MajorCarter 13.12.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ja również bardzo chętnie skorzystam z namiarów na sprawdzonego fachowca od schodów, niestety po murarzach jest co korygować. Jeżeli chodzi o zwrot VAT za materiały budowlane to nie słyszałam żeby mieli to skasować. Był projekt skrócenia terminu zwrotu z pół roku na 2 mies. od nowego roku, ale jakoś nic się nie dzieje w temacie, więc pewnie będzie bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Co Wy tak z tym VATem na koniec roku? Tak poczytałam i się lekko zestresowałam - nie ma jakiegoś ograniczenia, że muszę złożyć wniosek o zwrot do końca roku, w którym została wystawiona faktura? Nic takiego nie znalazłam w sieci.. Chodzi o to że wniosek można składać tylko jeden rocznie, czyli szkoda nie skorzystać z okazji i nie złożyć wniosku jeszcze w roku 2009. Oczywiście jeżeli widać już u Was koniec budowy i nie będziecie ponosić istotnych wydatków w całym 2010 (tylko np. w pierwszych kilku miesiącach) to może warto poczekać i złożyć jeden za całą budowę. Ja składałem jeden na koniec 2008 (dokładnie 31/12/2008 ) a drugi w okolicach sierpnia '09, gdy już nie spodziewałem się dużych wydatków "budowlanych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.12.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 A ja pierwszy wniosek złożyłam w lutym 2008. Teraz finalizuję wypełnianie drugiego (dużo faktur na drobne kwoty). Zaplanowałam już prace, które będą zrobione za pieniądze ze zwrotu i chcę się z nimi wyrobić przed latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 15.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Drodzy Forumowicze, Czy ktoś z Was ma namiar w naszej okolicy na tanie i dobre drzewo kominkowe ? Czy korzystał ktoś z usług tej firmy jeśli chodzi o schody drewniane ?http://stolart-piaseczno.pl/strona-glowna.html Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 16.12.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ja wniosek o zwrot vatu będę sakładała na początku przyszłego roku. Tak się zastanawiam w kt orym Urzędzie Skarbowym mam złożyć dokumenty? tam gdzie buduję czyli w US Piaseczno czy tam gdzie się rozliczam czyli Targówek? Czy możecie polecić osprzęt elektryczni jakąś niedorgą hurtownię z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.12.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ja składałam wniosek tam gdzie rozliczam PIT-y i nie jest to US w Piasecznie. Co do osprzętu elektrycznego - wybraliśmy Valenę Legranda. O przydatności każdej kolekcji decydują szczegóły - na ile przełączników jest największa ramka, przycisk ściemniacza, podwójne gniazdo do jednego punktu. I opcjonalnie przycisk do opuszczania rolet/ekranu/bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.12.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam grupę zimowo jechałam dzis 17 km do pracy godzinę autem, a paradoksalne jest to że szukałam działki niedaleko kolei żeby dojeżdżać nią do pracy. Jednak na bilecie kolejowym miesięcznym jeździłam z synem tylko we wrześniu. Sporo się musi zmienić a póki co jest coraz gorzej a do tego zmienili katastrofalnie teraz rozkłady, wszystko się spóźnia. Dlatego jeździmy jakoś jednym autem przynajmniej w jedną stronę, czasem w dwie. I korzystam z ROJ-BUS, taniej, wygodniej, chociaż jego też likwidują od stycznia a ma być PKS - zobaczymy jak to będzie. Anielico - zapraszam do mnie, od 28 grudnia mam urlop, zobaczysz moje żarówki na sufitach, otwory w mieszkaniu bez drzwi z surową cegłą na wierzchu, bez parapetów na zewnątrz i innych różnych nie zrobionych rzeczy ale mieszkamy może Ci się zrobi lepiej a przy okazji napijesz się dobrej kawy - szczegóły wymienimy na priv-e MS. to Ty masz dom inteligentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 17.12.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Zazdrośnica napisała: Anielico - zapraszam do mnie, od 28 grudnia mam urlop, zobaczysz moje żarówki na sufitach, otwory w mieszkaniu bez drzwi z surową cegłą na wierzchu, bez parapetów na zewnątrz i innych różnych nie zrobionych rzeczy ale mieszkamy może Ci się zrobi lepiej a przy okazji napijesz się dobrej kawy - szczegóły wymienimy na priv-e Laska ! no nie wiem co napisac no chyba tylko tyle ze bardzo dziękuję za zaproszenie i w takim razie grzechem będzie odmówić a zatem czekam na instrukcje na private ! Ktoś się wcześniej pytal o schody: osobiście to ten element mam właśnie na wokandzie sądowej Ale jeśli chodzi o polecanych i sprawdzonych "schodziarzy" to naprawdę zdecydowanie tylko pan Dariusz Lasek (polecany tu zresztą na forum niejednokrotnie). Ja sama miałam z nim kontakt i wycenę od niego ale .... Teraz jako ta mądra Polka po szkodzie pluję sobie w brode jak mówi stare przysłowie i żałuję jak cholera !!! że jednak nie zdecydowałam sie na jego ofertę. A tak mam za swoje poniekąd i bujam się z pie******* wykonawcą po sądach. Godny polecenia jest także pan Sobczak z firmy Drewmet w Piasecznie (ul.Sienkiewicza 55), który robił poprawki moich schodów po tych je***** partaczach. przepraszam z góry za ostre słowa ale na samą myśl juz dostaję drgawek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 17.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Dla okolicznych sąsiadów informacja. Może się ktoś zainteresuje. Sprzedam pozostałości po ociepleniu poddasza, tj -ok 35 m2 wełny sklanej Rockwool Toprock gr 12 cm. Energooszczędna lambda 0,035. Wełna jest naprawde super. jej grubośc to bardziej 13 cm niż nominalne 12 - naprawde polecam -pofile CD i UD -płyty KG białe i zielone Knaufa -i inne pierdołki niezbędne do ocieplenia poddasza, po prostu zostało po moim, właśnie kończonym ocieplaniu Ceny uprzywilejowane czyli na pewno dużo niższe niż w każdym składzie budowlanym, hiper i megamarkecie oraz na alle...drogo. Okolice Piaseczna (Konstancina) Kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 MS. to Ty masz dom inteligentny Nie mam inteligentnego domu, tylko parę rzeczy działających góra-dół. Dlatego sprawdzałam ofertę producentów pod kątem "włączników do zadań specjalnych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa_bercik 19.12.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 http://lh5.ggpht.com/_Xv_ZfcXkck4/Sy0OsEC3R7I/AAAAAAAAAvc/9vhIQjoRFTM/s128/image-F0AA_4B1ABD10.jpg Święta szybko się zbliżają,w święta ludzie się kochają.Przy dzieleniu się opłatkiem,płyną z oczu łzy ukradkiem.Życzymy sobie Wszystkiego Najlepszego,dając w policzek całusa wielkiego.W nocy Jezus się urodzii serduszka nam odmłodzi.Wesołe święta.. oby takie byłyi oby wszystkie życzenia się spełniły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 22.12.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Droga grupo, życzymy wszystkim ciepłych i rodzinnych świąt http://www.barranki.com/slides/zyczeniazima.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.12.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/3976.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulinki 24.12.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/va/sg/kr3r/11uLlWF5dLqUe3uwRX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 31.12.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Jako że sezon grzewczy w pełni mam pytanko - czy ktoś z Was jest może użytkownikiem pieca DEFRO DUO 25 ??? Właśnie się przymierzam do wyboru źródła ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.01.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 http://www.polishnews.com/art_pics/NowyRok.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutrija 06.01.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja wniosek o zwrot vatu będę sakładała na początku przyszłego roku. Tak się zastanawiam w kt orym Urzędzie Skarbowym mam złożyć dokumenty? tam gdzie buduję czyli w US Piaseczno czy tam gdzie się rozliczam czyli Targówek? Czy możecie polecić osprzęt elektryczni jakąś niedorgą hurtownię z nim? FAjny osprzęt robi Kontakt-Simon. Nie jest najtańszy, ale naprawdę fajny. a linia basic-moduł działa jak toszkę jak klocki lego i łatwo zdjąć oprawki na czas malowania ścian ! ja zamawiałam - nie wiem czy najtaniej, ale wyszło mi, że to dosyć tanio - w Hurtownie Elektryczne Kopel - mają swoją siedzibę na Przyokopowej. prawdopodobniej byłoby najtaniej każdy kontakt zamówić w innej hurtowni... bo co kraj to obyczaj, mają różne części taniej a inne drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 06.01.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Szczęśliwego Nowego Roku Czy możecie polecić jakiś punkt z dobrej jakości ekogroszkiem i w przyzwoitej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 11.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Hej budowlańcy. Coś drętwo w nowym roku. śnieg was przysypał? Jeśli ktoś mógłby polecić solidną firmę/ekipę od szaf wnękowych/zabudów i/a także od drzwi wewnętrznych (również przesuwnych) to poproszę. Jak zawsze ma być tanio, szybko, solidnie, sprawnie i superdokładnie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 11.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 i sprawa kolejna od razu. może macie kogoś do polecenia od schodów, barierek i schodów kręconych. schody zabiegowe ze spocznikiem, raczej metalowe z drewnianymi trepami (a nie takie przaśne całe drewniane) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts