Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I teraz najważniejsze.

Polecam z czystym sumieniem ekipę Pana Mirka Gencla, którego polecano już wcześniej wielokrotnie na FM. Pan Mirek ze swoją ekipą zbudował mi właśnie mój domek w niewiarygodnie krótkim czasie. Tak pracujących fachowców jeszcze nie widziałam. Szybko, sprawnie, solidnie, bezproblemowo. Pan Mirek jest osobą o wysokiej kulturze, bardzo pomocny przy podejmowaniu różnych decyzji, zna się na rzeczy i potrafi wiele doradzić. Jak ktoś chce zobaczyć ich prace, to zapraszam do mnie na budowę - właśnie zalano wieniec.

Ciekawa jestem, jak to jest opisane w Twoich warunkach przyłączenia - czy napisali wprost, że masz wybudować odcinek sieci? Zwróć uwagę, że to należy do zadań gminy. Ja mam podobną sytuację (ok 100 m wodociągu), ale w warunkach mam napisane, że to przyłącze, chociaż średnica fi 100. Mam zamiar to zbudować i mam pomysł, jak od gminy odzyskać pieniądze za ten odcinek.

Tak z ciekawości, jak chcesz odzyskać od gminy pieniądze za wykonanie odcinka wodociągu? Jak na mój gust to "mission impossible".

Mi w warunkach dostawu wody też kazali sobie wybudować odcinek sieci, zrobić wszystkie projekty, uzskać pozwolenia itp. a było to 120 m co ciekawe miałem to zrobić większą średnicą rury niż ta zasilająca od której miałem robić "odejście", po drodze mam kilka domów ale każdy pewnie dostawał takie same warunki więc wiercił sobie studnie.

A teraz najlepsze, mówie do urzędnika, że przecież to gmina powinna budować wodaciąg a ja powienienem tylko się do niego wpinać więc skoro wybuduję go sam to będzie mój, prywatny - na co odpowiedział, że w zasadzie tak ale wtedy np nie interesuja ich żadne awarje itp więc powinienem go im uwaga "nieodpłatnie" przekazać !!! Popatrzyłem na gościa jak na debila i za 1/3 kosztów wodociągu zrobiłem sobie studnię.

Tak z ciekawości, jak chcesz odzyskać od gminy pieniądze za wykonanie odcinka wodociągu? Jak na mój gust to "mission impossible".

Mi w warunkach dostawu wody też kazali sobie wybudować odcinek sieci, zrobić wszystkie projekty, uzskać pozwolenia itp. a było to 120 m co ciekawe miałem to zrobić większą średnicą rury niż ta zasilająca od której miałem robić "odejście", po drodze mam kilka domów ale każdy pewnie dostawał takie same warunki więc wiercił sobie studnie.

A teraz najlepsze, mówie do urzędnika, że przecież to gmina powinna budować wodaciąg a ja powienienem tylko się do niego wpinać więc skoro wybuduję go sam to będzie mój, prywatny - na co odpowiedział, że w zasadzie tak ale wtedy np nie interesuja ich żadne awarje itp więc powinienem go im uwaga "nieodpłatnie" przekazać !!! Popatrzyłem na gościa jak na debila i za 1/3 kosztów wodociągu zrobiłem sobie studnię.

Panie i panowie w gminie mogą sobie dużo mówić, ale są na szczęście przepisy i orzeczenia sądów. Nie będę robiła studni, bo mam za głęboko wodę. Jestem umówiona z sąsiadem, że po wybudowaniu przeze mnie tego niby przyłącza, wystąpi do gminy o warunki. Gmina wyda mu warunki na włączenie do mojego przyłącza i tu... będą musieli odkupić. Myślę, że dam sobie radę.

Odsprzedam ok. 3 - 3,5 m2 desek szalunkowych za pół ceny. Podobnie blaszak 3 x 5 w świetnej cenie, ale ten dopiero po świętach.

Witam

Wlasnie zaczynam przygode z budowa i chetnie od Ciebie odkupie blaszak + deski( czy posiadasz moze stemple ). Prosze o info na priv [email protected] lub tel 600469022

Pozdrawiam

Damian

czy ktoś moze polecić ekipę od parkietu. Chcę Finish parkiet warstwowy, bo mam w całym domu ogrzewanie podłogowe. Dodatkowo ma to byc parkeit olejowany (ale pewnie olejowany juz w fabryce)

poszukuje tez kogoś sprawdzonego i bez kosmicznych cen od płytek

Po Finishparkiet zapraszam do nas do salonu w Lesznowoli

Witam,

Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat.

A co do dyskusji o zwrocie pieniędzy za wybudowanie sieci (różnych: elektrycznych, wodociągowych, itp.) to w muratorze nr 9/2009 jest o tym artykuł. Rzeczywiście można starać się o zwrot poniesionych nakładów. Takie było stanowisko sądu. Jak nie zapomnę to zeskanuję i dołączę.

Pozdrawiam,

Adam

Witam,

Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat.

A co do dyskusji o zwrocie pieniędzy za wybudowanie sieci (różnych: elektrycznych, wodociągowych, itp.) to w muratorze nr 9/2009 jest o tym artykuł. Rzeczywiście można starać się o zwrot poniesionych nakładów. Takie było stanowisko sądu. Jak nie zapomnę to zeskanuję i dołączę.

Pozdrawiam,

Adam

Ja kupowałem u nich materiały na dach, ceny mieli bardzo dobre, co do wykonania to nie mogę się wypowiedzieć bo od krycia miałem swoją ekipę.

A jeśli chodzi o budowę różnych sieci to jeśli ktoś ma pieniądze, czas i dużo cierpliwości to niech się w to bawi.

Witam,

Pozdrawiam,

Adam

Sa w porzadku. Ja tylko kupowalem od nich dachowke, wiec empirycznie nie doswiadczylem jakosci prac dekarskich, ale obiegowa opinia o nich jest bardzo dobra.

Co do wyceny dachowki to wtedy dali najlepsze ceny ze wszystkich ofert i calosc transakcji i dostawy przeszlo bez zadnych zgrzytow, co bylo rzadkoscia podczas budowy.

Witam,

witam , my mamy od nich kupiony dach łącznie z kryciem dachówką , tanio, szybko i fachowo , kryli także blachą u moich rodziców i u sąsiadów - ogólnie brak zastrzeżeń . Z tego co wiem mieli kilka ekip , jedni do dachówki inni do blachy ale u nas robili kilka lat temu , więc nie wiem czy tak jest nadal.

pozdrawiam

Witam,

Ponawiam prośbę o namiar na godnego polecenia stolarza-montera. Chodzi o przygotowanie i montaż desek dębowych na zamontowanych płytach gk obok i nad kominkiem; nietypowa zabudowa i kształty, nietypowa grubość (tak żeby przykryło górę i front płyt gk). Ponieważ płyta ma 3cm grubości, to najlepiej żeby na płycie deska miała nie więcej niż 2-3cm grubości, wtedy na zwisie miałaby grubości 5-6cm i przykryłaby front. Henryków-Urocze.

Dziękuję. LS.