asbe 18.03.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Proszę o namiary na sprawdzoną, solidną ekipę od elewacji. Chciałam zrobić bardzo drobny baranek, a ten wymaga idealnie gładkiego podłoża. Czy ktoś z was kładł taki tynk o gramaturze 1 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 18.03.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 I teraz najważniejsze. Polecam z czystym sumieniem ekipę Pana Mirka Gencla, którego polecano już wcześniej wielokrotnie na FM. Pan Mirek ze swoją ekipą zbudował mi właśnie mój domek w niewiarygodnie krótkim czasie. Tak pracujących fachowców jeszcze nie widziałam. Szybko, sprawnie, solidnie, bezproblemowo. Pan Mirek jest osobą o wysokiej kulturze, bardzo pomocny przy podejmowaniu różnych decyzji, zna się na rzeczy i potrafi wiele doradzić. Jak ktoś chce zobaczyć ich prace, to zapraszam do mnie na budowę - właśnie zalano wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 18.03.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ciekawa jestem, jak to jest opisane w Twoich warunkach przyłączenia - czy napisali wprost, że masz wybudować odcinek sieci? Zwróć uwagę, że to należy do zadań gminy. Ja mam podobną sytuację (ok 100 m wodociągu), ale w warunkach mam napisane, że to przyłącze, chociaż średnica fi 100. Mam zamiar to zbudować i mam pomysł, jak od gminy odzyskać pieniądze za ten odcinek. Tak z ciekawości, jak chcesz odzyskać od gminy pieniądze za wykonanie odcinka wodociągu? Jak na mój gust to "mission impossible". Mi w warunkach dostawu wody też kazali sobie wybudować odcinek sieci, zrobić wszystkie projekty, uzskać pozwolenia itp. a było to 120 m co ciekawe miałem to zrobić większą średnicą rury niż ta zasilająca od której miałem robić "odejście", po drodze mam kilka domów ale każdy pewnie dostawał takie same warunki więc wiercił sobie studnie. A teraz najlepsze, mówie do urzędnika, że przecież to gmina powinna budować wodaciąg a ja powienienem tylko się do niego wpinać więc skoro wybuduję go sam to będzie mój, prywatny - na co odpowiedział, że w zasadzie tak ale wtedy np nie interesuja ich żadne awarje itp więc powinienem go im uwaga "nieodpłatnie" przekazać !!! Popatrzyłem na gościa jak na debila i za 1/3 kosztów wodociągu zrobiłem sobie studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 18.03.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Tak z ciekawości, jak chcesz odzyskać od gminy pieniądze za wykonanie odcinka wodociągu? Jak na mój gust to "mission impossible". Mi w warunkach dostawu wody też kazali sobie wybudować odcinek sieci, zrobić wszystkie projekty, uzskać pozwolenia itp. a było to 120 m co ciekawe miałem to zrobić większą średnicą rury niż ta zasilająca od której miałem robić "odejście", po drodze mam kilka domów ale każdy pewnie dostawał takie same warunki więc wiercił sobie studnie. A teraz najlepsze, mówie do urzędnika, że przecież to gmina powinna budować wodaciąg a ja powienienem tylko się do niego wpinać więc skoro wybuduję go sam to będzie mój, prywatny - na co odpowiedział, że w zasadzie tak ale wtedy np nie interesuja ich żadne awarje itp więc powinienem go im uwaga "nieodpłatnie" przekazać !!! Popatrzyłem na gościa jak na debila i za 1/3 kosztów wodociągu zrobiłem sobie studnię. Panie i panowie w gminie mogą sobie dużo mówić, ale są na szczęście przepisy i orzeczenia sądów. Nie będę robiła studni, bo mam za głęboko wodę. Jestem umówiona z sąsiadem, że po wybudowaniu przeze mnie tego niby przyłącza, wystąpi do gminy o warunki. Gmina wyda mu warunki na włączenie do mojego przyłącza i tu... będą musieli odkupić. Myślę, że dam sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damzawaop.pl 18.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Odsprzedam ok. 3 - 3,5 m2 desek szalunkowych za pół ceny. Podobnie blaszak 3 x 5 w świetnej cenie, ale ten dopiero po świętach. Witam Wlasnie zaczynam przygode z budowa i chetnie od Ciebie odkupie blaszak + deski( czy posiadasz moze stemple ). Prosze o info na priv [email protected] lub tel 600469022 Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 19.03.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam Mam do Ciebie pytanie na jakies dlugosci musisz wybudowac przylacze do wody. I musze wybudowac kawalek sieci i dopiero przylacze czekam na wycene Pozdrawiam damian Jakieś 30 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 24.03.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 czy ktoś moze polecić ekipę od parkietu. Chcę Finish parkiet warstwowy, bo mam w całym domu ogrzewanie podłogowe. Dodatkowo ma to byc parkeit olejowany (ale pewnie olejowany juz w fabryce) poszukuje tez kogoś sprawdzonego i bez kosmicznych cen od płytek Po Finishparkiet zapraszam do nas do salonu w Lesznowoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 26.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Odsprzedam ok. 3 - 3,5 m2 desek szalunkowych za pół ceny. Podobnie blaszak 3 x 5 w świetnej cenie, ale ten dopiero po świętach. wita, czy deski jeszcze aktulne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 26.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 witam, zaczynam dużą przebudowę domu-kostki. poszukuję kosztorysanta do projektu oraz weryfikacji wiarygodności wykonawcy - firma 'Build & Development', właściciel mieszka w Zalesiu Górnym. Jeżeli ktoś by mógł pomóc, byłbym zobowiązany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 27.03.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam,Może polecicie mi firmę, która wykonuje na wymiar żaluzje drewniane;)jak na razie znalazłam tylko PROHOUSE,pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 29.03.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat. A co do dyskusji o zwrocie pieniędzy za wybudowanie sieci (różnych: elektrycznych, wodociągowych, itp.) to w muratorze nr 9/2009 jest o tym artykuł. Rzeczywiście można starać się o zwrot poniesionych nakładów. Takie było stanowisko sądu. Jak nie zapomnę to zeskanuję i dołączę. Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 29.03.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat. A co do dyskusji o zwrocie pieniędzy za wybudowanie sieci (różnych: elektrycznych, wodociągowych, itp.) to w muratorze nr 9/2009 jest o tym artykuł. Rzeczywiście można starać się o zwrot poniesionych nakładów. Takie było stanowisko sądu. Jak nie zapomnę to zeskanuję i dołączę. Pozdrawiam, Adam Ja kupowałem u nich materiały na dach, ceny mieli bardzo dobre, co do wykonania to nie mogę się wypowiedzieć bo od krycia miałem swoją ekipę. A jeśli chodzi o budowę różnych sieci to jeśli ktoś ma pieniądze, czas i dużo cierpliwości to niech się w to bawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 29.03.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, może komuś zostało z 10-12 stempli w okolicach Zalesie Dolne, Gołków, Głosków? Kilkanaście desek szalunkowych? Odkupię.pozdrawiamw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 30.03.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam, Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat. Pozdrawiam, Adam Sa w porzadku. Ja tylko kupowalem od nich dachowke, wiec empirycznie nie doswiadczylem jakosci prac dekarskich, ale obiegowa opinia o nich jest bardzo dobra. Co do wyceny dachowki to wtedy dali najlepsze ceny ze wszystkich ofert i calosc transakcji i dostawy przeszlo bez zadnych zgrzytow, co bylo rzadkoscia podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 30.03.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam, może komuś zostało z 10-12 stempli w okolicach Zalesie Dolne, Gołków, Głosków? Kilkanaście desek szalunkowych? Odkupię. pozdrawiam w. Wysłałem Ci info na PW. Jakby co to mam przyczepkę mogę Ci to podwieźć na miejsce:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felka73 01.04.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam, Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy dachmax (po lewej stronie tuż przed światłami na drodze wylotowej na 7 - tarczyn)? Polecano mi ją do krycia dachu i szukam opinii na ich temat. witam , my mamy od nich kupiony dach łącznie z kryciem dachówką , tanio, szybko i fachowo , kryli także blachą u moich rodziców i u sąsiadów - ogólnie brak zastrzeżeń . Z tego co wiem mieli kilka ekip , jedni do dachówki inni do blachy ale u nas robili kilka lat temu , więc nie wiem czy tak jest nadal. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter39 03.04.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 witam. mam na zbyciu ponad 330 stempli.nie liczyłem dokładnie.ok.220 szt. jest zaczesane o długości 280 cm.reszta mają 315 cm. i są całe.cena 2,50 zł. Są do odebrania w Woli Prażmowskiej.Proszę o kontakt tel. 517016564 bo rzadko zaglądam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sosiki 04.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Szanowni Sąsiedzi, Potrzebujemy pilnie 3 maksymalnie duże wywrotki ziemi do wyrównania terenu i około 4 - 5 wywrotek czarnoziemu. Jakby komuś z Was wpadła w ręce informacja skąd takie dobra można nabyć, to prosimy podzielcie się to wiedzą z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 04.04.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam,Ponawiam prośbę o namiar na godnego polecenia stolarza-montera. Chodzi o przygotowanie i montaż desek dębowych na zamontowanych płytach gk obok i nad kominkiem; nietypowa zabudowa i kształty, nietypowa grubość (tak żeby przykryło górę i front płyt gk). Ponieważ płyta ma 3cm grubości, to najlepiej żeby na płycie deska miała nie więcej niż 2-3cm grubości, wtedy na zwisie miałaby grubości 5-6cm i przykryłaby front. Henryków-Urocze.Dziękuję. LS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 06.04.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Deski szalunkowe używane PILNIE odsprzedam za pół ceny - około 3 m2 (raczej więcej). Deski są w blatach i pojedynczo. Interesowałby mnie odbiór możliwie jak najszybciej - leżą w garażu, a za chwilę zaczynam tynkowanie - okolice Tarczyna, Prażmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts