Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!

Zostało mi po budowie, a komuś może się przyda.

Sprzedam: - paletę bloczków Silka E18

- około pół palety bloczków Ytong 60x20x7.5 PP4/0.6 (dobry do obudowy wanien, ścianek działowych itp.)

Cena symboliczna - 30zł za Silkę i 50zł za Ytonga. Odbiór z okolicy Raszyna.

akurat mam ten sam temat - prad do przeprowadzenia ponad droga publiczna. Slupy drewniane wystarcza do poprowadzenia przez dzialke. jeszcze nie wninalem skad ten wymog, bo moze odpuszcze cala sprawe pradu na cele budowy - koszmarne koszty wychodza u mnie, byc moze na jedno wyjdzie z generatorem. dzis uslyszalem, ze 80m i slupy betonowe, bo raz droga, dwa podlaczenie musi byc na froncie dzialki (30 metrow w prezencie)

czy 255 zł netto za m3 betonu b25 w8 razem z pompą to cena w porządku?

Jakie składy budowlane w okolicy polecacie?

z góry dziękuje :)

Najtaniej w okolicy jest chyba w Centrobudzie Konstancin/Nowa Iwiczna, ale ja brałem materiały jeszcze taniej w Minoxie z Płochocińskiej (zmawiałem przed sezonem, a teraz stopniowo mi zwożą)

dzięĸuje. centrobud w konstancinie jest pareset metrów ode mnie :) wysłałem zapytanie do 6 najbliższych betoniarni i porównam w tym co w składach. Jak widzę w kosztorysie stal, drewno na więźbę i beton to największe grupy wydatków, więc tu mam zamiar skoncentrować swoje poszukiwania :)

czy 255 zł netto za m3 betonu b25 w8 razem z pompą to cena w porządku?

Jakie składy budowlane w okolicy polecacie?

z góry dziękuje :)

Witam,

mi wyszło 240zł za metr sześcienny B25 razem z pompą, zamawiałem przez skład (mają upusty), bezpośrednio raczej takiej ceny nie dostaniesz

Betoniarnia Prodbet z Piaseczna.

Słup betonowy dlatego, że kabel będzie szedł nad drogą gminną i od tego roku jest taki wymóg. Słup już znalazłem, stoi już wkopany.

Betoniarnie polecali mi znajomi z miejscowości komorniki tj przed tarczynem. Cena za m3 b20 z transportem około 200 zł. Pompa, jeżeli do 20 m3 to 400 zł ryczałt, a powyżej jakoś chyba 20 zł/m3.

Jakby ktoś miał stemple, deski szalunkowe używane, stal zbrojeniową i inne materiały które pozostały po budowie chętnie odkupię.

A ja trochę z innej beczki.

Mam 49 paczek (ok 14,5 m3) styropianu do sprzedania. Styropian Termoorganiki Dach-Podłoga Platinium (2400 kg/m2), 10 cm grubości.

140 zł za m3. Towar do odebrania w Łosiu.

Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam.

Pozdrawiam,

Adam

Przypominam się.

Zapomniałem dodać, styropian ma współczynnik przewodzenia ciepła = 0,33

dzięĸuje. centrobud w konstancinie jest pareset metrów ode mnie :) wysłałem zapytanie do 6 najbliższych betoniarni i porównam w tym co w składach. Jak widzę w kosztorysie stal, drewno na więźbę i beton to największe grupy wydatków, więc tu mam zamiar skoncentrować swoje poszukiwania :)

Jak robiłem rozeznanie dot. drewna na więźbę, najtaniej znalazłem w składzie tartacznym w Lesznowoli przy Biedronce (tuż przed wjazdem do Magdalenki)- więźba impregnowana i sezonowana kosztuje u nich 700 netto m3 (cena z początku kwietnia).

Jak robiłem rozeznanie dot. drewna na więźbę, najtaniej znalazłem w składzie tartacznym w Lesznowoli przy Biedronce (tuż przed wjazdem do Magdalenki)- więźba impregnowana i sezonowana kosztuje u nich 700 netto m3 (cena z początku kwietnia).

Jeśli to ten skład po prawej przed Magdalenką, to brałem u nich drewno na więźbę. Też było najtaniej w okolicy, niestety jakość okazała się całkowicie adekwatna do ceny ( np. robale w krokwi). Radzę zachować ostrożność w szukaniu tzw. okazji, bo na budowie tanio często znaczy drogo.

Poszukuję kilku płyt styropianowych gr. 15cm najlepiej grafit, ale może być też biały. Może komuś zostało po budowie ?