Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z was miał podłączony prąd od sąsiada? Nie wiem nawet jak to wyjaśnić, bo dla mnie to czarna magia. Kupiliśmy działkę od Pani, która ma jeszcze działkę 2 działki dalej i na niej ma skrzynkę z prądem 46kW i powiedziała, że zgadza się na ciągnięcie od niej. I twierdziła, że będzie potrzebna jej zgoda. A w elektrowni powiedzieli, że nie. No i teraz nie wiem, czy brać tą zgodę i co tam ma być napisane, bo generalnie chciałabym to załatwić raz a dobrze, bo ona mieszka poza Warszawą.

Pozdrawiam

MagdaC

Czy ktoś z was miał podłączony prąd od sąsiada? Nie wiem nawet jak to wyjaśnić, bo dla mnie to czarna magia. Kupiliśmy działkę od Pani, która ma jeszcze działkę 2 działki dalej i na niej ma skrzynkę z prądem 46kW i powiedziała, że zgadza się na ciągnięcie od niej. I twierdziła, że będzie potrzebna jej zgoda. A w elektrowni powiedzieli, że nie. No i teraz nie wiem, czy brać tą zgodę i co tam ma być napisane, bo generalnie chciałabym to załatwić raz a dobrze, bo ona mieszka poza Warszawą.

Pozdrawiam

MagdaC

Czegoś nie rozumiem. Czy chcesz tymczasowo podłączyć się do sąsiadki, aby np. w czasie budowy z niego korzystać? Czy też chcesz podłączyć się już na stałe do sąsiada, czyli pociągnąć linię i postawić u siebie skrzynkę i licznik.

W pierwszym przypadku wystarczy pozwolenie sąsiadki, w drugim następuje cała procedura w ZE z wszelkimi opłatami i sprawdzaniem czy taka możliwość w ogóle jest.

Napisz który przypadek ciebie dotyczy.

Witajcie (po krotkiej przerwie na irytujaca walke z bankami;-)

co do Starostwa to zgodnie z moja wiedza na przelomie roku zlikwidowali oddzial (delegature, czy jak sie to nazywa) wydzialu architektury w Lesznowoli, i wszystkie sprawy zostaly przeniesione do "centrali" do Piaseczna (ale czy przeszli za nimi ludzie trudno powiedziec)

zmiany kadrowe tez na pewno byly

ja czekam juz na pozwolenie od polowy grudnia, jestem juz po fazie poprawek (zlozone w tym tygodniu) i mam nadzieje na POZYTYWNA decyzje w ciagu max 2 tygodni --> trzymajcie kciuki!!!

a teraz pytanie - jak poradziliscie sobie z kosztorysem dla banku (o ile wasz bank takowy wymagal)

ja dostalem wzor z 35 pozycjami, ktory mam wypelnic (teoretycznie moge nawet sam, bo to i tak szacunek) --> czy braliscie kosztorysanta? czy robiliscie sami? generalnie POMOCY!!

a z innych tematow - dachoweczki kupione (u Statka oczywiscie, choc przyznam ze dostalem oferte konkurencyjna o pare stów tansza, ale zawazyly pozytywne opinie wielu forumowiczow), zbieram wyceny na reszte materialow na stan surowy (do drugiego etapu przeszly dwa sklady, druga runda we wtorek) i czekam, czekam, czekam...

Pozdrawiam

Wiem od statka, i podpinam się pod Twoje zamówienie, może dzięki temu dostane te dachówki szybciej.

One tzn. te dachówki, były mocowane na spinki, ale albo nie wszystkie, albo za słabo. Dekarz, który przyjechał to załatać to powiedział, że najprawdopodobniej to podwiało skrajną i ta zerwała resztę.

lkmiec

ja czekam juz na pozwolenie od polowy grudnia, jestem juz po fazie poprawek (zlozone w tym tygodniu) i mam nadzieje na POZYTYWNA decyzje w ciagu max 2 tygodni --> trzymajcie kciuki!!!

pochwal się, co poprawiałeś. Ja dojrzewam z moją dokumentacją do wystąpienia o pozwolenie na budowę. Architekt już pracuje nad wykazem i wszystko liczy, numeruje itd. Mogę mieć lekkie zacięcie z melioracją, ale może skończy się na wizji lokalnej pracownika spółek wodnych.