łosie 20.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 szukam poleconego stolarza z piaseczna/okolic - chcemy zrobic regały zabudowane z obu stron kominka i parę innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter39 21.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam. Mam na zbyciu drut gładki fi 6 - 6m/ 18 szt. w cenie po 2.30zł/kg, znajduje się w okolicy Prażmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.10.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam,Czy ktoś z Was przebudowywał sączki melioracyjne? Orientujecie się ile to może kosztować?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hiro77 23.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam, Czy ktoś z Was przebudowywał sączki melioracyjne? Orientujecie się ile to może kosztować? Pozdrawiam. Człowiek produkuje i montuje szamba ale odwodnienia też robi. Zaproponował mi 30 zł za mb tutaj namiary: Adres Kolonia Gościeńczyce ul. Główna 36 05-505 Prażmów woj. mazowieckie Kontakt tel. 22 727 01 42 tel. kom. 605 393 466 http://www.eko-bet.home.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 26.10.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Dzięki serdeczne hiro77. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 28.10.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam, Macie może jakiegoś dobrego majstra od kominków z naszych okolic? Chodzi o cały proces zainstalowania wkładu i jego obrobienie. Z góry dzięki,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechhh 31.10.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Z sączkami to jest jakaś masakra...Ja chciałem postawić budynek gospodarczy na zgłoszenie - do 25m2 to mi Melioracja w Piasecznie kazała usuwać sączka który przebiegał 20m dalej i nie kolidował z budynkiem... Batalia z samodzielnym wykonaniem i zatwierdzeniem Operatu wodnoprawnego oraz uzyskaniem Pozwolenia wodnoprawnego trwała kilka miesięcy. Koszty były tylko za złożenie podania o operat i wyrys/wypis planu zagospodarowania. Wiem że w przypadku przebudowy sączków w grę wchodzą większe koszty [coś ok. 5kzl], projektu samemu się nie wykona i najlepiej trzeba szukać odpowiedniej firmy która się tym kompleksowo zajmie od projektu po wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.11.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Z sączkami to jest jakaś masakra... Ja chciałem postawić budynek gospodarczy na zgłoszenie - do 25m2 to mi Melioracja w Piasecznie kazała usuwać sączka który przebiegał 20m dalej i nie kolidował z budynkiem... Batalia z samodzielnym wykonaniem i zatwierdzeniem Operatu wodnoprawnego oraz uzyskaniem Pozwolenia wodnoprawnego trwała kilka miesięcy. Koszty były tylko za złożenie podania o operat i wyrys/wypis planu zagospodarowania. Wiem że w przypadku przebudowy sączków w grę wchodzą większe koszty [coś ok. 5kzl], projektu samemu się nie wykona i najlepiej trzeba szukać odpowiedniej firmy która się tym kompleksowo zajmie od projektu po wykonanie. Witam, grzechhh, wypis i wyrys mam, opinię melioracji musiałam mieć do PnB. Dzwoniłam do Starostwa do Wydziału Ochrony Środowiska i powiedziano mi, że operat nie musi być napisany przez osobę uprawnioną. Jeśli czuję się na siłach to mogę napisać sama. W przypadku przebudowy u mnie wychodzi około 40mb, koszt szacuję na mniej niż 5 tys zł. Ale zobaczymy jak wyjdzie. Na razie jestem na początku tej drogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 01.11.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 odkupię schody budowlane za rozsadną cenę pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 01.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 mam do sprzedania stemple ok 3m ilosc: ok 300 szt lub troszke wiecejcena: 3,50 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 04.11.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam. Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli, każdy grosz się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziutam 08.11.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam. Mam do sprzedania działkę ( jeszcze nie budowalną) w Runowie. Działka ma 700 m 2 i bramę od głównej trasy. mały drewniany domek - do rozebrania lub jako zaplecze budowy. Prąd jest a gaz i woda idzie główną drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryzy 09.11.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam,mam na zbyciu 85 szt. pustakow stropowych teriva firmy Solbet. Cena 300 zl, odbior osobisty w Głoskowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.11.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Witam. Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli, każdy grosz się przyda. Ja do tej akcji zrobilam aukcje na allegro .Przedmiotem aukcji jest wyszkolenie psa w zakresie PT . Macie najblizej do mnie i moze komus szkolenie sie przyda , wiec moze da sie pogodzic pomoc z pozyteczna nauka psa ??? Rasa , wiek psa nie ma znaczenia , kazdy sie nauczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midbass 12.11.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam. Mam następujący problem. W maju 2009 r. zawarliśmy umowę z Maz. spółką gazownictwa o przyłączenie do sieci gazowej. Przedmiotem m.in. była budowa gazociągu dystrybucyjnego średniego ciśnienia 175 mb + przyłącze gazowe 5 mb (Henryków-Urocze). Opłata którą ponieśliśmy za 175 mb gazociągu z uwagi na brak spełnienia warunków ekonomicznych przyłączenia wyniosła 50% całej inwestycji. Koszt dosyć poważny. Sąsiadka z równoległej ulicy, która rok po nas zawarła umowę na to samo z tym samym podmiotem nie poniosła żadnych kosztów za budowę gazociągu (tylko przyłącze). Gdzieś tam podobno zasłyszała, że przyczyną mogą być rzekome dofinansowania z unii do tego typu projektów od tego roku. Czy coś wiecie na ten temat, skąd ta różnica, czy to prawda, a jeżeli tak to czy są jakieś szanse odzyskania/uzyskania dofinansowania części/całości naszego wkładu w tą inwestycję? Od czego zacząć? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewam 14.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam wszystkich.Z czystym sumieniem moge polecic hydraulika który robił u mnie całe ogrzewanie podłogowe, hydraulikę, przyłacza, c.o podłączenie pieca + solary i jestem bardzo zadowolony.Podaje namiar Piotr Paluch tel.605 248 902.Można powołąć się na mnie Cezary z Prac Dużych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 21.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dla tych, co mogą być potencjalnie zainteresowani, a jeszcze nie wiedzą. Od 1 grudnia ma w Bobrowcu ruszyć otwarty ośrodek Monaru... i jak tu dziecko samo do sklepu wysłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 22.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Dla tych, co mogą być potencjalnie zainteresowani, a jeszcze nie wiedzą. Od 1 grudnia ma w Bobrowcu ruszyć otwarty ośrodek Monaru... i jak tu dziecko samo do sklepu wysłać? Normalnie - chyba że Twoje dziecko to ćpun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.11.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Normalnie - chyba że Twoje dziecko to ćpun. Madrego to zawsze dobrze posluchac . Michal wspolczuje sasiedztwa , ale podobno maja tam mieszkac inni ludzie , tacy w zyciowej potrzebie , ale co bedzie to sie okaze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 23.11.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Dzięki rrmi, sprawa nie wygląda jednak tak różowo... stasiek&gośka... lepiej nic nie piszcie, forum na tym zyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts