Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Nie no, stopke to ja chyba mam. Nie ma jej tylko we wczesniejszych postach.

Swoja droga - czy jest jeszcze moze ktos chetny do oznaczenia na mapie ?

Pozdrawiam

Groblusie, ja pisałem petycję o geolokację na priva ale chyba nie dotarło.

Będe wdzięczny o zaznacznie mnie. Proszę o dalsze instrukcje co i jak

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sąsiedzie gratuluję fundamentów. Dzisiaj podziwiałem.

podziwiałem, podziwiałem... a to mi "gały wypadły" jak w sobotę zobaczyłem u Was pięknie dach pokryty.

poza tym dzięki za info bo często jesteś tą pierwszą jaskółką

Tak więc wszem i wobec obwieszczam że stałem się posiadaczem ławy fundamentowej

Ale mam żal do siebie bo chwilowo wziąłem na siebie obowiązki papierologiczno/inwestorskie a teść zajął sie wykonawstwem i mam wrażenia że w tej budowie nie uczestnicze.

Brakuje mi takiego stanięcia na linii frontu z kielnią i młotkiem jak często zdarza mi sie widzieć Jewrioszkę.

Mam nadzieje że w późniejszych etapach sobie to odbiję.

Swoja droga - czy jest jeszcze moze ktos chetny do oznaczenia na mapie ?

Pozdrawiam

Wola Prażmowska - dlaczego na tej mapie nie ma Woli Prażmowskiej?

Widzę błąd na tej mapie. Kto nanosił nazwy miejscowości?

Prażmów jest dokładnie na trasie Piaseczno - Grójec, na drodze nr 722 czyli dobre 4 kilometry dalej w lewą stronę na tej mapie. Zabudowania podpisane jako "Prażmów" to Urząd Gminy w Prażmowie, ale miejscowość to już administracyjnie Wola Prażmowska, a nie Prażmów :-)

Wysyłam Ci na priv screena mapki z zaznaczeniem mojego domku :)

Forsycjo to błąd "Google earth" http://earth.google.com/ , a nazwy miejscowości nanosili ich programiści.

Ponadto zdjęcia satelitarne które są w niej wykorzystywane są z przed ok. 5 lat, przynajmniej jesli chodzi o Polskę.

Forsycjo to błąd "Google earth" http://earth.google.com/ , a nazwy miejscowości nanosili ich programiści.

Geografię na lekcjach przespali? :lol:

Ponadto zdjęcia satelitarne które są w niej wykorzystywane są z przed ok. 5 lat, przynajmniej jesli chodzi o Polskę.

A to się zgadzam. Bo według mapy w moim ogrodzie jest plantacja porzeczek :-) W końcu czemu nie :)

na google maps Przez długi czas puławska nosiła inna nazwe - już nie pamiętam ale w stylu "mazowiecka"

Groblusie, tak między ustami a brzegiem pucharu, to mój balonik w Głoskowie jest umieszczony "na oko". Ale ogólnie wieś się zgadza.

Jak Austriacy w Galicji zabrali się na kreślenie map to dopiero było fajnie. O ile nanoszenie miejscowości i szczytów (akurat znam ten temat dla Beskidu Niskiego i Bieszczadów) wyszło im bez zastrzeżeń, ale koszmar był z nadawaniem nazw. Wiele nazw ukriańskich przekręcili lub źle przetłumaczyli. Niestety, ponieważ nie było to uregulowane wcześniej, zostało tak jak zostało.

Teraz zostaliśmy zglobalizowani przez googlemap.

Sąsiedzie gratuluję fundamentów. Dzisiaj podziwiałem.

podziwiałem, podziwiałem... a to mi "gały wypadły" jak w sobotę zobaczyłem u Was pięknie dach pokryty.

poza tym dzięki za info bo często jesteś tą pierwszą jaskółką

Tak więc wszem i wobec obwieszczam że stałem się posiadaczem ławy fundamentowej

Ale mam żal do siebie bo chwilowo wziąłem na siebie obowiązki papierologiczno/inwestorskie a teść zajął sie wykonawstwem i mam wrażenia że w tej budowie nie uczestnicze.

Brakuje mi takiego stanięcia na linii frontu z kielnią i młotkiem jak często zdarza mi sie widzieć Jewrioszkę.

Mam nadzieje że w późniejszych etapach sobie to odbiję.

Bipop

Nie zapmnij OSOBIŚCIE wmurować pierwszą cegłę na fundamencie, a pod nią schować drobne pieniążki.

:D

Pozdrawiam

Betsi