ewajanecka 06.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 700zł towar + transport Chyba juz drozej , sasiedzi kupowali psioczyli , ze bardzo drogo wynioslo , a i śmierdziec będzie . Wieje mocno , pewnie wiosna leci do nas z wiatrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hej zainteresowani kostka i zagospodarowaniem ogrodu. Pewnie juz robiliscie rekonesans co i ile. Z cen podawanych przez firmy zazwyczaj wyglada to nastepujaco: - ukladanie kostki z przygotowaniem 50 - 80 zeta - obrzeza - 5 - 8 zeta/1mb - ziemia ogrodowa - ceny zaczynaja sie od 400 zeta - tluczen pod kostke - 90 zeta/t - uporzadkowanie mojej dzialki, opryskanie, wykarczowanie, rozwiezienie ziemi, wyrownanie terenu, zalozenie klombikow i takie tam 1.200 - 1600 (dzialka 1000m2) A jak to jest u pozostalych? Podzielcie sie ofertami i wybierzmy najlepsza BTW kostki, chyba wezmiemy ta z Bruk-Betu. Nie jest tania, ale sasiedzi nie narzekaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.03.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Amber Ja miałam ceny za układanie ok 40-50zł. Myślałam o kostce Polbruku albo też Bruk-betu ( to zalezy czy znajdę taki kolor jak chcę) Porządkowaniem terenu sie nie interesowałam ( chyba zrobię to we własnym zakresie - bo muszę ze wzgędów na " brak czasu") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.03.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Bipop jak miło Cię znów usłyszeć przejeżdżam bardzo często i ciągle dumam: skręcić, nie skręcić, skręcam, nie no może ich nie ma - nie skręcam i tak w kółko - napisz kiedy można Was zastać Wiosna idzie to pewne chociaż moi wykonawcy się wstrzymali do soboty ale dziś rano widziałam jak ptaszki zbierają budulec na gniazda, więc tylko patrzeć jak buchnie wszystko Z gruzem to jest tak, ze niby nie można go sypać ale wszyscy go naokoło mają na drogach, ja szukam raczej gruzu ceglanego i na to pójdzie ziemia, da się znaleźć za darmo ale gorzej z organizacją transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.03.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Betsi, Jesli masz kogos sprawdzonego za 40 zeta ulozenia kostki z przygotowaniem to nawet sie nie zastanawiaj To dobra cena. U nas stanelo na 50, firma polecona, wszystko zrobia kompleksowo, tylko sami musimy sobie zaprojektowac. Nie jest to u nas specjalnie skomplikowane Generalnie jest prosto i bez udziwnien. Wstepnie liczylismy, ze potrzebujemy jakies 150 - 180 metrow kostki i wiele, bardzo wiele wywrotek ziemi Jakos tak nam gdzies sie zapodzial Barozi Cos ktos slyszal, albo wie? Gratulowac rychlego wprowadzenia czy jeszcze szczesliwy etap wykonczeniowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jakiś czas temu Montana opisała, jak pan koparkowy ze Złotokłosu pięknie ogarnął teren wokół jej domu. My teren pod ogród ogarniamy ręcznie przy każdym pobycie na budowie. Idzie powoli, bo pierwszeństwo mają prace w środku domu. Niemniej jednak kawałek trawniczka przygotowaliśmy z posianiem trawy włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Barozi pewnie już został ojcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.03.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Barozi pewnie już został ojcem. Pewnie tak Teraz to dopiero natlok obowiazkow Go dopadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.03.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Natomiast prosze o pomoc -potrzebuje drobnego gruzu na utwardzenie 250 m drogi. Auć - to Cie zaboli. Chyba, że jesteś bardziej obrotna ode mnie, co jest akurat bardzo prawdopodobne. Mnie 100m drogi kosztowalo w sumie 7900zł za gruz, transport i pracę koparki (korytowanie i rozgarnianie). Najdrożej to własnie transport. jak znajdziej tanią wywrotkę, to jest klucz do sukcesu. bipop To mnie zmartwiłeś tym gazem - zaraz się biore do roboty. Bo mi dali odmowę (tzn. moge sie podłączyć jak zapłacę jakieś 6500 zł), ale wymyśliłem że jak namówię sąsiadów, żeby tez złożyli wnioski to mi podłącza za darmo. W sumie uzytkowanie jest już ustanowione notarialnie na rzecz gazownie, ale ten ZUD... Co to za mostrum ten ZUD tak a propos? PS. W poniedziełk zaczynam - chyba pierdykne na zawał jesli się cos znowu wypierniczy. PS2. Rzuciłem robotę - ma ktoś jakieś porpozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 W sumie uzytkowanie jest już ustanowione notarialnie na rzecz gazownie, ale ten ZUD... Co to za mostrum ten ZUD tak a propos? Zakład uzgadniania dokumentacji? nie wiem czy zawsze tak długo ale u mnie była trochę wszesniej kładziona linia NN w drodze i może dlatego a z ZUDem to nie ja miałem przyjemność a projektant instalacji - nie mógł uzyskać mapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.03.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 700zł towar + transport Chyba juz drozej , sasiedzi kupowali psioczyli , ze bardzo drogo wynioslo , a i śmierdziec będzie . Wieje mocno , pewnie wiosna leci do nas z wiatrem. Co wy z tym śmierdzeniem? nic nie pachnie, to nie smoła tylko zwykły asfalt. Ja wogóle nie brałem gruzu pod wzgląd bo a) telepie autem b) po pewnym czasie robią sie doły. myslałem nad płytami betonowymi ale bardzo drogie i duzy ambaras - dżwig itd asfalcik oceniam na szkolną szótke. nie zrobiłem jeszcze całej drogi tylko ok 3/4 bo reszta nie wymagała. Ale zaraz po przeprowadzce robie cała droge na luksik własnie asfaltem. tymbardziej że nie trzeba odgarniać ziemi. W koleiny czyli tam gdzie są koła wchodzi wiecej asfaltu - jest "mocniej" a po środku wystarczy 5-7 cm. Zdało to egzamin, jeździły to tym gruszki. jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.03.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 DEPI " PS2. Rzuciłem robotę - ma ktoś jakieś porpozycje ? " Mam !!! u mnie trzeba skopac ogródeczek.Praca miła na swieżym powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 DEPI " PS2. Rzuciłem robotę - ma ktoś jakieś porpozycje ? " Mam !!! u mnie trzeba skopac ogródeczek.Praca miła na swieżym powietrzu. A u mnie drzewo poukladac jakos ladnie , zeby na komnek czekalo. I jeszcze humus jakos rozrzucic , zeby dolki pozasypywac. U mnie zostawili ulotke od kostki brukowej , jacys ze Skaryszewa . Jesli nie macie tych namiarow to rano podam , bo teraz juz do kuchni nie pojde po ulotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 PS2. Rzuciłem robotę Jak ja Ci zazdroszczę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hehehe Na razie jestem chory, wiec z fizolenia nici, ale potem nie wykluczam niczego bipop - ja o tym ZUDzie to tak z przekąsem. Wiem co oznacza skrót, ale skąd się to wzięło? Jakim prawem ludziom na miesiace wstrzymuje budowy? Co to za organ? Kto za to odpowiada? Jestem prawnikiem i biurwą dyplomowaną i nie jestem w stanie dociec, skąd się toto wzięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.03.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 skąd się toto wzięło...To sie roznie bierze . W ogole rozne rzezcy biora sie roznie. W gazecie lokalnej byl artykul nt skad sie biora dobre newsy. Np .takie , ze pani burmistrz i jej rodzina kupuje zieme , ktora teraz beda wywaszczac pod budowe drog S7 , to dopiero zbeg okolcznosci Szczyt bezczelnosci , zenada , brak slow. Chyba .ze az tak prasa klamie Sasiadka sama czytala , wiec chyba to prawda. Znaczy prawda , ze byl artykul , ale czy tresc jest prawdzwa I taki ktos smie domagac sie ziemi za darmo od ludzi pod budowe drogi Depi Czy mozesz jako dyplomowana biurwa powiedziec czy jesli w uzgodnieniach warunkow oddawania tej ziemi ktos napisze , ze odda swoja , niech juz ta droga bedzie sobe , ale za to zada zwolniena od oplaty adiecenckiej to ma to sens , czy pozniej i tak ktos powie , ze to bylo nie zgodne z przepisam i placic bedzie trzeba ? Bo oplata to sprawa gminy , a droga powiatowa przeciez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 skąd się toto wzięło...To sie roznie bierze . W ogole rozne rzezcy biora sie roznie. W gazecie lokalnej byl artykul nt skad sie biora dobre newsy. Np .takie , ze pani burmistrz i jej rodzina kupuje zieme , ktora teraz beda wywaszczac pod budowe drog S7 , to dopiero zbeg okolcznosci Artykuł był, ale trochę inaczej w nim pisało. Pani burmistrz kupiła działkę ale nie tam gdzie będą wywłaszczać tylko w pobliżu zarezerwowanego 30 lat temu przebiegowi trasy ekspresowej/autostrady (nieaktualny). Działka jest w Raciborach. Kupiła tę ziemię w 2006 r. zanim nowy przebieg powstał w pracowni Eurostrada pod koniec 2007 r. A zarzut dotyczy tego, że ma tam podobno powstać osiedle domów i dlatego droga przebiegać będzie w innym miejscu. A pieklą się właśnie ci, którym będą wywłaszczać ziemię i rozsiewają takie plotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 I stad sie biora plotki , mi tak przepowiedziala sasiadka , widac nie zrozumiala czytanego.Ta gazeta to chyba jakis codzienny brukowiec lokalny , ale nie wiem jaka. Dzieki za info , bo myslalabym , ze cos jest na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Linki do lokalnej prasy: http://www.nadwisla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1769&Itemid=138 http://www.kurierpoludniowy.pl/?wyd=pno&page=artykul&id=1678 O to jest teraz awantura. A droga planowana 30 lat temu miałaby i sąsiadce i pani burmistrz biec pod nosem. http://www.krajowa7.pl/gfx/projekt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.03.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja troche nie na temat Czy ma ktoś z Was pożyczyć film " Krzyżacy" na DVD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts