lubiębudować 16.05.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 dziekuje elektryka akurat do prowizorki na razie potrzebuje do studni i WM dzwonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 17.05.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Koparkowego też mogę polecić. Chce 100 za godzinę. Był już polecany na forum. P. Janusz - 603 932 235 Elektryka od prowizorki wyślę na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 18.05.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Cześć! Zostało mi po budowie, a komuś może się przyda.Sprzedam: - paletę bloczków Silka E18 - około pół palety bloczków Ytong 60x20x7.5 PP4/0.6 (dobry do obudowy wanien, ścianek działowych itp.) Cena symboliczna - 30zł za Silkę i 50zł za Ytonga. Odbiór z okolicy Raszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 20.05.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam, Czy ktoś może polecić ekipę do położenia bruku? Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.05.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam, Czy ktoś może polecić ekipę do położenia bruku? Pozdrawiam, Adam Jak kostka granitowa to mogę polecić tych co układali u mnie. Jak będziesz chciał to możesz wstąpić i luknąć jak to u mnie (i sąsiada) wygląda (Henryków Urocze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 22.05.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jeżeli miałby ktoś do pozbycia się słup BETONOWY do prowizorki elektrycznej chętnie odkupie za rozsądną kwotę. Posiadam własną lawetę do przewiezienia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jeżeli miałby ktoś do pozbycia się słup BETONOWY do prowizorki elektrycznej chętnie odkupie za rozsądną kwotę. Posiadam własną lawetę do przewiezienia go. dlaczego BETONOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 22.05.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 A dlaczego BETONOWY? Tak z ciekawości pytam. U mnie były drewniane i jakoś dały radę. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 22.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 akurat mam ten sam temat - prad do przeprowadzenia ponad droga publiczna. Slupy drewniane wystarcza do poprowadzenia przez dzialke. jeszcze nie wninalem skad ten wymog, bo moze odpuszcze cala sprawe pradu na cele budowy - koszmarne koszty wychodza u mnie, byc moze na jedno wyjdzie z generatorem. dzis uslyszalem, ze 80m i slupy betonowe, bo raz droga, dwa podlaczenie musi byc na froncie dzialki (30 metrow w prezencie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 24.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 czy 255 zł netto za m3 betonu b25 w8 razem z pompą to cena w porządku? Jakie składy budowlane w okolicy polecacie? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 24.05.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Witam, Czy ktoś może polecić ekipę do położenia bruku? Pozdrawiam, Adam Postaram się jutro podać, mam nadzieje, ze znajdę namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SGS2013 25.05.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 czy 255 zł netto za m3 betonu b25 w8 razem z pompą to cena w porządku? Jakie składy budowlane w okolicy polecacie? z góry dziękuje Najtaniej w okolicy jest chyba w Centrobudzie Konstancin/Nowa Iwiczna, ale ja brałem materiały jeszcze taniej w Minoxie z Płochocińskiej (zmawiałem przed sezonem, a teraz stopniowo mi zwożą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 26.05.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 dzięĸuje. centrobud w konstancinie jest pareset metrów ode mnie wysłałem zapytanie do 6 najbliższych betoniarni i porównam w tym co w składach. Jak widzę w kosztorysie stal, drewno na więźbę i beton to największe grupy wydatków, więc tu mam zamiar skoncentrować swoje poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaworek 28.05.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 czy 255 zł netto za m3 betonu b25 w8 razem z pompą to cena w porządku? Jakie składy budowlane w okolicy polecacie? z góry dziękuje Witam, mi wyszło 240zł za metr sześcienny B25 razem z pompą, zamawiałem przez skład (mają upusty), bezpośrednio raczej takiej ceny nie dostaniesz Betoniarnia Prodbet z Piaseczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 28.05.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 dziękuje. na razie dostałem 198 netto czyli ~244 brutto. Prodbet też mam na liście ciekawe jak bardzo pogoda start budowy mi opóźni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 28.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Słup betonowy dlatego, że kabel będzie szedł nad drogą gminną i od tego roku jest taki wymóg. Słup już znalazłem, stoi już wkopany. Betoniarnie polecali mi znajomi z miejscowości komorniki tj przed tarczynem. Cena za m3 b20 z transportem około 200 zł. Pompa, jeżeli do 20 m3 to 400 zł ryczałt, a powyżej jakoś chyba 20 zł/m3. Jakby ktoś miał stemple, deski szalunkowe używane, stal zbrojeniową i inne materiały które pozostały po budowie chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.05.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Kolejne nowe przepisy drewniane słupy już nie wystarczają - łamią się czy są za niskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 29.05.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 A ja trochę z innej beczki. Mam 49 paczek (ok 14,5 m3) styropianu do sprzedania. Styropian Termoorganiki Dach-Podłoga Platinium (2400 kg/m2), 10 cm grubości. 140 zł za m3. Towar do odebrania w Łosiu. Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam. Pozdrawiam, Adam Przypominam się. Zapomniałem dodać, styropian ma współczynnik przewodzenia ciepła = 0,33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SGS2013 30.05.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 dzięĸuje. centrobud w konstancinie jest pareset metrów ode mnie wysłałem zapytanie do 6 najbliższych betoniarni i porównam w tym co w składach. Jak widzę w kosztorysie stal, drewno na więźbę i beton to największe grupy wydatków, więc tu mam zamiar skoncentrować swoje poszukiwania Jak robiłem rozeznanie dot. drewna na więźbę, najtaniej znalazłem w składzie tartacznym w Lesznowoli przy Biedronce (tuż przed wjazdem do Magdalenki)- więźba impregnowana i sezonowana kosztuje u nich 700 netto m3 (cena z początku kwietnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 30.05.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Jak robiłem rozeznanie dot. drewna na więźbę, najtaniej znalazłem w składzie tartacznym w Lesznowoli przy Biedronce (tuż przed wjazdem do Magdalenki)- więźba impregnowana i sezonowana kosztuje u nich 700 netto m3 (cena z początku kwietnia). Jeśli to ten skład po prawej przed Magdalenką, to brałem u nich drewno na więźbę. Też było najtaniej w okolicy, niestety jakość okazała się całkowicie adekwatna do ceny ( np. robale w krokwi). Radzę zachować ostrożność w szukaniu tzw. okazji, bo na budowie tanio często znaczy drogo. Poszukuję kilku płyt styropianowych gr. 15cm najlepiej grafit, ale może być też biały. Może komuś zostało po budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts