adam_los 05.07.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 poszukuję sprawnej ekipy do wykonania tarasów i kostki brukowej Cześć, Ja jeszcze nie skorzystałem, ale zamierzam. Firma Benbruk - http://www.benbruk.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerigo 06.07.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Witam Sprzedam pozostałości materiałów po ociepleniu budynku Kołki do styropianu Koelner – dł 26cm - ok. 250szt po 1,0zł/szt Klej do siatki Mapei Mapetherm – 17 worków po 25kg, - 15zł/szt Cena do uzgodnienia, odbiór w okolicach Leszna pod Warszawą. lub mogę pomóc w transporcie po kosztach paliwa. Więcej inf na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerigo 06.07.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Sprzedam kocioł Vespa prod Cichewicz, z wentylatorem i sterownikiem RK-2001TMoc znamionowe wg DTR 26kW na węglu i 23kW na drewnie, Praca w układzie otwartym.Kocioł praktycznie nowy, przepalano sporadycznie drewnem w celu próby ładowania bufora, praca z temp 65-80C na wężownicę w buforze.W skład kotła – kocioł, regulator, wentylator – nie był montowanyOdbiór osobisty w okolicach Leszna pod Warszawą.Cena 1700,00 nowego 2700,00Stan idealny.do kotła w tej cenie dokładam sprawną pompę CO Grundfosa 25/40 3 biegi.Mogę pomóc w transporcie do 100km za zwrot kosztów paliwa. Pozdrawiam i zapraszam PS ew inne propozycje cenowe mile widziane . Szczegóły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 07.07.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 bede wdzieczny za namiary na rzetelnego hydraulika (z naszego powiatu, jeszcze lepiej z gminy Konstancin lub sasiednich) oraz na wszystkich specow od przepustow - oprocz wodociagow i kanalizacji do gazu, pradu, doprowadzenia powietrza do kominka, kabli do ogrodu, domofonu itd chcialbym w jak najwiekszym stopniu uniknac kucia i uszkadzania pracy, ktora niebawem zostanie wykonana (na razie sa lawy) - w szczegolnosci, ze szalenie mi zalezy na ciaglosci izolacji z gory Wam dziekuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keramb 29.07.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Sprzedam za nieduże pieniądze kompletną prowizorkę na plac budowy wraz ze słupem drewnianym oraz ok. 25 m kabla. Prowizorka akceptowana na terenie rejonu energetycznego Jeziorna. Info i pytania na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario29 08.08.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Gdzie w Piasecznie lub okolicach jest jakiś salon oferujący wyroby z piaskowca ? Konkretnie chodzi o parapety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 12.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witajcie,poszukuję osoby, od której mógłbym wypożyczyć przyczepkę, w środę 14 sierpnia, w okolicach trasy Tarczyn-Piaseczno. Muszę przewieźć zasobnik buforowy, waży jakieś 180kg. Ewentualnie - gdzie w tej okolicy jest wypożyczalnia przyczep? Orlen w Tarczynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.08.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witajcie, poszukuję osoby, od której mógłbym wypożyczyć przyczepkę, w środę 14 sierpnia, w okolicach trasy Tarczyn-Piaseczno. Muszę przewieźć zasobnik buforowy, waży jakieś 180kg. Ewentualnie - gdzie w tej okolicy jest wypożyczalnia przyczep? Orlen w Tarczynie? W Głoskowie / Gołkowie, bezpośrednio przy tej trasie jest wypożyczalnia przyczepek. Przy stacji LPG, jadąc od Piaseczna w kierunku Tarczyna po prawej stronie (charakterystyczne miejsce - komin starej cegielni po prawej). Korzystałem, bez negatywnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 22.08.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Do całej wykończeniówki polecam ekipe p. Łukasza Chmiela - u mnie robil cała wykonczeniowke /glazury, terakoty, skomplikowane karton gipsy, docieplenia całego poddasza welną + KG, pelne malowanie - swietne ceny na farby Fluggera - taniej niz marketowy dulux wyszlo/ potem u 3 sąsiadów . Namiar aktualny na http://www.lukaszchmiel.pl . Są brani przez biura architektoniczne z okolic Wawy do skomplikowanych projektów wnętrz w naprawdę wypasionych domach czy mieszkaniach w Wawie. Ceny może nie najniższe - normalne po prostu jak u większości glazurników/wykończeniowców polecanych w okolicach i nie narzekających na brak pracy - trzeba się umawiać z konkretnym wyprzedzeniem raczej. Mozna próbować zawsze oczywiście - bo czasami jakiś kilent im rezygnuje i mogą robić.Co ważne są z Grodziska mazowieckiego czyli blisko a nie gdzies z Polski. Polecam, bo miło było patrzeć zwyczajnie na ich codzienną robotę przez prawie 4 tygodnie co jest rzadkością chyba. Chlopaki mysla, szanuja material -dlatego chwale wszedzie. Ogolnie mialem farta podczas budowy jesli idzie o wykonawcow, ale oni przebili wszystkich Pozdrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 22.08.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Niedługo rozpoczynam budowę i chętnie odkupię Wasze pozostałości po budowie m.in: - deski szalunkowe - wychodek - stal zbrojeniową - xps I wiele innych. Posiadam dużego busa, więc z transportem nie będzie problemu. Wychodek oddam za darmo, nie ma drzwi, jeśli są niezbędne (u mnie panowie zawiesili jakąś grubą folię) trzeba by dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 01.09.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Pytanie nieco zimowe - czy ktoś z Was kupował kiedyś drewno do kominka z nadleśnictwa Chojnów ? Jak wygląda "proces" ? Którą klasą warto kupić, opałówka nadaje się do czegokolwiek, czy lepiej wydać trochę więcej i kupić wyższa klasę ? Powoli kończy mi się zapas orzecha którym palę już kilka lat i czas odnowić zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl3434 04.09.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Potrzebujęhds-u do przewiezienia 1 palety z zaprawa.Trasa Tarczyn-Nadarzyn.Moze ktos ma firme i taka usluge by wykonal?Ewentualnie jakis namiar na firme z hds-em z okolic Piaseczna lub Tarczyna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.09.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Z cyklu poszukiwana - poszukiwany - szukam człowieka z traktorem i przyczepą, z okolic Złotokłosu / Henrykowa / Runowa / Bogatek / Głoskowa / Prac / Łosia. Macie może jakiegoś sąsiada rolnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.09.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Pytanie nieco zimowe - czy ktoś z Was kupował kiedyś drewno do kominka z nadleśnictwa Chojnów ? Jak wygląda "proces" ? Którą klasą warto kupić, opałówka nadaje się do czegokolwiek, czy lepiej wydać trochę więcej i kupić wyższa klasę ? Powoli kończy mi się zapas orzecha którym palę już kilka lat i czas odnowić zapasy. Cześć, osobiście nie kupowałam, ale znajomy kupuje systematycznie. Drewno "sprzedaje" leśniczy z leśniczówki Botatki. Asygnatę na drewno można dostać tylko w środy od 8:00. Wcześniej trzeba się dowiadywać, jakim asortymentem akurat dysponują. Drewno odbierasz sam lub przywożą (za dodatkową opłatą) w jakiś innym dzień. Znajomy przez kilka lat kupował dąb w metrówce. Ciął i rąbał sam. Na tego dęba musiał polować. Częściej jest brzoza, grab. Oczywiście materiał pochodzi z bieżących wyrębów, więc trochę musi być sezonowany przed paleniem. W tym roku przywieźli mu drewno porąbane - zapłacił za 6m3, dostał... mniej. Jak chcesz mieć najwięcej metra w metrze sześciennym - kupuj metrówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.09.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 No własnie próbuję coś kupić w Bogatkach ale asortyment faktycznie dość ograniczony, inna sprawa że czas nie do końca rozsądny sobie wybrałem na zakupy. Chcę własnie w wałkach kupić, piła łańcuchowa i klin fiskarsa kurzą się w garażu, trzeba dać im na siebie zarobić w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 16.09.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Dzabij, A musisz w Bogatkach? Na składzie Ci w wałkach nie sprzedadzą? Co najmniej w dwóch miejscach widziałem niepocięte, leżące na składzie drewno. Chyba, że od leśniczego jest taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.09.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Dzwoniłem do dwóch składów i sprzedać nie chcieli. Wiesz, na tym polega biznes - dębina w wałkach od leśniczego kosztuje 150 PLN za metr przestrzenny, skład z takiej ilości robi 2 razy tyle drewna łupanego i sprzeda po 180 PLN za metr. Wiadomo, zarobić trzeba, natomiast ja rekraacyjnie chętnie pomacham sobie siekierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 16.09.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 No z drewnem to niestety jest problem. Uczciwie ułożone drewno w skrzyniopalecie jest dużo droższe niż takie "z żuka", ale możemy przed zakupem sobie przemierzyć i widzimy za co płacimy. W lesie z kolei ciężko coś ustrzelić - zwłaszcza przed zimą. Osobiście polecam poszukać na alledrogo albo innym portalu kogoś z pod góry kalwarii, albo innych ciutkę bardzie oddalonych od Warszawy terenów - tam tańsza siła robocza i drewno w lasach też tańsze, więc przy zamówieniu całego auta ~ 10 m3 można sporo zaoszczędzić. Oczywiście też zawsze informuję sprzedawcę, że będę mierzył drewno na pace przed rozładunkiem, żeby przypadkiem im gdzieś nie wyparował metr albo dwa A i oczywiście drewno ma być ułożone! a nie nasypane. Sypane drewno to minimum 30 % mniej drewna w drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 16.09.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Może trochę z innej bajki. Macie jakieś doświadczenia z Piaseczyńskimi sprzedawcami okien?Mam ofertę od MS okna na Dworcowej w Piasecznie i od Vetrex na Powstańców Warszawy. Bardzo dobrą cenę mają też okna z Raszyna al Krakowska producent Abakus. Czy ktoś miał może przyjemność kupować od w/w firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_los 17.09.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kipi Znajomy ma okna od MS-a i nie narzeka. Ja osobiście brałem z Sokółki, salon w Konstancinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts