Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam Wam przeczytać najnowszy numer Budujemy Dom. 1/2/2007

Mnóstwo cennych informacji. Między innymi cały dział dotyczacy budowania od zera ( od wyboru dziłki, media, dokumenty do pozwolenia, fundamenty, opis materiałów do budowy domu, kredyty itp).

Ponadto jest ciekawy artykuł o zawilgoconych ścianach i sposoby ich wysuszenia oraz naprawienia izolcji przeciwwilgociowej.

(AmberWind, to coś dla Ciebie)

Bardzo zinteresowała mnie płyta Leglet. Co prawda dla mnie już za późno, ale przeczytajcie o tel płycie. Moim zdaniem dobre rozwiązanie.

Pozdrawiam

Betsi

Złośliwośc losu to szambo u Jewrioszków, dajcie znac jak Wam poszło z ponownym osadzaniem :(

U mnie: zamówiłam projekt, zamówiłam architekta, zamówie mapki do celów projektowych jutro, czekam na notariusza wrrrr (jak skończę z urzędami to wystosuję do nich pisma z odpowiednią treścią, a niech mają :evil: żeby się musiało uprawamacniac coś już tak oczywistego jak ostateczna decyzja, zgroza) i tak 3 m-ce czekania co można było zrobic góra miesiąc. W II połowie lutego do architekta z projektem i ruszamy po warunki. W międzyczasie robota nad wstępnym kosztorysem dla banków z wykonawcą. Na razie trzymam się planu. A póki co choróbsko mnie dopadło :-?

Płyta na prąd to dla mnie rozwiązanie optymalne ale jako żeglarz muszę miec obowiązkowo małą butlę i kuchenkę turystyczną w razie :p

Betsi,

Dzieki, zakupie :-) Wolalabym jednak, aby nie bylo mi to potrzebne :-?

jewrioszka,

moj dach czuje powinowactwo z Twoim dachem ... przynajmniej w zakresie dachowki 8)

Dostalam wycene bram z trzeciej firmy. Wycena obejmuje Hormanna, Wisniowskiego i Krispolu. Oferta uwzglednia ponadto materialy, o ktorych dwie poprzednie nie wspominaly :roll: Oceniam ja jako najkorzystniejsza. Jesli ktos zainteresowany moge przeslac mailem.

Jestem na etapie wyceny instalacji alarmowej .... eh ta schiza bezpieczenstwa 8) Szambo osadzamy pod koniec miesiaca.

Hmm, wiesz co my chyba będziemy dosyc oryginalni :wink: i wybierzemy kolor ........biały :lol:

jak znajde troszke czasu to poszukam firmy z bramami w Grójcu może byc spora przebitka.

W środe zmierze swoja bramę (mam nietypową) i wyśle prośbe o wycenę, jak chcesz to wyśle i twoją.

Grójec zawsze był tańszy.

A we dwójke może jeszcze jakis rabacik będzie.

Co ty na to?

Depi kosztorys poszedł na mail

:o :o :o :o

Szczęka mi opadła - full pro mon! Jestem w szoku - rozliczone co do pędzla! :-D

Megadzięki!

EDIT: co ja gadam - co do GWOŹDZIA! Kurcze - ja już muszę chyba coś takiego zacząć prowadzić... No i Dziennik Budowy może wreszcie...

Witam Was wszystkich. Niestety mam w tej chwili tyle na głowie, że nie mam nawet kiedy zajrzeć na forum. Przeczytałam tylko bierzącą stronkę (ostatnio czytałam chyba gdzieś koło 56) i jestem w szoku jakie ogromne tępo tu mają co niektórzy, a może nawet wszyscy. My jakoś nad wszystkim sięzastanawiamy przez 2 tygodnie. Oj, czarno to widzę. Aktualnie dręczy nas problem, w którym, mam nadzieję nam pomożecie. Otóż:

Wybieramy architekta do adaptacji i takich tam. Mamy jednego poleconego na forum, rozmawialiśmy, miła Pani. No i drugiego - 100km od Warszawy, taki trochę "znajomy", cena ponad 1000zł taniej. Którego wybrać? Będą problemy z takim spoza terenu? Warto oszczędzać, czy lepiej dołożyć i wziąć takiego zorientowanego w lokalnych sprawach?

Pomóżcie, bo sami utkniemy z tym problemem do wiosny:)

Pozdrawiam

MagdaC

Kurcze - tak mnie forum zestresowało z tymi architektami, że autentycznie myślę o porzuceniu swoich i kupnie projektu od baroziego...

Zrobiłem dziennik budowy i powiedzcie - komentarze zakłada sie też w tym dziale, czy gdzieś indziej?

Depi,

Projekt mam rysowany przez architekta z Białegostoku. Wzorowaliśmy się na projekcie z pracowni MTM (http://www.domywstylu.pl) - projekt Beta (lub jego odmiany). Zrobiliśmy jednak w nim sporo zmian, między innymi przenieśliśmy klatkę schodową w inne miejsce.

Jak będę w domu to sfotografuję swój projekt i wrzucę do dziennika.