marta1719498972 18.08.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Owszem praktyczne. Ja z dębu też chyba zrezygnuję, bo trochę drogo to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 27.08.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ja mogę udostępnić bryłkę domku krzemyk z archetonu Może ktoś z okolic chciałby na działkę górkę ziemi? Około 10 m sześć. Mógłbym rozplantować u siebie ale mam chwasty na pół metra i nie mam czasu by przed plantowaniem zniszczyć to zielsko. pozdrawiam woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 08.09.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Witam. Jestem nowa. Buduję się (na wiosnę startujemy) w Nowym Prażmowie.Czy moglibyście mi polecić architekta do planu zagospodarowania i zrobienia przeróbek gotowego projektu. I jeszcze geodetę do mapy projektowej. Pilnie potrzebnii!!!!!!Pomóżcie!!!!!!!Czekam na odpowiedźPozdrowienia dla wszystkichWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 08.09.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 WItaj WiolaJa bralem architekta do planu zagodpodarowania z gminy a geodete ze starostwa. Uwazam ze dobrze na tym wyszedlem - wszelkie pozniejsze problemy moga oni sami zalatwiac osobiscie w gminie. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 08.09.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Witaj Alek. Dziękuję za odpowiedź.Szczerze mówiąc trochę nie wiem jeszcze jak poruszać się żeby zacząć wszystkie formalności. A muszę to zrobić szybko, bo jeszcze w tym roku muszę złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Obecnie jestem na etapie finalizowania zakupu działki, raczej może drugiej cześci działki. Bo sytuacja wygląda tak, że mamy działkę ze starym domem (raczej domkiem), ale działka jest rolna i nie można rozbudować budynku już istniejącego. W związku z tym dokupujemy po sąsiedzku 1200 m działki budowlanej, obie działki będą stanowić całość, i na tej części budowlanej będziemy się budować. Z przyczyn ode mnie niezależnych pozwolenie na budowę muszę dostać jeszcze w tym roku. Dlatego zostaje mi stosunkowo niewiele czasu na załatwienie wszystkich formalności. Chętnie skorzystam z rad co powinnam krok po kroku robić, żeby zdążyć w wyznaczonym terminie. Nie wiem czy w mojej gminie jest architekt, który mógłby się zająć moją działką, ale dowiem się. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 10.09.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 *marta* - jakie doświadczenia z fachowcami (elektryk, kominkarz - a może również i hydraulik?). Jeżeli możesz ich polecić, podaj proszę namiary - baaardzo pilne. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.09.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Man wysłałem ci namiar na elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 11.09.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Jezier Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 12.09.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 witam.moge dołączyć?na wiosne startuję w pobliżu Was.Gmina Lesznowola>Jest ktoś z tej gminy?Przede mną biurokracja, więc będę wdzięczny za info i cenne porady, a na wiosne zacznie się na dobre.Pomożecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 12.09.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Man wysłałam Ci prywatną wiadomość. Cezarr, witaj gdzie dokładnie zamierzasz budować? Gdyby ktoś potrzebował solidnych murarzy (u mnie robili stan surowy otw. i tynki wew tradycyjne), mam ekipę godną polecenia. Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 12.09.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 hej! wreszcie ktoś się odezwał.przypisałem sie do warszawskiej, ale tam cisza- a tu przeciez mamy do siebie bliżej.a więc zacznę na wiosnę -w pobliżu miejscowości o swojsko brzmiącej nazwie Zgorzała.Okolica taka sobie, ale komunikacja chyba OK, na razie projekt, UG,geodeta-to wszystko przez zimę, a z wiosną z kopyta (może uda mi się wprowadzić przed zimą-wynajmuje obecnie kawalerkę w W-wie). Jeszcze nie szukałem ekipy, ale w tym roku chciałbym zaklepac jakąś solidną i tanią.Jesli takowa budowała u Ciebie i możesz ja polecić to super.A na jakim etapie Ty jesteś i gdzie się meldujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 12.09.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 to na razie Marta,lecę, napisz coś -odezwę się w poniedziałek.Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 12.09.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Cezar, ja buduję w Głoskowie. Jeździmy właśnie przez Zgorzałę Zamykamy właśnie stan surowy. Moja ekipa jeszcze u mnie pracuje, więc ich na razie nie oddam Ale do wiosny skończą (zresztą mam nadzieję, że za dwa miesiące już nie będą mieli co robić u mnie). Możesz sobie z nimi pogadać jak będą mi ocieplać dom w październiku. Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 12.09.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 *marta* Dzięki za namiary, będę go ścigał.Jeszcze potrzebuję ekipę do ocieplenia (a może nawet 2 - wewnątrz i na zewnątrz) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 13.09.2003 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 przejeżdzam przez M. Zgorzała jadac na dzialke. Zastanawiam sie czy zapach z pól kapusty nie bedzie uciazliwy. kiedys rozmawialem z czlowiekiem ktory pobudował sie gdzies tam obok lesznowola czy tym podobene i narzekal wlasnie na ten zapach zalowal ze sie tam pobudowal. ale jak masz tam dzialke to wszystkiego nallepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 15.09.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Witam Sąsiadów.Marta, ile płacisz Swojej ekipie i za jaki stan robót?Bardzo chętnie bym z nimi porozmawiał, może dałoby się z nimi dogadać.Drugie pytanie:w jakim czasie pokonujesz trasę ze Zgorzały do Głoskowa i ile jest to km?Brałem pod uwage te miejscowość przy wyborze działki (niższe ceny).Co do kapusty-fakt rosnie jej sporo w okolicy.Byłem tam kilka razy i nie odczułem jakiegoś uciązliwego zapachu, może daje się we znaki podczas upałów, deszczu?Szerze mówiąc nie spodziewałem się, że kapusta może byc problemem.Dzięki za uwagi.Mam jednak nadzieję, że przez następne lata będę mógł spokojnie jeśc bigos itp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.09.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Cezarr, nie wiem, ile jest km ze Zgorzały do Głoskowa (ale parę ładnych km jest). Od Zgorzały jedzie się szybciutko (nigdy nie sprawdzałam ile, sprawdzę dzisiaj ), pod warunkiem, że na skrzyżowaniu z trasą do Magdalenki nie ma korka Na szczęście to jedyny taki punkt. Moja ekipa bierze za stan surowy otwarty ok 30 tys. Oczywiście cena zależy od wielkości domu, stopnia skomplikowania itd. Zakres: od fundamentów po dach (u nas pełne deskowanie plus papa). Nie mają własnego sprzętu ciężkiego, więc koparkę itd. trzeba im zapewnić. No i muszą gdzieś spać (w naszym przypadku blaszak). Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 15.09.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 będę budował blixniak.całość to ok.250m pow.uzytkowej.konstrukcja dość prosta,ściana max+ocieplenie (choć jeszcze nie na 100%,zastanawiam się nad 3w-warto?)uzytkowe poddasze.dach też nie jest skomplikowany.Zakładałem ekipe własnie na 30tyś, myslę że mi się uda, choć jeszcze nie mam gotowego projektu.Jak myślisz jak na taki metraż nie są to zbyt niskie założenia?Zakres tak jak u Ciebie, czyli od fundam po deskowanie.Mam możliwość znalezienia robotników z okolic poza warszawskich, tak więc myslę, że będę miał w czym wybierać, choć zakładam tylko sprawdzonych ludzi.Z czego Ty budowałaś i czy znasz kogos kto mieszka w kapuście...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.09.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Cezarr, wysłałam Ci prywatną wiadomość. Nie znam nikogo, kto mieszka w kapuście Ale przyznam, że odkąd jeżdżę przez Zgorzałę, nie zauważyłam tam (=nie poczułam) nic kapuścianego No ale na ten temat musieliby wypowiedzieć się Zgorzelacy (albo Zgorzelanie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts