Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Głupia sprawa i w przypadku gminy chyba wtopiliśmy.

"Naszą działkę" znaliśmy od paru lat. Po sąsiedzku mieszka nasz znajomy. Ponad rok temu pojawiła się na niej tablica "Na sprzedaż". Zdecydowaliśmy się na kupno, bo chcieliliśmy mieć akurat tę działkę.

Dla uspokojenia sumienia pooglądaliśmy parę działek w okolicy, ale daleko im było do naszej. No i kupiliśmy.

Teraz na własnej skórze doświadczamy niewymownego uroku gminy i z mozołem przepychamy papiery.

Zazdrośnica, Ty przecież jesteś z Piaseczna i chyba masz już go naprawdę dosyć, że uciekasz?

rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vat

deski do obica dachu -m3-470 zł+vat

Laty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją

(4,5x5)-1mb-1,55 zł

Jestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać.

rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vat

deski do obica dachu -m3-470 zł+vat

Laty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją

(4,5x5)-1mb-1,55 zł

Jestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać.

dziekuje , wlasnie widzialam w Twoim dzienniku.

Na temat foli , jak juz sie zorientowalam kazdy ma inne zdanie .

Ja uwazam , ze w domu z poddaszem nieuzytkowym moze byc tylko folia pod dachowke .

My tak wlasnie mamy , a ocieplac bedziemy strop.

Drzewo drogie jak na drzewo z polecenia :-? .

Poza tym uwazam , ze impregnacja drzewa z lasu , wczoraj wycietego mija sie z celem .

W suszenie nie wierze , bo to bzdura jk na moje oko .

Po latach i podlatnikach , jak je bedziesz juz kladla zrozumiesz o czym mowie .

Ja swoja wiezba zaimpregnuje jak bedzie juz cieplo na dworzu .Teraz niech schnie.

Marta nie wiem czy za pozno , pewnie nie .

Ja tylko uwazam , ze impregnowanie drzewa prawie jeszcze rosnacego nie ma sensu .

Innego drzewa , niech zniose jajo nie ma w Polsce teraz .

Jak juz przeplucza w tej zielonej wodzie to nic sie nie stanie zlego przeciez , ale moim zdaniem jak wyschnie trzeba impregnowac jak dla siebie :D

Nie chcialabym tutaj urazic nikogo , bo wiem , ze wiekszosc z nas kupuje impregnowane , co ja uwazam za bezsens.

Nie jestem jednak wyrocznia :D

Ms. to, że mam dosyć Piaseczna to jedno, a uzyskanie dla mnie szybciej pozwolenia o czym wspomina wielu w Prażmowie jest dla mnie priorytetem, chciałaby zacząć najpóźniej w kwietniu, zresztą mam już serdecznie dosyć tego zgiełku i zagęszczenia, a i działkę zaczęłam szukać późno. Pamiętam jak P-no było małomiasteczkową mieściną i bardziej mi to odpowiadało.

Jewrioszka bardzo mi się podoba i Wasze sąsiedztwo i Dobrzenica ale udało mi się znaleźć bliżej pociągu jak chciałam. Ciekawe jakie ceny będą u Was.

A ja witam serdecznie moich sąsiadów bliższych i dalszych - najgoręcej sąsiadów z Dobrzenicy ( ja tuż obok - Kokonia Gościeńczyce)

U mnie chwilowo przerwa na budowie, ale na wiosnę walczymy dalej i jak się cieplutko zrobi mam nadzieję, że będzie okazja spotkać się nie tylko wirtualnie.

Chyba, że już się spotkaliśmy niewirtualnie - tylko z ników się nie znamy :oops: