Cezarr 15.09.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 marta napisałem Ci na priv.Mamy podobny temat z tą budową i jak będziesz dzis jechac do siebie to otwórz okno w mojej okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 15.09.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Ja mam okno otwarte przez kilka m-cy w roku, bo klimatyzacji w moim samochodzie niestety nie ma Ale domyślam się, że od dziś kapuściane zapachy będą mi towarzyszyć podczas przejazdu przez Zgorzałę... Będę czuć kapustę nawet jak jej nie będzie Tak to już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 15.09.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Do mieszkańców gminy Lesznowola:jak długo czeka się tam na wszystkie decyzje i czy ogólnie są tam jakieś problemy?Czy pozwolenia na budowę wydaje starostwo w Piasecznie?Jaki jest tam sredni czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 18.09.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Cześć, mieszkam trochę dalej bo w Nowej Woli. Do tej pory nie miałem w Lesznowoli żadnego problemu, jednakże nie jestem pewien, czy od nowego roku nie zmieni się właściwość urzędów i pozwolenie nie będzie musiało być wydawane w starostwie. Proponuję telefon do gminy. Na stronie http://www.lesznowola.waw.pl/ znajdziesz wszystkie telefony.Co do kapusty to problem pojawia się raczej na wiosnę, jesteśmy trochę zacofanym, albo tradycyjnym krajem, i kapustę się dołuje. Na wiosnę podczas otwierania dołów wydobywa się zapach zgniłej kapusty i to wszystko. Co do plusów Zgorzały to oczywiście komunikacja - pociąg i autobus. Minusy - Zgorzała jest miejscowością przelotową, ostatnio zauważyłem znaczący wzrost ruchu samochodów.Plus zimą, bo drogi po których jeździ autobus są odsnieżane, a droga, którą jeździ marta czasami jest nieźle zawiana (tylko śniegiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.09.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Proszę o wpisywanie się na listę obecności na spotkaniu w sobotę. Patrz grupa warszawska! Muszę chodzić po grupach i zgarniać za uszy? Obecność obowiązkowa! Zapraszamy serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.10.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Czołem. W tym roku dołączyłem do budujących na południe od Warszawy (Wólka Kozodawska koło Zalesia Górnego), ale dopiero teraz dowiedziałem się o forum i oczywiście chcę się przyłączyć. Teraz mam stan surowy otwarty, w tym roku chcę jeszcze kłaść dachówkę, a w przyszłym roku ostro jechać z instalacjami i resztą wykończenia. Szukam ekip do wszelkich tego typu prac, zwłaszcza dobrych tynkarzy, ludzi od wylewek (w części domu będzie ogrzewanie podłogowe), podłóg i glazury. Co do tynków, to jeszcze się waham jakie zrobić, ale chyba będą tradycyjne, bez gładzi, bo wnętrze ma być urządzone w miarę rustykalnie (co nie znaczy, że tynki nie mogą być robione maszynowo, wręcz przeciwnie, ścian z cegły do ochlapania jest sporo, a agregat powinien przyspieszyć sprawę). Ale o gipsowych z agregatu też myślałem. Przeglądając forum widziałem, że niektórzy z Was mieli już jakieś doświadczenia z ekipami - będę wdzięczny za polecenie sprawdzonych fachmanów. Pozdrawiam, a jakbym się mógł na coś się przydać, pytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.10.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Tomaszu witaj! Czy masz już ekipę do położenia dachówki? Ja potrzebuję pilnie dekarzy (tylko do obróbki blacharskiej). Może ktoś inny może kogoś polecić? Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.10.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Marta, Dekarz, z którym rozmawiamy jest polecony przez dystrybutora dachówki (cenowo wypada przyzwoicie, przynajmniej "na dzień dobry"). Podam namiar w poniedziałek, chyba że uda mi się wcześniej skontaktować z żoną, bo to ona miała z nim kontakt. U nas ma zrobić całe pokrycie dachu, w tym będzie sporo blachy, z uwagi na półokrągłe lukarny. Umawiamy go dopiero na listopad. Wcześniej kolega z Zalesia polecał p. Jerzego Boreczka (601 209 898), który ma firmę w Pracach Dużych i robił jakiś czas tem u niego. Nie wzięliśmy go, bo jego pierwsza oferta nie wypadła najlepiej cenowo, a potem zdecydowaliśmy się na konkretną dachówkę razem z robotą. Nie doszło więc do negocjacji cenowych, ale kolega twierdził, że w tej dziedzinie p. Jerzy jest elastyczny.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.10.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Tomaszu, wielkie dzięki! Ja dachówkę kładę na wiosnę, ale obróbkę kominów i lukarn muszę zrobić teraz. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 16.10.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam wszystkich!Wykańczam i jednocześnie remontuję budynek na peryferiach Konstancina (budowa rozpoczęta w 1987 r., dlatego wymaga w pewnym zakresie remontu). Potrzebuję sprawdzonej ekipy dekarzy do wymiany pokrycia dachowego, docieplenia, obróbek itd. Czy możecie podać jakieś kontakty?Serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich,Małgotrzata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darius 16.10.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam wszystkich,Poszukuję dość pilnie ekipki do wykonania sufitu podwieszanaego z g/k, połozenia terakoty i glazury w łazience, oraz obrobienia okien. Może macie kogoś godnego polecenia, budowa oczywiście okolice Piaseczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 17.10.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Witam wszystkich. Startujemy na wiosnę z budową w Nowym Prażmowie. Pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów. Czy widzieliście może gdzieś w okolicach Piaseczna dom zbudowany wg projektu Akacja, biuro projektowe Horyzont? (http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=47&id_autora=1&spacer=2&proj=AKACJA)Co myślicie o tym projekcie?Chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia i rad. PozdrowieniaWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 04.11.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Darius => glazurnika ma i jestem bardzo zadowolony mimo że u mnie robi z doskoku ale efekt jest piękny. Czas będzie miał zdaje się w styczniu dopiero więc jakiś namiar mogę przekazać. Wiola => ten link coś nie działa Co tam u Was na budowach? Ja zaczynam wykańczać łazienkę, na zewnątrz skończyłem taras http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=9&id=7841&r=1 Może w tym roku jakieś porządki w ogrodzie, cięcie drzewa plus wyrównanie terenu, zasypanie wreszcie podłączonego szamba no i jeszcze nie podłączyłem rynien tzn spustów Pozdrawiam woyek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 04.11.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Przywitaliśmy się na warszawskiej i chcemy oficjalnie przywitać się tutaj, mamy już( wreszcie po długim boju i milionie przeciwieństw) swój kawałek planety w Cendrowicach niedaleko Góry Kalwarii i w/g planów na wiosnę powinniśmy ruszyć z dalszymi działaniami, pozdrawiamy serdecznieTomek i Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 05.11.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam Woytek: Działa link, działa, przed chwilą sprawdzałam . Gdzie się budujesz? Tomek i Ola Cieszę się z Wami z Waszego "kawałka planety". Wiem gdzie są Cendrowice. Kiedyś mieszkałam w Chojnowie, czyli niedaleko Was, teraz wywiało nas na Nowy Prażmów. Moja siostra obecnie jest na etapie kupowania działki w Dobieszu. My też na wiosnę zamierzamy startować. Mamy już wybrany projekt. W 95% będzie to Akacja z Horyzontu : (http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=47&id_autora=1&spacer=2&proj=AKACJA). Te 5% to tak na wszelki wypadek zostawione, gdybyśmy znależli coś innego, ale wydaje mi się, że już nie. Co myślicie o naszym wyborze? Pozdrowienia Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 05.11.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Cze!Wiola => budowa w Gołkowie, blisko torów wąskotoróki. Twój link działa, obejrzałem. Mi się podoba, też chciałem mieć parterowy domek ale drzewa na działce wymusiły pójście w 'pięterko'. Co bym w tym projekcie dorzucił - okno dachowe - niby to stryszek ale jednak warto. Zniżyłbym też, jeśli można te trzy schodki na froncie, by wyjść jak najniżej poziomu terenu. A na rogach domu masz takie niby 'wzmocnienia', nie wiem jak to fachowo nazwać, może zamiast tego wstawić tam kamienie, mam namiar u znajomego na takie 2-3 tonowe głazy, mogło by to bardzo fajnie wyglądać. pozdrawiamwoytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 05.11.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam Woytek. Dziękuję za odpowiedź. Gołków to całkiem niedaleko od nas ale już bardziej cywilizowane strony, u nas jest prawdziwa wieś. Codziennie przejeżdżam przez tory wąskotorówki skracając drogę przez Bobrowiec, Zgorzalę i dalej do W-wy. Tak się zastanowiłam, że chyba ja wcale nie skracam drogi a omijam światła i korki w Piasecznie i Mysiadle.Co do okna dachowego to przymierzamy się pod pozostawienie pustki nad salonem i jadalnią i tam ewentualnie będą okna dachowe. A może zrobi się tam jakąś antresolę. To jeszcze do uzgodnienia, musimy porozmawiać z architektem. Poza tym planujemy "wyprostować" ścianę z prostokątnym występem (nie z wykuszem) tą po lewej stronie patrząc na projekt. Powiększymy w ten sposób dwa pokoje. Poza tym planujemy zamienić gabinet na łazienkę z wejściem bezpośrednio z sypialni, taką naszą prywatną. A tą ogólną połączyć w jedną z WC. Nasz domek powinien być parterowy, bo nasza działka jest na skarpie, za nią tereny schodzą w dół i jest dolina rzeki Jeziorki. A dookoła raczej szczere pola, więc śmiesznie wyglądałby wysoki budynek.Ach zapomniaam że jeszcze zwiększymy kąt pochylenia dachu (będzie taki jak w Akacji II z tego samego biura).Chętnie skorzystam z rad i doświadczeń.PozdrowieniaWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 05.11.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam wszystkich. Cieszę się że nas coraz więcej! Wiola, Akacja jest fajnym projektem, bardzo mi się podoba rozwiązanie części dziennej, z wykuszem w jadalni. Na WWW nie widziałem przekrojów, ciekawe czy można zrezygnować ze stropu nad salonem i jadalnią - rozważyłbym takie rozwiązanie, jeśli nie zależy wam, żeby mieć dużo miejsca na stryszku. Nie wiem jak chcecie rozwiązać konstrukcyjnie strop, mam nadzieję, że da się po nim chodzić - moi znajomi bardzo żałują, że tak nie zrobili (chodzi o inny projekt, konstrukcja szkieletowa) i teraz nie mają gdzie pakować różnych potrzebnych gratów, których ilość przyrasta zastaszająco w miarę zamieszkiwania. Drzwi z kuchni do kotłowni mają sens jeśli chcecie zagospodarować ją częściowo na spiżarnię. Zgadzam się z Woytkiem, żeby pomyśleć o rezygnacji z kilku schodków przed wejściem. Ja bym też pokombinował z kolorystyką, proponowana jest OK, ale mam wrażenie, że z tego projektu można "wyciągnąć" dużo więcej jeśli chodzi o wygląd. Dość często przejeżdzam przez Nowy Prażmów - teściowie mają działkę w Raciborach, ciekawe czy wasz dom będzie widać od szosy? U mnie na razie zastój; dekarz nie skończył poprzedniej roboty i nie wiem kiedy zacznie u mnie (na szczęście są deski i papa!). Kamieniarze (robią łupankę z piaskowca i trochę płyt na elewacji) podłamali mnie nieco - napierw poprawili mniej udane miejsca tak, że teraz już wiem co naprawdę może znaczyć nieudane, potem przywieźli surowiec w innym kolorze niż poprzednia partia. Jeśli znacie kogoś sensownego z tej branży, będę wdzięczny za namiar. Pozdrawiam i zapraszam do Wólki Kozodawskiej, jeśli komuś będzie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 05.11.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Przykro mi ale z branży kamieniarskiej nie polecego mojego fachowca od tarasu, dwa razy kostkę przekładał by spadki były, granit zapaćkał a elewacje pobrudził cementem wrrr. Wólka Kozodawska to w okolicy Polaqua na dworskiej? Jeszcze w terenie się nie orientuję woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 05.11.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam Tomku Niestety naszego domu raczej nie będzie widać z drogi (oczywiście przyszłego domu ). Chociaż jak ktoś będzie wiedział gdzie szukać, to może będzie widać. Ja często przejeżdżam przez Wólkę Kozodawską (jeżeli oczywiście nie mylę miejscowości), to jest chyba pomiędzy cmentarzem w Jazgarzewie a Zalesiem Górnym, jadąc od strony Jazgarzewa po prawej stronie jest takie duże nowe osiedle (nawet chyba kilka). Ja jeżdżę tamtędy do Chojnowa. Bardzo ładne miejsce. Dużo nowych, ładnych i duuuuuuuużych domów. Jeździliśmy oglądać, jak szukaliśmy projektu. Co do stropu to w projekcie jest strop drewniany. Może możesz coś poradzić, bo my byśmy chcieli raczej po nim chodzić, może tam będzie jakiś stryszek, a może zrobi się antresolę. Pozdrawiam serdecznie Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts