Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

coraz nas wiecej w tej okolicy, chyba na wiosne trzeba zorganizowac jakies ognisko forumowiczowe

Inaczej chyba nie da rady :)

a tak z innej beczki lubi ktos z Was czerwone porzeczki?

Dzialke nabywam z dobrodziejstwem inwentarza czyli jakies 200 krzakow (jeszcze nie liczylem ale moze ich byc wiecej :) ) porzeczki a akurat rosna w miejscu gdzie bedzie dom, szkoda zeby sie zmarnowaly. Sobie zostawie troche, troche wezmie rodzinka ale i tak zostanie ich mnostwo.

Witam.

Ja lubię czerwone porzeczki! :D Mam kilka krzaków. A poza tym mam 3 duże drzewa czereśni, bardzo pysznych, ale trzeba na nie poczekać do czerwca-lipca :cry: Jeszcze długo. Co do ogniska, również jesteśmy chętni, ale narazie dziś nam znowu Prażmów zasypało. U nas na działce biegające psy (duże) mają śniegu po brzuchy. Aż strach pomyśleć co będzie jak to zacznie się topić.

Ale widzę, że jest nas coraz więcej. Będzie z kim wymieniać doświadczenia.

Janusz korczak: mogę Ci dać namiary na ekipę budowlaną, solidną, która prawdopodobnie będzie u nas stawiać dom. Budowali dom mojemu szwagrowi 2 lata temu na Bogatkach i nie można o nich nic złego powiedzieć. Na miejscu w Nowym Prażmowie jest dobry blacharz dachowy.

Daj znać jeżeli jesteś zainteresowany.

Pozdrawiam

Wiola

Woytek, poproszę o namiar na tynkarzy. Planuję tradycyjne, rozmawiałem już z kimś, ale są problemy z terminami, a chciałbym zacząć możliwie szybko - teraz robią się u mnie druciki, a niebawem rury i dachówka. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów z bliższych dalszych okolic Piaseczna!

Z porzeczek jest rewelacja wino, naprawdę szkoda ich. U mnie niestety nie wejdą :(

w.

Ja wino robię z winogron, własnych :wink: . Sami je podcinamy, pielegnujemy a potem zjadamy. A część przerabiamy na wino. W tym roku wyszło mi za słodkie, jak na gust mojego męża, on woli wino wytrawne. A poza tym robię jeszcze śliwowicę i wiśniówkę, również z własnych owoców. Tylko z jabłek jeszcze nie mam pomysłu jaki by tu wynalazek zrobić :-? . Może coś podpowiecie

Pozdrawiam

Wiola

Wiola pisze:

"Ja wino robię z winogron, własnych . Sami je podcinamy, pielegnujemy a potem zjadamy. A część przerabiamy na wino. W tym roku wyszło mi za słodkie, jak na gust mojego męża, on woli wino wytrawne. A poza tym robię jeszcze śliwowicę i wiśniówkę, również z własnych owoców. "

Coraz bardziej ciepło zaczynam myśleć o wspólnym ognisku piaseczyniaków .. :lol: :lol: :lol: . Jak się nie uda ucześniej, to może jakaś parapetówa u mnie - koło sierpnia, jak dobrze pójdzie?

Coraz bardziej ciepło zaczynam myśleć o wspólnym ognisku piaseczyniaków .. :lol: :lol: :lol: . Jak się nie uda ucześniej, to może jakaś parapetówa u mnie - koło sierpnia, jak dobrze pójdzie?

Czujemy się wszyscy zaproszeni, nie wiem tylko czym się to skończy dla Ciebie :D . U mnie ewentualnie, może latem, może być fundamentówa, ale ponoć każdy powód jest dobry.

Wiola

Jak rozpalimy ognisko to stopnieje... przynajmniej czesciowo :).

Mam inne pytanko dzis zrobilem objazd po okolicy i rozmawialem z ludzmi z wodociagow z Prazmowa, niestety troche podciagniecie wodociagu potrwa (musze zmobilizowac pozostalych sasiadow nie usmiecha mi sie samemu ciagnac wodociagu) wiec czy znacie jakiegos "czarodzieja" ktory powie mi ze w danym miejscu jest woda, tzn. mowie o wodzie podskorniej tak zeby tymczasowo wykopac studnie (woda jest dosyc plytko).

P.S. Na skladzie w Prazmowie mieli bloczki fundamentowe po 2,10 czy to dobra cena?