Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie ma to jak dobre namiary :-)

Od switu odbieralismy dach :-) Wszystko jest w najlepszym porzadku :D :D :D Folia zostala pochwalona za marke (nie pytajcie, bo nie wiem jaka ;)), za solidne zakladki, za brak uszkodzen. Wiezba ok, obrobka kominow ok, wszedzie sruby ocynkowane - ok, dobrze wbite laczniki - ok, obrobka przy oknach - ok :-)

Od poniedzialku zaczynamy ocieplanie poddasza :-)

Nareszcie jakies pozytywy 8) I cos dla wrazen estytycznych - mam juz czesc klinkierowych parapetow :-) Wyszly pieknie, kolor taki jak dachowka. Brakuje tylko fug, ale to jak zrobi sie cieplej :-)

Fajny ten piatek :-)

Rozumiem, ze mogę najwyżej skończyć w wartswie miksokreta fachowo wylanego przez Eimunda? ;-)
mozna tez byc wyrzuconym przez Starego otworem okiennym :D

Statek to sprzedawca pokryc dachowych .

Cokolwiek bedziesz chcial na dach to mozesz u Niego kupic .

Ja jestem ze wspolpracy z Nim zadowolona o czym juz wczesniej pisalam.

Prefabrykowane dachy z wiązarów też sprzedaje? Bo ja to sobie właśnie wymyśliłem, że strop nad 1 piętrem może być z drewna a takim układzie chyba najlepiej wziąć takie wiązary trójkątne, którym dolna belka będzie pełnić jednocześnie funkcje belki stropu.

Takie mam pomysły! :-)

Prefabrykowane dachy z wiązarów też sprzedaje?

O przepraszam , ale mialam na mysli pokrycia dachowe :oops:

Szukalam i ja wiazarow , ale na moj dach uslyszalam cene 44000 wiec odpuscilam , ostetecznie robil dobry ciesla.

Uprzedzajac pytanie mam dach 450m2 :D

Firma od wiazarow jest na Bartyckiej ,ale jest tego wiecej .W Lodzi cos jest , na forum tez znajdziesz jakies linki.

Sadze , ze i ja znalazlabym cos tainiej , ale jakos tak odpusciclismy

OK - wiązary 44, a tradycyjnie wyszło Cię ile, żebym miał porównanie? Bo wszędzie piszą, że "NIECO" drożej, ale jak to jest takie nieco, jak przy różnicy styropian/wełna, to ja dziękuję. I czy masz stropodach, czy sam dach? Bo dla mnie oszczędności będą z tego, że będę miał w cenie belki stropu... Tak to sobie kombinuje...

Na Bartycką muszę w końcu jechać. Czy to wszystko tam działa w weekend?

Mam dla Was ciekawy artykuł, czy to znaczy że sylikaty są najzdrowsze i najtańsze w budowie ? naprawdę warto zerknąć na te wyceny (teraźniejsze nie z kosmosu)

http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61600,1487409.html

i porównanie materiałów: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61598,834149.html

a tu ciekawe telefony: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61600,1487405.html

ja chyba sobie to druknę

Zazdrosnico musze cię niestety rozczarowac, większość artykułów dotyczących konkretnych wyrobów w gazetach to artykuły sponsorowane.

Najlepiej wszystko wyposrodkować i podjąć "niezależną" decyzję. :-?

Bartycka i spółka pracuja w weekendy.

Wiesz może masz rację ale to mnie pchnęło żeby wysłać do Krotoszyna prośbę o wycenę, bo i tak nie zmieniam materiału do budowy.

No to będę musiał zrobić chyba wycenę dachu w wersji wersji tradiszynal i wiązarowej.

A propos - czy ktoś pamięta jeszcze trygonometrię? Jak obliczyć długość przeciwprostokątnej mając dane kąt i jedną przyprostokątną? Kurka wodna... Jak to było...:-?

Co do materiałów, to ja, po długich badaniach i niezliczonych obliczeniach w Termice, ograniczyłem wybór do 3 opcji:

1. prefabrykowane ściany keramzytowe Preafa (dom w 3 miechy! jupiii!)

2. Optiroc Bloc - pustaki keramzytowe na cienkiej spoinie

3. gazobeton biały (piaskowy) - Ytong czy Solbet, tez na cienkuszu.

Z powodów finansowych odpadnie zapewne pierwsza opcja (najlepsza) i będzie konkurs między 2 pozostałymi.

Czy możliwe to jest, że dla 5m podłogi i kąta nachylenia dachu 30st. bok dachu będzie miał tylko 5,77m?

Hm.. Daje to, przy założeniu okapów 50cm powierzchnie ca. 111m2.

Mało.

Dobrze! :-D Jeśli zależność ceny od powierzchni jest linowa, to powinienem, biorąc odniesienie do ceny rrmi, zapłacić ok. 11 tys - i tej wersji się będę trzymał :-)

Depi,

Jaki dach? Dwu czy czterospadowy?? To jest ważne, bo jeśli dach jest 4-spadowy to długość krawędzi dachu jest inna niż przy długości krawędzi dachu 2 spadowego (tu jest to właśnie przeciwprostokątna).

W jakim sensie dł. podłogi 5m. Od podstawy dachu??

Ostatnio liczyłem dla swojego dachu powierzchnię i wyszło mi 340m :o

Masakra...