Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zadi,

Nie wiem którędy jeździsz, ale jadąc z Piaseczna do Głoskowa, za kościołem i zakrętem w Zalesiu Dolnym, po lewej stronie są ze dwa czy trzy szyldy – wykopy, roboty ziemne. Nie wiem ile biorą, bo zwróciłam uwagę na te ogłoszenia już po fakcie (u mnie też kopał ten gość z Wilczej Góry), ale możesz ich sprawdzić.

Alek,

Jak Wam się mieszka? Szczególnie ciekawa jestem jak sprawuje się kominek – wystarcza do ogrzania domku?

Pozdrawiam,

Ela

Witam oficjalnie wszystkich blizszych i dalszych sąsiadów. Po 5-ciu miesiącach niepewności, bo tyle czasu minęło od zawarcia umowy przedwstępnej (z powodu podziału i wznowienia granic działki) od wczoraj posiadam wreszcie akt wlasności. Zaczynam załatwiać wszystkie potrzebne kwity, mając nadzieję, że w maju wystartuje budowa. Śledząc forum widzę, że budowa domu to nie łatwe zadanie, ale z atmosfery na tym Forum wnioskuję, że można liczyć na Waszą pomoc i mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Pozdrawiam

Cezar, ja kupilem działkę w Nowym Prazmowie.

Gmina Prazmow jest ogólnie OK (chociaż np. osoba 'wprowadzajaca się' do niej musi zapłacic 2000 PLN haraczu za przylącze H2O) Jednak słyszane wcześniej opinie o koszmarze papierów okazały się bezpodstawne... Oczywiście na pewne rzeczy TRZEBA poczekać (w końcu machina biurokracyjna ma najcięższe koło zamachowe) - pozwolenie na budowę, projekty, mapki - wszystko wymaga swojego czasu... (prawie jak uprawa ziemi. W Piasecznie np. facet przybijał nam kilka pieczątek na dokumencie, bo wcześniej ktoś inny na nim popełnił błąd, potem on to zmienił i przystawił swoją parafkę, na parafce jeszcze pieczątkę i jeszcze jedną na dole, żeby wszystko było ok:)).

Ja mam już prawie wszystko, a i Ty pewnie nie bedziesz miał z tym wiekszych kłopotów, przecież mieszkamy w Polsce...

Jarek(j)

Dołaczę do pytania Alka, ile płacicie za wywóz szamba. A także z kim podpisywaliście umowy o wywóz śmieci? Od czerwca będę to ćwiczył. Widziałem rozstawione kontenery na szkło, papier w okolicach gołkowa i zalesia dolnego, dobrze bo teraz to troszkę łatwiej będzie.

Ja z budowy (gołków letnisko) wywożę wszystko do warszawy do swoich kontenerów

Pozdrawiam somsiadów

woytek

hi, alek

nie wiem co prawda jak w okolicach piaseczna, ale w gminie prazmow sa 3 firmy wywozace smieci, a dzieki temu, ze az 3, ceny sa konkurencyjne - kilkanascie zlotych za miesiac, nie wiem jeszcze jak z wywozem szamba, ten problem nas jeszcze nie dotyczy (niestety :cry: ). m

Witam

Podobnie gmina Prażmów.

Wywóz szamba to od 70-100 zł, ostatnio zapłaciliśmy 100 zł zdzierstwo :evil: (fakt, że w sobotę, ale szambiarka była z łapanki, tzn. była u sąsiada). To zależy czy mała beczka czy duża. Nie wiem jak jest jeżeli bierzesz fakturę, może być drożej.

Pozdrowienia

Wiola