Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jewrioszka

Bardzo dziękuję za tę stonę, nie wiedziałam że takie coś jest bezpłatne.

Kiedy chciałam kupić sobie taki program w Makro to kosztował ok 100 zł. i nie kupiłam.

Spróbuję ściągnąć go w domu bo w pracy nie mam tego wszystkiego co jest wymagane ( software).

Ale będę miała zajęcie na weekend :D

Co prawda u mnie prawie wszystko ustalone ale może zmienię coś w kuchni

( oby nie za dużo bo kanalizacja już rozłożona)

A tak odnośnie planowania wnętrz.

Czy macie może jakąś firmę od zabudowy kuchennej - nie te najdroższe ale i nie Pana Kazia co zrobi każdą szafkę.

Pozdrawiam

Betsi

Powiedzcie mi moi drodzy doradcy jaki wypis z księgi wieczystej potrzebny jest do kredytu. Przypomnę, że kupujemy działkę z podziału: czy wystarczy aktualny wypis bez podziału, czy właściciele muszą zrobić jakieś zmiany. Niby na decyzji podziałowej jest wszystko wymienione, ale nie wiem.

komarek - sporo zalezy od banku i czlowieka ktory bedzie analizowal twoj wniosek, znajmoej przytrafila sie taki problem - dom wielorodzinny (taka niby-kamienica z lat 50') mial jedna ksiege wieczysta ale kazde mieszkanie bylo w niej wyodrebnione i mialo innego wlasciciela - niestety bank odmowil zabezpieczenia sie na takiej hipotece (byl to konkretnie multibank, co ciekawsze jakies inne mieszkania juz byly na kredyt kupione i inne banki daly sie rade jakos zabezpieczyc). Zatem im czystsza jest sprawa (mniej tlumaczenia bankierowi) to tym lepiej, bo dla ciebie jest oczywiste ze to bedzie twoja ziemia i chcesz tam wybudowac dom, ale analityk rozpatrujacy twoj wniosek spojrzy na to chlodnym okiem doszukujac sie ewentualnych uchybień. Moja rada - spytaj w banku w ktorym masz zamiar wziac kredyt czy to im wystarczy.

Dzięki za radę. Muszę sie szybko tego dowiedzieć żeby później mieć mniej bieganiny.

Dziś właściciele złożyli papiery podziałowe w składnicy gdzie mają nanieść zmiany, udało się też od razu złozyć wniosek o mapki ale niestety ma to potrwać 2 tyg. No chyba, że panie zrobią to szybciej. Marzenia ściętej głowy!!!

Powiedzcie mi moi drodzy doradcy jaki wypis z księgi wieczystej potrzebny jest do kredytu. Przypomnę, że kupujemy działkę z podziału: czy wystarczy aktualny wypis bez podziału, czy właściciele muszą zrobić jakieś zmiany. Niby na decyzji podziałowej jest wszystko wymienione, ale nie wiem.

wypis z ksiegi roz. 3 i 4 tam gdzie widnieje zapis o hipotece, ja dałam od I rozdzaiłu bo tam byl zapis o rozdzielności między braćmi, i ten wypis nie może być starszy niż 1 miesiąc od daty złożenia do banku

przy wypisie podziałowym bez ostatecznej decyzji musi być mapa od geodety i zgoda na piśmie od gminy na podział

wprowadziłam sie do nowego domku 16 wrzesnia 2006. Domek jest w Tomicach na lini Piaseczno-Góra Kalwaria. Dłuuuugo szukalam piasku białego drobniutenkiego do tynków (ostatnia warstwa gladziutka i bialuska). Sciagnelam go za duzo, bo koszty transportu z kopalni malej ilosci mnie zalamaly, wiec kupilam wiecej, moze ktos jest na etapie tynkow wewnetrznych - szlichta gladz i potrzebuje takiego piasku kwarcowego bialego frakcja 0,2mm drobniusi. polecam Tomice za Baniocha. Tel. 501 511 719

komarek ja też na etapie podziału dopiero, a nawet bardziej zapóźniona w stosunku do Ciebie bo nic nie złożone. A kiedy planujesz rozpoczęcie budowy, jeśli można wiedzieć. My myśleliśmy o jesieni i zastanawiam się czy się ze wszsytkim wyrobimy :roll:

jewrioszka dzięki za namiar na programik, też się pobawię, a co! choć mąż juz mi grozi, że założy blokadę na kompa, obejmującą wszelkie strony budowlane, bo zamiast pracować to siedzę w necie, a potem po nocach kończę to co muszę zrobić. A najlepsze jest to, że jeszcze nic nie mam, a potrafię spędzić godziny oglądając kafelki 8) :lol: Traf tu za kobietą :D

aneczka ja też bardzo poproszę o namiary na kopalnię, gromadzę bazę danych :wink:

mani niestety kierownika budowy nie mogę Ci polecić, ale wiem gdzie stoi taki domek z bali w okolicach Piaseczna (no może troszkę dalszych :wink: okolicach) Więc można ewentualnie spytać kto im robił i czy zadowoleni. Taki domek stoi w Dobieszy po prawej stronie (wjeżdżając od strony Piaseczna) na początku prawie, kryty strzechą jeśli się nie mylę.

Jest firma która stawia takie domy w Zalesiu Górnym ma siedzibę, byłam w tych domach w środku dzięki uprzejmości panów układających kostkę, rewelacja, wykończenia dopracowane i wymuskane, bajka, ale nie stać mnie na taki koszt wtedy ok. 400-500 tyś za średniaczka, nie wiem gdzie mam fona :/ ale wpisz domy z bali Zalesie Górne

Kochani!

Pomóżcie kobiecie w desperacji. Planujemy rozbudowę domu w Zalesiu Górnym. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że umówiona ekipa wystawiła nas do wiatru - znalazła sobie inną robotę! Jestem bliska załamania - pilnie poszukuję sprawdzonej firmy/ekipy do rozbudowy (najchętniej od kwietnia ale może być i później). Powierzchnia rozbudowy ok. 40 m. kw, dom parterowy więc tylko jedna kondygnacja. Czy ktoś ma namiary na jakąś firme/ekipę, która nie ma jeszcze zapełnionego kalendarza na ten rok?? Mogą być drodzy, byle fachowi i słowni.

Witam po tygodniowej nieobecności. Pojechałem sobie na urlop a tu widzę z 5 stron do czytania. Nie próżnujecie :)

Niestety urlopik taki sobie. Planowałem narty na Słowacji ale dało radę pojeździć tylko na Strbskim Plesie( masa ludzi) i Łomnicy (coś dla zaawansowanych). W przyszłym roku jade w Alpy. Przynajmniej śnieg bardziej pewny.

A ja właśnie będę odbierał projekt od architekta. I dalej uzgodnienia. Ciekawe jak będzie w melioracji pisaliście o tym dużo ostatnio. Zobaczymy jak to będzie u mnie.

Była mowa o przeniesieniu wydziału architektury do Piaseczna. W jakiej gminie zlikwidowano ten wydział??

Aha. Świetny pomysł Groblus. Już wysyłam namiary GPS na twoje GG.