schody. Zielonka, gm. Białe Błota. Ma ktoś może położoną u siebie kostkę z libetu np. akropol i użytkuje ją już nie pierwszy sezon i chciałby sie pochwalić zdjęciami. Wybrałam tego producenta, gdyż wizualnie najbardziej mki się podoba, jeżeli chodzi o kolor pastello. Mam jednak wątpliwości co do jakości, zwłaszcza jeżeli czyta się opinie w necie. Zastanawiam sie czy ewentualne wady kostki są normą tego producenta czy jedynie wtopą przypadkową. Sama jestem zdezorientowana i liczę na jakiś odzew. Mi Beganit z Polbruku kładła ta ekipa http://www.brukarz-bydgoszcz.pl/. Są bardzo solidni - kostkę zaczęli kłaść dopiero po tygodniu wymiany i utwardzeniu ziemi, sąsiadowi inna ekipa kładła kostkę już w pierwszy dzień. Nie są niestety tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cantona 26.07.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 WitamZwracam się z prośbą do mieszkańców Murowańca - szukamy domu do kupienia - może ktoś coś słyszał itp... najlepiej mały do 150 metrów - niestety budowa od zera jest nie na nasze nerwy w związku z czym szukamy już gotowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arizona666 29.09.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 witam, czy ktos poleci dobra firme budowlana z Torunia badz okolic?Pozrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slainte 09.01.2017 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam Forumowiczy,W tym roku rozpoczynamy budowę domu w Zielonce pod Bydgoszczą. Projekt to E4 G1 economic(A) z Archipelagu. Czy ma ktoś sprawdzoną i nie za drogą ekipę w okolicy na SSO lub SSZ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty77 19.01.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Łukasz Bultrowicz firma Azetech ul. Szubińska 35 Zalesie (Kcynia) tel. 697 937 706 hydraulik - przestrzegam !!!Chciałbym wszystkich przestrzec przed tym wykonawcą. Jest to to firma która mimo wysokiej ceny wykonuje swoją pracę nierzetelnie, niedokładnie i mało fachowo. Do tego właściciel Pan Łukasz uważa się za najlepszego instalatora na świecie tylko ma problem z przyznaniem się do swoich błędów. Jakoś wykonywanych prac pozostawia wiele do życzenia. Zdecydowanie odradzam współpracę z tym Panem bo szkoda pieniędzy, czasu i straconych nerwów.Dla zainteresowanych chętnie podeślę zdjęcia jego pracy - partactwa (kontakt na priv). Generalnie przy ofercie wszystko pięknie miło i ogólnie och ach wszystko super pięknie będzie zrobione do tego gratis to + tamto. W realizacji nie jest już tak różowo - praca robiona z doskoku na odwal i byle jak byle szybko zrobić i wziąć pieniądze. Do tego kręcenie na materiałach - kotłownia uruchomiona we wrześniu, wz-tki za materiał z listopada !! pewnie od znajomego z hurtowni bo oczywiście klient wglądu w faktury nie ma. Wykonawca liczy sobie pieniądze nawet za naprawianie własnych błędów bo przecież jego zdaniem było dobrze. Ogólnie odradzam. Reasumując wykonawca ten jest dobry ale tylko w gadce i w wystawianiu faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 21.01.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Hejkaaa. Czy ktos ma na sprzedaz wychodek ? Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam81-81 08.02.2017 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Witam wszystkichI ja trafiłem w końcu na nieuczciwego wykonawce (Cała budowa przeszła praktycznie bez większych problemów a na koniec niespodzianka:)) Usługi remontowo-budowlanewww.facebook.com/rysxard/Ryszard Drzycimski tel: 785 242 933Działa na terenie Bydgoszczy i okolicZleciłem wykończenie poddasza w domu jednorodzinnym (wełna i zabudowa z płyt GK). Robota miała trwać 2 tygodnie trwała 2 miesiące!! a i tak nie została dokończona. Sama jakość tego co zrobił też kiepska, wyszło dopiero przy poprawkach. Wszystko to można było naprostować wykonać poprawki i było by ok. Niestety Pan Ryszard postanowił porzucić pracę, od tego momentu kontakt zerowy, telefonów nie odbiera odpisuje tylko na sms (dziecinada). Miała być robiona także łazienka, ale do tego etapu nie doszło a ja tylko stracił niepotrzebnie czas, mógł to robić inny wykonawca. Odradzam i lepiej omijać szerokim łukiem szkoda czasu i pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 10.02.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Witam wszystkichPoszukuję solidnej, sprawdzonej, dobrej jakościowo i za rozsądne pieniądze firmy (metaloplastyka, kowalstwo) wykonującej ogrodzenia metalowe (chodzi mi o przęsła, bramę i dwie furtki) - całość około 30 mb. Możecie kogoś polecić? Z góry wielkie dzięki za informacje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 22.03.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Witam, ja w zupełnie innej kwestii. Szukam na terenie Bydgoszczy, okolic Białe Błota możliwości wypożyczenia koparki łańcuchowej, do wykopania rowków do nawodnienia. Interesuje mnie wynajem na weekend. Będę wdzięczny za każde info. PozdrawiamKrzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts