ms. 02.09.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jolaada,uczciwe są Lasy Państwowe, tylko mają skomplikowany system sprzedaży. Najtaniej jest kupić od nich metrówkę i samemu zająć się piłowaniem na klocki i rąbaniem na szczapy. Od pośredników - jeśli pocięte i porąbane - to wydatek rzędu 160-180 zł/metr przestrzenny (grab, dąb, buk). Brzoza bywa ciut tańsza. Drewno oczywiście z wycinki tegorocznej, czyli do palenia w kominku będzie się nadawało... w przyszłym roku. Rok temu kupiliśmy brzozę i grab - brzoza wyschła szybciej. Grabem nie dało się palić nawet pod koniec zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 02.09.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ms., a gdzie Wy trzymacie to drewno, żeby sobie schło? Jakąś drewutnię macie czy coś? Przyznam, że nie zastanawiałam się nad tym wcześniej i drewutni nie ma w planie zagospodarowania przestrzennego naszej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 03.09.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Jako że górę bierze opcja budowy systemem gospodarczym (na ile się da ), poszukuję murarza/ekipy do SSO. Dom parterowy niepodpiwniczony, budowa w Bogatkach. Zainteresowanych proszę o kontakt PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.09.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 savee, tak dokładnie to między sosnami. Drewno nie musi być składowane w drewutni. Wystarczy podłożyć kawałek palety na dole i zabezpieczyć daszkiem od góry - aby nie było narażone na zalewanie w czasie deszczu. Ważne aby miejsce było przewiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.09.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 savee, tak dokładnie to między sosnami. Drewno nie musi być składowane w drewutni. Wystarczy podłożyć kawałek palety na dole i zabezpieczyć daszkiem od góry - aby nie było narażone na zalewanie w czasie deszczu. Ważne aby miejsce było przewiewne. Witaj ms., dawno Cię nie było U mnie drewno podobnie, leżakuje sobie w rogu tarasu na dwóch paletach, przykryte od góry folią (ale tylko od góry). Wystawione na działanie wiatru. Bardzo ładnie sobie wyschło. Docelowo chce zrobić śmietniko - drewutnio - altankę narzedziową, ale to nie prędko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.09.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Dzabij, jakoś nowe forum nie przypadło mi do gustu. Czytam, ale się nie loguję i stąd wrażenie, że mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Was Rany jakie to nowe forum jest nieczytelne. Jak odpisać na PW? WINGERMAN mam dla Ciebie namiary, moze ty napisz do mnie na PW a ja Ci odpowiem ms. Jak tam Twój ogród-rozrasta się? Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 10.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Hej Szukam poleconego składu opału - konkretnie chodzi o eko-groszek (ewentualnie przy okazji drewno kominkowe). Oczywiście jak zawsze liczy się jakość i cena. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ja też się tak przymierzałam do drewna ale w końcu zrezygnowałam, ceny są straszne a żeby wziąć od leśnika to trzeba mieć przyczepkę i piłę do cięcia spalinową, jednego i drugiego nie posiadam więc aktualnie palę brykietem. Zimą może dorzucę dla ozdoby trochę drzewa jak kupie po drodze i wrzucę do bagażnika tyle szczap ile się zmieści. Podobno dobre drzewo ma skład koło targowiska przy dworcowej w Piasecznie. Witam po wakacjach - jak tam wasze ogródki po ulewach bo najpierw po zimie była masakra a teraz wszystko pływa i gnije, warzywa do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 12.09.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 witam grupę piaseczyńską buduję k. Magdalenki. Zaczęli mi ocieplać poddasze więc etap na jakim jestem pozwala mi polecić kilka ekip (murarze, dekarze, tynkarze gipsowi) oraz mogę przestrzec przed elektrykami (będą poprawiać), hydraulikami (już poprawiali), tynkarzami gipsowymi (kułem ich tynki). W zamian poproszę o ekipię do gładzi typu multifinish (czy jak to się pisze) i ogrodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 12.09.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam i dołączam do grupy. Będę budować w Stefanowie... ale przed tym czeka mnie oczekiwanie na pozwolenie na budowę. I w związku z tym mam pytanie - jaki jest czas oczekiwania na pozwolenie w lesznowoli? pozdrawiam i niecierpliwie czekam na moment w którym napiszę j.w. tzn że skończyłam jakiś tam (JAKIKOLWIEK!!!!) etap budowy )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.09.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 krolik2002 i Polina - witajcie w grupie! Betsi, z ogrodem powoli do przodu, ale czasem i... do tyłu. Miałam dwie piękne pseudoakacje, ale ostatniej zimy jedna padła, a druga wiosną walczyła o przetrwanie. Najtrudniej przychodzi mi pilnowanie co kiedy trzeba zrobić - przycinać, pryskać, nawozić, bo albo nie ma czasu, albo za gorąco, albo pada lub będzie padało.Do tej pory nie dorobiłam się tarasów i podjazdu, więc spora część nasadzeń ciągle czeka na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Tu budujące się Stefanowo:) Witaj Polina, ja czekałam 2.5 miesiąca, ale częściowo z winy architekta (coś trzeba było poprawiać). A pytanie mam do Szanownej Grupy: czy ktoś szczęśliwie przechodził przez zamówienie i montaż okien ALUMINIOWYCH? Polecacie jakiegoś dostawcę? Poza tym będę mieć do sprzedania ok. 250 stempli prawie 4 m wysokości w bardzo dobrej cenie. Pozdrowienia, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaiBartekJ 15.09.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam Możecie polecić solidna i nie drogą ekipę od SSO. Ta z którą byliśmy już po słowie zrezygnowała w ostatniej chwili ( być może znaleźli korzystniejsza ofertę???? ). Budujemy w Marysinie k /Magdalenki. Proszę wysyłajcie info na priva. Pzdr Aga i Bart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka_2000 15.09.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 WitamMam do sprzedania 36 paczek (9,12 m3) STYROPIANU FREZOWANEGO AUSTROTHERM EPS 040 FASADA grubości 14 cm. W cenie 125 zł 1 m3.Odbiór własny w Warszawie Białołęka okolice ul. Białołęckiej.tel. 601 30 40 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 16.09.2010 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam!Szukam jakiejś spycho-koparki do usunięcia humusu. Budowa w Czachówku.Będę wdzięczny za wszelkie namiary.Pozdrawiam Edit: Sprawa już załatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 16.09.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A może są tu jacyś chętni coby jakieś wycieczki rowerowe razem odbywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaada 17.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Odliczenie vatu budowlanegoSzukam ksiegowej z okolic Piaseczna, która zajmuje się vatem budowlanym.Najwyższa pora odzyskać trochę gotówki.Jeśli macie fajną księgpową proszę o kontakt, może być na privariwjolaada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz J 20.09.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam. Czas wbicia pierwszej lopaty (wiosna 2011) zbliza sie nieublaganie i w zwiazku z tym poszukuje namiarow na dobrego i sprawdzonego kierownika budowy.Chodzi mi o kogos, kto nie tylko bedzie podpisywal dziennik budowy, ale tez bedzie kontrolowal w najwazniejszych momentach na budowie i kompetentnie doradzi w razie watpliwosci.Jesli znacie takiego kierbuda dzialajacego w tej okolicy, to bede wdzieczny za namiary. Pozdrawiam,Janusz. PS: namiarami na dobre i sprawdzone ekipy do SSO tez nie pogardze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musta 21.09.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam, Chciałem sie przywitać i pozdrowić wszystkich budujących z okolic Piaseczna. Niedawno zaczelismy budowe w Zalesiu Dolnym i aktualnie skonczylismy fundamenty. Odrazu zadam pytanie - czy ktoś ma może namiary na tartak który oferuje drewno modrzewiowe? Oczywiście w naszych okolicach. Ewentyalnie czy znacie trtak ktory ma PozdrawiamMusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts