michal_m 23.01.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Lekkie iskrzenie było w momencie rozliczenia, bo zmierzył więcej niż było faktycznie, ale plany domu załatwiły sprawę. Mogę odszukać namiar. To ja poproszę. Proszę bardzo, tel: 505/944-409. Mam nadzieję, że aktualny. Imienia pana nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 23.01.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 o, właśnie Groblus, miałam Cię zapytać o wycinkę drzew. Urzędniczka dojechała w końcu sama czy została dowieziona? Taka decyzja jest na konkretną liczbę drzew czy ogólnie możesz wycinać co wypada pod zabudową? W jakiej odległości od ścian domu drzewa już nie pójdą pod piłę? Urzedniczka dojechala sama (a nawet w duecie z inna pania urzedniczka), do raczki dostalem miarke i dawaj mierzenie obwodu drzew do protokolu. Pozwolenie jest na konkretna ilosc konkretnych drzew (ich gatunek, obwod na wysokosci 130 cm). Dodatkowo na dzialce musialem tez mniej wiecej zaznaczyc gdzie bedzie stal budynek, zeby dalo sie ocenic czy drzewa sa w obrysie budynku czy tez nie. Jesli chodzi o odleglosci, to nie wiem jak to jest w ustawach, ale problemu z pozwoleniem na wycinke nie bedzie jesli chcesz wyciac drzewa w odleglosci chyba 2.5m od sciany domu (ale tu nie jestem pewnien) Ogolnie sama wizytacja poszla sprawnie, teraz czekam na odebranie decyzji - wiem juz ze jest pozytywna i cale pozwolenie zamknie sie w kwocie ok 20 PLN (ciagle podpisuje ja burmistrz - podobno ma dzisiaj podpisac ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jewioszka Czy to Ty pisałeś, że czekasz na ofertę na okna od Starego?Jeżeli tak, to czy już masz jakąś oferte i inną do porównania? Ja na razie mam dwie oferty i myślę, że czas się decydować. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Własnie czekam na oferte od Rehau. mieli przysłac w poniedziałek, zaraz ich pogonię. Jak ja dostane to powiem kto jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 23.01.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A ja obdzwaniam wszystkich świętych czy aby na pewno decyzja ostateczna o podziale działkimusi się 2 tyg. uprawomacniać, ratuuuunkuuu !!! to 3 tygodnie w plecy - będe wiedziała jutro pojutrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Własnie czekam na oferte od Rehau. mieli przysłac w poniedziałek, zaraz ich pogonię. Jak ja dostane to powiem kto jest tańszy. Jak coś będziesz miał to daj znać jak Ci wychodzi. Czy kupujesz okna plastikowe czy drewniane? Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Groblus, dziękuję.Będę chciała legalnie wyciąć dwie sosny, bo rosną za blisko przyszłych ścian domu.Zazdrośnica,kto jest zawiadamiany o decyzji dotyczącej podziału działki? Jeśli adresaci decyzji oświadczą, że nie będą się odwoływać to może nie trzeba będzie czekać aż dwa tygodnie. Sprawdź, czy tak da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja też zamawiam PCV z obustronną okleiną drewnianą, profil pięciokomorowy.Te okna nie są takie bardzo drogie, a jeszcze jak kupujesz teraz to są znizki bo nie sezon. Ciekawa jestem jakie dostaniesz oferty. Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 23.01.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Ja kupuje pcv nie dlatego ze są tańsze ale dlatego że w wielu aspektach sa lepsze. Mówie o dobrych oknach pcv a nie po prostu pcv, czyli rama z metalowym profilem, 5,6 komorowe, odpowiednia twardośc tworzywa.....itd,itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 23.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Cześć Ja też planuję PCV. własnie jestem na etapie analizowania rynku. Jakie firmy bierzecie pod uwagę?Ja słyszalem dobre opinie o OKNOPLAST KRAKÓW i nad nimi się zastanawiam ale ciekaw jestem może ktos ma inne opinie lub ciekawe propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 23.01.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 OKNOPLAST KRAKÓW MAM od trzech lat sprawuja sie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A ja myślałam o oknach Veka system 4000 Round Line.Czy macie jakieś opinie na ten temat.Jeszcze się zastanawiam. Słyszałam, że te okna z Krakowa też są bardzo dobre. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Ja kupuje pcv nie dlatego ze są tańsze ale dlatego że w wielu aspektach sa lepsze. Mówie o dobrych oknach pcv a nie po prostu pcv, czyli rama z metalowym profilem, 5,6 komorowe, odpowiednia twardośc tworzywa.....itd,itd Bipop A jakie to są te dobre okna z PCV. Napisz coś więcej. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 23.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Też sie zastanawiałem nad hepworthem i mam zamiar tak zrobić. Ale pieca, rozdzielacza i tych innych rzeczy związanych z całym obiegiem ciepłej wody troszke się boję. Przyjeżdżaj w sobotę - obejrzysz sobie dokładnie toto póki na parterze jeszcze nie przykryte. Piec podłączy Ci fachowiec który od razu podstempluje gwarancję - sam nie podłączasz. Chodzi mi głównie o podbitkę i ocieplenie piętra na zewnątrz.( bo mam lęk wyskokośći i brak rusztowania) Podbitkę zostawiamy sobie na wiosnę, bo i tak teraz tynku nie kładziemy. Ocieplenie jeśli Ci się spodoba to nasze, to namiary dam. Ja mam zastrzeżenia, ale może się czepiam Czyli dokładnie tak jak u nas, tez większość prac tymi ręcami. Tylko że do pewnych rzeczy poptrzebuje podpisu, porady, a do innych fachowego sprzętu i stąd moje pytanie. Ale za to po przykręceniu ostatniego karnisza i powieszeniu ostatniej firanki zasiądziesz na tarasie i powiesz: WYBUDOWAŁEM dom. A tego elektryka i miksokreta to poproszę, o hepwortha tez was podpytam jeśli można. Miksokreta Eimund mi robił:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=19915&postdays=0&postorder=asc&highlight=miksokret&start=180 Podejrzeć i podpytać o hydraulikę i elektryka przyjedź do nas - Jacek Ci więcej powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Ja kupuje pcv nie dlatego ze są tańsze ale dlatego że w wielu aspektach sa lepsze. Mówie o dobrych oknach pcv a nie po prostu pcv, czyli rama z metalowym profilem, 5,6 komorowe, odpowiednia twardośc tworzywa.....itd,itd Bipop A jakie to są te dobre okna z PCV. Napisz coś więcej. Pozdrawiam Betsi Betsi pisząc o oknach z PVC mam na myśli minimum pięciokomorowe, z pakietem szybowym U=0,6, ciepłą ramką, okuciami minimum WK1 lub WK2 ( stalowymi a nie z kompzytów), ze wzmocnieniami stalowymi, z otworam w komorach żeby sie od ciepła nie wypaczały itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Podejrzeć i podpytać o hydraulikę i elektryka przyjedź do nas - Jacek Ci więcej powie. Chętnie wszystko podejrzę , możecie być pewni . Co prawda bardziej hydraulikę, której w życiu nie robiłem, bo instalacje elektrycznie na różnych budowach robiłem kilka latek . Ale za to po przykręceniu ostatniego karnisza i powieszeniu ostatniej firanki zasiądziesz na tarasie i powiesz: WYBUDOWAŁEM dom. Dokładnie tak to widzę, tylko u nas karniszy nie będzie . W innym przypadku nie byłby to mój dom. Byłbym zapomniał, zastanawiam sie pomiędzy Aluplastem ( forumowy stary), a REHAU . Macie na ich temat jakies opinie? Może któreś z nich coś wyróżnia (wada lub zaleta )? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Sypie, mrozi więc nasi budujący chyba na tyłkach siedzą Jewrioszki to jak wiateru nie będzie to może z tą wiechą da radę, błotko zmrozi, krajobraz wypieknieje, zdjęcia się porobi, a ja sobie czekam a urzędy też sobie czekają i tak trwamy w tym czekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.01.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 24.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? oj, owocu tego konkubinatu nie moge sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts