Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zazdrosnico,

Brama i ogrodzenie juz bylo. Kupilismy je w komplecie z domem ;) I mamy juz, co mnie bardzo cieszy, stosowna tabliczke z ... z nazwa monitorujacej firmy ... ufffff :D

Bardzo dziekuje za mile slowa o naszym "miejscu na ziemi" :-) Fajna tez mamy okolice i sasiadow :-) To byli wlasciciele naszego domku, ktorzy zaczynaja sie budowac za naszym plotem :-)

Znalazłem przy okazji wykonywania obowiązków służbowych raport GUS dot. wzrostu cen w budownictwie w zeszłym roku:

http://www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ceny_handel_uslugi/ceny_robot_budowl/11_06/ceny_robot_11_2006.pdf

Wniosek - albo respondenci im kłamią, albo żyjemy na innych planetach (ceny według nich nie wzrosły o więcej jak 5%)

W dziwnym świetle stawia to inne wskaźniki publikowane przez GUS...

Zazdrośnico

Tak mnie "poruszyłaś" z tymi zdjęciami, że po wielu próbach i błędach :(

( jeszcze są widoczne na stronie, ale popracuję jeszcze nad ich poprawą)

udało mi się.

Zapraszam do obejrzenia zdjęć domu na www.

Więcej zdjęć będzie później.

AmberWind

Dziekuję za linka.

Pozdrawiam

Betsi

Betsi nad domnkiem nie będe sie rozwodził bo doskonale zrobiły to dziewczyny.

Mam natomiast pytanie, czy fotka przedstawiajaca pola to jest widok z waszego salonu i tarasu?

Jeśli tak to bardzo ci go zazdroszczę.

Też sobie tego widoku zazdroszczę ( dla niego kupiłam tą działkę).

Taras, okna z salonu, kuchni i gabinetu, pokoju na poddaszu wychodzą na ogród i dalej na te piękne łąki.

Postaram się dołączyć więcej zdjęć ( tylko ten czas :( )

Pozdrawiam

Betsi

Jak wiecie w tym tygodniu odbieram dach. Poczytalam troche, aby lepiej (przynajmniej teoretycznie) odnalezc sie w temacie i jestem lekko zaniepokojona ... Troche dziwne, bo strachliwa nie jestem, ale odkad w naszym zyciu pojawil sie ten dom, uczucie zaniepokojenia zbyt czesto mi towarzyszy ...

Powodem owego dyskomfortu jest brak odeskowania i papy pod dachowka. Z niektorych postow na Forum mogloby wynikac, ze jest to jedyny sposob na nieprzeciekajacy i niezamarzajacy dach ... I ze sama folia to jeden wielki pic, bo i tak nie wiemy, czy cos na nia nie upadlo i nie przetargalo :o

No dobra ... a teraz przyznac sie, czy u kogos tez siedzi to dreczace ziarnko niepokoju? :roll:

Karkolomnie zapodalam przy romantycznej kolacji pomysl robiorki dachu, odeskowania, opapowania i ponownego oblozenia dachowkami ... Nastala niezreczna cisza, potem nerwowe chrzakniecia, a potem pytanie "czy to jest konieczne?"

No wlasnie ... konieczne czy nie?