ms. 08.01.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Służę, centrala dla powiatu: Związek Spółek Wodnych tel. 0 22 757 00 28 05-500 Piaseczno, Kościuszki 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 08.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czyli to jest w tym samym miejscu co melioracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witaneczko, wciąż czekam na mapki i akt notarialny ale spokojnie nie spieszy mi się na razie. Dziękuję Ms. teraz mniej więcej wiem na czym stoję, szukam w razie innego projektu z wiatą i podobnym układem wnętrz ale z większą kotłownią itp. Bipopki fajniusio, że ruszacie do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 08.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Jewrioszka, Wydział melioracji (taki gminny) znajduje się w Urzędzie miasta i gminy, na ostatnim piętrze, pok. 89 z tego co pamiętam. Natomiast cała składnica map melioracyjnych znajduje się na ul. Kościuszki 22 - to jest kilka budynków dalej od UM - tam jest właśnie Związek Spółek Wodnych i też chyba Melioracja. Myślę jednak, że jeżeli masz jakąś sprawę to najlepiej najpierw udać się do UMiG - osoby tam pracujące są kompetentne i raczej pomagają, takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 08.01.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Misze78 i Marta duże dzięki, jutro będe działał, może uda mi sie wywalczyc sprawe rowu melioracyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 08.01.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 No to jak sasiad szukal to sprawa jest prosta - pewnie wylgasz sie tak jak ja - pismem w ktorym stwierdzasz ze szukalas i nie znalazlas i ze nie ma. U mnie wystarczylo - obylo sie bez dalszych bojow z melioracja. Kochani, z tą melioracją to ostrożnie i bez kozakowania Sąsiad się na tym przejechał - jakieś przedpotopowe plany wykazywały nitkę drenów, ale nikt nie umiał powiedzieć, czy one są tylko narysowane, czy są, czy je ktokolwiek kiedykolwiek robił. Jak stawiał swoją parterówkę, w wykopach nic nie było - sprawdzili dokładnie. No a rok później dom odsiadł, jak to miewają w zwyczaju domy, i na wiosnę taplał się równo wraz z rodziną na działce po kolana. Garaż zalany równo na kilka centymetrów - w domu sucho, bo większość garaż przejął, ale i fundamenty, i ściany mokre. Naprawdę, nie życzę najgorszemu wrogowi. Gdy się trochę osuszyło, zabrał się za łopatę i odkopał fundamenty. A jakże. Dom osiadając zmiażdżył dreny. Przechodziły trochę niżej, niż się ich spodziewano znaleźć. Robota, jaką miał przy robieniu nowych drenów wokół domu, nie do pozazdroszczenia Nie wiem czy jest jakieś urządzenie, dzięki któremu można odkryć przebieg drenów. Może na grupie się jakiś specjalista wypowie? Coś co odszukuje cieki wodne może? Problem nie w tym, czy dreny są, czy ich nie ma, a w tym, gdzie mogą być ewentualnie. Kiedyś nikt się nie bawił w dokładne umieszczanie (a i pewnie teraz nie). Pół metra w te czy wewte, co za różnica? A jak kopara weźmie te 40 cm więcej to i dreny będą głębiej - kiedyś, gdy na naszych działkach siano żyto, rolnikom i fachurom było ganca ryba. A na żytnim polu to i dwa metry rozrzutu w poziomie było do przyjęcia. Sprawdźcie dokładnie, jak ktoś ma u siebie wątpliwości. Osuszanie domu to nic ciekawego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Jewrioszka, wróć z tarczą! I oczywiście opisz dokładnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 08.01.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 wyprostowanie scięcia na dachu + 2 okna + 2 kominy + zmiana 4 scian wewnętrznych (wszystkie zmiany "kosmetyczne nie wpływajace na konstrukcje") = 4500 (znegocjowane z 7000) a w trakcie skrócenie domu o 80cm = +700 no własnie... Proponuje więc więcej optymizmu,a na pewno znajdziesz odpowiadający Ci projekt w najmniej spodziewanym momencie. ale czasu mało szukam i szukam a budowa ma ruszyc na wiosnę wydawało mi się ze znalazłam - dom zachwycił mnie od początku,ale działka za wąska...,no więc chcę podobny tylko węższy. i nic innego mi się juz nie podoba tak to jest z babami ...nie urazając innych sióstr z forum na razie czekam na wycenę ile by chciało biuro za projekt indywidualny,na podstawie ich projektu no i szukam dalej ,ale bez przekonania ale dzięki za pomoc - zawsze to razniej jak ktos doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 09.01.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie moje Kochanie znalazła nasz projekt w dniu w którym mieliśy wybrac z 3 wstępnie zaakceptowanych. Ms dzięki za wiarę, ale czasu brak. :cry Misze78 i Marta duże dzięki, jutro będe działał, może uda mi sie wywalczyc sprawe rowu melioracyjnego Powinno byc od jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.01.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, wierzę w Was i popieram, ale co poza brakiem projektu macie? Nam została melioracja i uzgodnienie zjazdu z drogi gminnej, no i oczywiście pozwolenie na budowę. Ponieważ podlegam pod Piaseczno to uważam, że mam szansę na rozpoczęcie budowy późną wiosną/wczesnym latem. W listopadzie naiwnie myślałam, że wystartuję w marcu. Jewrioszka,tak, jest drobna różnica jutro/od jutra, tak jak z terminem u urzędników: mają miesiąc i to może oznaczać albo dwa dni, albo dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 09.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, wierzę w Was i popieram, ale co poza brakiem projektu macie? Nam została melioracja i uzgodnienie zjazdu z drogi gminnej, no i oczywiście pozwolenie na budowę. Ponieważ podlegam pod Piaseczno to uważam, że mam szansę na rozpoczęcie budowy późną wiosną/wczesnym latem. W listopadzie naiwnie myślałam, że wystartuję w marcu. co my mamy poza brakiem projektu ??? działkę ... i wypis z planu,geodeta pracuje nad mapami. i tyle... nie mam jakos zapału bez projektu my podlegamy pod prazmów - więc mam nadzieję się wyrobic do konca marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.01.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Hej Łosie,A jak w końcu z prądem ? udało się bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 09.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Hej Łosie, A jak w końcu z prądem ? udało się bez problemów? nie... zaraz będę płakać nic się nie udało... na razie to sie sąsiad zgodził na "pozyczkę" prądu na budowę... a ja nie mam czasu zeby sie wybrac do konstancina i złozyc co trzeba od poniedz.do piątku jestem 180 km poza warszawą, a druga połowa dopiero co zaczeła pracę i nie moze brac co parę dni urlopu kłody pod nogi !!! wybaczcie - to mój pierwszy kryzys budowlany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Hello, czy ktoś może mnie poratować namiarem na konkretnego przedstawiciela handlowego zajmującego sie polskimi silikatami na pd od W-wy? potrzebuję pilnie zamówić ok. 200m2 bloczków 24/25 i ok. 30m2 "12"... jest dostępna xella, ale cena powala... pozdrawiam i dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, trzeba widziec pozytywy. Sąsiad chce pozyczyc prądu to ekstra. A na pocieszenie z tymi dokumentami jak masz wypelniony wniosek to jest 15 minut zabawy w urzędzie i 2 tygodnie czekania polecnony z poczty z "Warunkami". A tylko Warunki są potrzebne do pozowlenia na budowe. A budowac możecie na prądzie od sąsiada. Co za róznica. Głowa do góry. Pzdr Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 09.01.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Meb - dzięki za słowa otuchy być moze kryzys został przełamany ... ale jestem ciemna !!! tyle czasu szukam projektu,przeglądałam strony BAUHERRA tysiąc razy,bo te parterówki strrrasznie mi sie podobają , juz nawet napisałam pytanie do nich o projekt indywidualny na podstawie dg 28... i jeszcze raz postanowiłam zajrzec do innych pracowni - oczywiscie nic mi sie nie podobało - wiec jeszcze raz bauherr od poczatku - i co ???? dg 10 jest idealny !!! czemu wczesniej tego nie widziałam ? nic nie muszę zwężać,przekładac kuchni,likwidowac tarasu - wszystko co miało byc w indywidualnym jest w dg 10 !!! no może małe zmiany w częsci prywatnej - ale to tylko scianki działowe... muszę tylko troszkę ochłonąć... a może ktoś zechce jakoś skomentowac moj wybór ? http://www.dom-parterowy.pl/maxi/dg_10.jpg http://www.dom-parterowy.pl/maxi_b/dg_10.jpg http://www.dom-parterowy.pl/rzuty.php?kategoria=dg&id=dg10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 09.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie A nie mówiłem (pisałem) P.S. Cały dom do obecnego stanu zbudowałem na pożyczonym prądzie (meb ma rację i całkowicie sie zgadzam z ta tezą) , więc głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 09.01.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, Gratuluję wyboru projektu. Bardzo mi sie w nim podoba oddzielenie części dziennej od nocnej, co w domach parterowych czasem trudno osiągnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 09.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie super ta zieloniutka parteróweczka, lubie ten kolor, zresztą będę u siebie też preferowała zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 09.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Moze mi ktos polecic kierownika budowy? Bede wdzieczna.Zaczynamy wkrotce w Krupiej Wolce[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts