Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jaki był ciąg dalszy historii z robalami? musiałeś dokupić część materiału?

Dokupiłem na innym składzie. Ale żeby być dobrze zrozumianym- nie chcę powiedzieć, że cały materiał był zupełnie do niczego, po prostu przytrafiło się kilka "perełek" typu kornik, grzybek, sinizna. Cieśla też nie był zachwycony twierdził, że częściej zdarza mu się pracować lepszym niż gorszym materiałem jak ten mój. To tyle.

Mogę też polecić geodetę, bo widziałem, że sporo ludzi pyta. Pan Dobosz 605435890 - ceny raczej rynkowe, ale wie co z czym i do czego.

Polecę też projektantkę, ale dopiero jak dostanę pozwolenie :-)

Chętnie przyjmę namiary na dobrego hydraulika, elektryka, tynkarza, wylewki, dachy.

Z których składów budowlanych korzystać a które raczej omijać? Jakie macie doświadczenia z około-piaseczńskimi składami? Drogie, tanie?

w lutym/marcu jezdzilem troche po skladach, natomiast dopiero teraz zaczynam kupowac. Ceny zmieniaja sie, wiec trzeba szukac na biezaco. Siedze wlasnie i szukam nowych adresow. Jeden sklad jak dla mnie wyroznil sie pozytywnie - na rondzie w Gorze Kalwarii - jakos najlepiej mi sie z nimi rozmawialo. Inni roznie, np sklady w Konstancinie to chyba staraja sie odgonic klientow.

Polećcie prosze jakieś sprawdzone miejsce z piecami gazowymi i grzejnikami w naszej okolicy....

DZiekuję

Chcesz kupić czy pooglądać / po dotykać ?

Jeżeli kupić to jednak polecam internet, hurtownie zazwyczaj są "lojalne" wobec instalatorów z którymi współpracują i nie dają "dobrych" rabatów ludziom z ulicy. Choć oczywiście zawsze wszystko zależy od indywidualnych zdolności negocjacyjnych ;-)

Chcesz kupić czy pooglądać / po dotykać ?

Jeżeli kupić to jednak polecam internet, hurtownie zazwyczaj są "lojalne" wobec instalatorów z którymi współpracują i nie dają "dobrych" rabatów ludziom z ulicy. Choć oczywiście zawsze wszystko zależy od indywidualnych zdolności negocjacyjnych ;-)

Chodziło mi o taki punkt, w którym załatwię wszystko kompleksowo. Przyjdę z projektem - dobiorą mi piec i grzejniki - płace i wychodze. Na razie to nie wiem co chce kupić....

Witam. Poszukuję ekipy z własnym transportem do wywiezienia odpadów zielonych z działki( skoszona trawa, gałęzie etc) . Przez kilka sezonów uzbierała się tego pokaźna ilość. Dodam, iż oprócz odpadów roślinnych, zapewne znajdzie się tam jeszcze trochę gruzu, kamieni, desek i ogólnie- wszystkiego po trochu.

Problem polega na tym, że nie ma możliwości wjechania tam samochodem i wszystko trzeba przewozić taczkami( ok. 30 metrów)

Pozdrawiam.

Z czego umywalka ?

ceramika ? Jeżeli tak to moim zdaniem nie do naprawienia (w sensie potencjalny koszt naprawy przekracza wartość umywalki - warstwa zewnętrzna to szkliwo które nakłada się poprzez wypalanie)

Jeżeli laminat lub konglomerat to można polerować.

mysle, ze ceramika, ale kupowałem 10 lat temu i nie jestem pewien. Roca, model bodajże georgia, 70x57. Znalazlem jedna firme i czekam na odpowiedz. Raczej nikt rzeczywiście nie naprawia. Glupia sprawa, bo myslalem, ze będę kupowal już do nowego domu a nie na 2 lata.