Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Ja również bardzo chętnie skorzystam z namiarów na sprawdzonego fachowca od schodów, niestety po murarzach jest co korygować.

Jeżeli chodzi o zwrot VAT za materiały budowlane to nie słyszałam żeby mieli to skasować. Był projekt skrócenia terminu zwrotu z pół roku na 2 mies. od nowego roku, ale jakoś nic się nie dzieje w temacie, więc pewnie będzie bez zmian.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co Wy tak z tym VATem na koniec roku? Tak poczytałam i się lekko zestresowałam - nie ma jakiegoś ograniczenia, że muszę złożyć wniosek o zwrot do końca roku, w którym została wystawiona faktura? Nic takiego nie znalazłam w sieci..

Chodzi o to że wniosek można składać tylko jeden rocznie, czyli szkoda nie skorzystać z okazji i nie złożyć wniosku jeszcze w roku 2009. Oczywiście jeżeli widać już u Was koniec budowy i nie będziecie ponosić istotnych wydatków w całym 2010 (tylko np. w pierwszych kilku miesiącach) to może warto poczekać i złożyć jeden za całą budowę. Ja składałem jeden na koniec 2008 (dokładnie 31/12/2008 :-)) a drugi w okolicach sierpnia '09, gdy już nie spodziewałem się dużych wydatków "budowlanych".

Ja wniosek o zwrot vatu będę sakładała na początku przyszłego roku. Tak się zastanawiam w kt orym Urzędzie Skarbowym mam złożyć dokumenty? tam gdzie buduję czyli w US Piaseczno czy tam gdzie się rozliczam czyli Targówek? :roll:

Czy możecie polecić osprzęt elektryczni jakąś niedorgą hurtownię z nim?

Ja składałam wniosek tam gdzie rozliczam PIT-y i nie jest to US w Piasecznie.

Co do osprzętu elektrycznego - wybraliśmy Valenę Legranda.

O przydatności każdej kolekcji decydują szczegóły - na ile przełączników jest największa ramka, przycisk ściemniacza, podwójne gniazdo do jednego punktu. I opcjonalnie przycisk do opuszczania rolet/ekranu/bramy.

Witam grupę zimowo 8) jechałam dzis 17 km do pracy godzinę autem, a paradoksalne jest to że szukałam działki niedaleko kolei żeby dojeżdżać nią do pracy.

Jednak na bilecie kolejowym miesięcznym jeździłam z synem tylko we wrześniu. Sporo się musi zmienić a póki co jest coraz gorzej a do tego zmienili katastrofalnie teraz rozkłady, wszystko się spóźnia. Dlatego jeździmy jakoś jednym autem przynajmniej w jedną stronę, czasem w dwie. I korzystam z ROJ-BUS, taniej, wygodniej, chociaż jego też likwidują od stycznia a ma być PKS - zobaczymy jak to będzie.

Anielico - zapraszam do mnie, od 28 grudnia mam urlop, zobaczysz moje żarówki na sufitach, otwory w mieszkaniu bez drzwi z surową cegłą na wierzchu, bez parapetów na zewnątrz i innych różnych nie zrobionych rzeczy ale mieszkamy 8) :D może Ci się zrobi lepiej a przy okazji napijesz się dobrej kawy :D - szczegóły wymienimy na priv-e

MS. to Ty masz dom inteligentny :wink:

Zazdrośnica napisała:

Anielico - zapraszam do mnie, od 28 grudnia mam urlop, zobaczysz moje żarówki na sufitach, otwory w mieszkaniu bez drzwi z surową cegłą na wierzchu, bez parapetów na zewnątrz i innych różnych nie zrobionych rzeczy ale mieszkamy 8) :D może Ci się zrobi lepiej a przy okazji napijesz się dobrej kawy :D - szczegóły wymienimy na priv-e

Laska ! no nie wiem co napisac :oops: no chyba tylko tyle ze bardzo dziękuję za zaproszenie i w takim razie grzechem będzie odmówić :wink:

a zatem czekam na instrukcje na private !

Ktoś się wcześniej pytal o schody: osobiście to ten element mam właśnie na wokandzie sądowej :(

Ale jeśli chodzi o polecanych i sprawdzonych "schodziarzy" to naprawdę zdecydowanie tylko pan Dariusz Lasek (polecany tu zresztą na forum niejednokrotnie). Ja sama miałam z nim kontakt i wycenę od niego ale .... Teraz jako ta mądra Polka po szkodzie pluję sobie w brode jak mówi stare przysłowie i żałuję jak cholera !!! że jednak nie zdecydowałam sie na jego ofertę. A tak mam za swoje poniekąd :cry: i bujam się z pie******* wykonawcą po sądach. Godny polecenia jest także pan Sobczak z firmy Drewmet w Piasecznie (ul.Sienkiewicza 55), który robił poprawki moich schodów po tych je***** partaczach.

przepraszam z góry za ostre słowa ale na samą myśl juz dostaję drgawek :evil: .

Dla okolicznych sąsiadów informacja. Może się ktoś zainteresuje.

Sprzedam pozostałości po ociepleniu poddasza, tj

-ok 35 m2 wełny sklanej Rockwool Toprock gr 12 cm. Energooszczędna lambda 0,035. Wełna jest naprawde super. jej grubośc to bardziej 13 cm niż nominalne 12 - naprawde polecam

-pofile CD i UD

-płyty KG białe i zielone Knaufa

-i inne pierdołki niezbędne do ocieplenia poddasza, po prostu zostało po moim, właśnie kończonym ocieplaniu

Ceny uprzywilejowane :wink: czyli na pewno dużo niższe niż w każdym składzie budowlanym, hiper i megamarkecie oraz na alle...drogo.

Okolice Piaseczna (Konstancina)

Kontakt na priv

http://lh5.ggpht.com/_Xv_ZfcXkck4/Sy0OsEC3R7I/AAAAAAAAAvc/9vhIQjoRFTM/s128/image-F0AA_4B1ABD10.jpg

Święta szybko się zbliżają,

w święta ludzie się kochają.

Przy dzieleniu się opłatkiem,

płyną z oczu łzy ukradkiem.

Życzymy sobie Wszystkiego Najlepszego,

dając w policzek całusa wielkiego.

W nocy Jezus się urodzi

i serduszka nam odmłodzi.

Wesołe święta.. oby takie były

i oby wszystkie życzenia się spełniły!

Ja wniosek o zwrot vatu będę sakładała na początku przyszłego roku. Tak się zastanawiam w kt orym Urzędzie Skarbowym mam złożyć dokumenty? tam gdzie buduję czyli w US Piaseczno czy tam gdzie się rozliczam czyli Targówek? :roll:

Czy możecie polecić osprzęt elektryczni jakąś niedorgą hurtownię z nim?

FAjny osprzęt robi Kontakt-Simon. Nie jest najtańszy, ale naprawdę fajny. a linia basic-moduł działa jak toszkę jak klocki lego i łatwo zdjąć oprawki na czas malowania ścian !

ja zamawiałam - nie wiem czy najtaniej, ale wyszło mi, że to dosyć tanio - w Hurtownie Elektryczne Kopel - mają swoją siedzibę na Przyokopowej.

prawdopodobniej byłoby najtaniej każdy kontakt zamówić w innej hurtowni... bo co kraj to obyczaj, mają różne części taniej a inne drożej...

Hej budowlańcy.

Coś drętwo w nowym roku. śnieg was przysypał?

Jeśli ktoś mógłby polecić solidną firmę/ekipę od szaf wnękowych/zabudów i/a także od drzwi wewnętrznych (również przesuwnych) to poproszę. Jak zawsze ma być tanio, szybko, solidnie, sprawnie i superdokładnie :D

pozdrawiam.