Depi 16.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kurde normalnie jak w mafii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kurde normalnie jak w mafii Ten Eimund to robi w naszej okolicy? Czy ma ktos namiar na tynki cem-wap z agregatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.02.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Depi, już wpadłeś. Z mafii nie można się wypisać. rrmi, Eimund robił u Betsi2006. Stąd nie jest, ale jak zaznacza w podpisie: Warszawa i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.02.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A ten Statek to komu robił? Jest tak dobry, jak mróweczki jewrioszki? Depi, już wpadłeś. Z mafii nie można się wypisać. Rozumiem, ze mogę najwyżej skończyć w wartswie miksokreta fachowo wylanego przez Eimunda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Nie ma to jak dobre namiary Od switu odbieralismy dach Wszystko jest w najlepszym porzadku Folia zostala pochwalona za marke (nie pytajcie, bo nie wiem jaka ), za solidne zakladki, za brak uszkodzen. Wiezba ok, obrobka kominow ok, wszedzie sruby ocynkowane - ok, dobrze wbite laczniki - ok, obrobka przy oknach - ok Od poniedzialku zaczynamy ocieplanie poddasza Nareszcie jakies pozytywy I cos dla wrazen estytycznych - mam juz czesc klinkierowych parapetow Wyszly pieknie, kolor taki jak dachowka. Brakuje tylko fug, ale to jak zrobi sie cieplej Fajny ten piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Rozumiem, ze mogę najwyżej skończyć w wartswie miksokreta fachowo wylanego przez Eimunda? mozna tez byc wyrzuconym przez Starego otworem okiennym Statek to sprzedawca pokryc dachowych . Cokolwiek bedziesz chcial na dach to mozesz u Niego kupic . Ja jestem ze wspolpracy z Nim zadowolona o czym juz wczesniej pisalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Prefabrykowane dachy z wiązarów też sprzedaje? Bo ja to sobie właśnie wymyśliłem, że strop nad 1 piętrem może być z drewna a takim układzie chyba najlepiej wziąć takie wiązary trójkątne, którym dolna belka będzie pełnić jednocześnie funkcje belki stropu. Takie mam pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Prefabrykowane dachy z wiązarów też sprzedaje? O przepraszam , ale mialam na mysli pokrycia dachowe Szukalam i ja wiazarow , ale na moj dach uslyszalam cene 44000 wiec odpuscilam , ostetecznie robil dobry ciesla. Uprzedzajac pytanie mam dach 450m2 Firma od wiazarow jest na Bartyckiej ,ale jest tego wiecej .W Lodzi cos jest , na forum tez znajdziesz jakies linki. Sadze , ze i ja znalazlabym cos tainiej , ale jakos tak odpusciclismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 OK - wiązary 44, a tradycyjnie wyszło Cię ile, żebym miał porównanie? Bo wszędzie piszą, że "NIECO" drożej, ale jak to jest takie nieco, jak przy różnicy styropian/wełna, to ja dziękuję. I czy masz stropodach, czy sam dach? Bo dla mnie oszczędności będą z tego, że będę miał w cenie belki stropu... Tak to sobie kombinuje... Na Bartycką muszę w końcu jechać. Czy to wszystko tam działa w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.02.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czy to wszystko tam działa w weekend? Nie mam pojecia , bo ja nietutejsza Wydaje mi sie jednak , ze tak. Nie potrafie powiedziec ile kosztowala nas wiezba , wciaz cos sie dokupuje , nie bardzo jestem w stanie to policzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.02.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mam dla Was ciekawy artykuł, czy to znaczy że sylikaty są najzdrowsze i najtańsze w budowie ? naprawdę warto zerknąć na te wyceny (teraźniejsze nie z kosmosu) http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61600,1487409.html i porównanie materiałów: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61598,834149.html a tu ciekawe telefony: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61600,1487405.html ja chyba sobie to druknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Zazdrosnico musze cię niestety rozczarowac, większość artykułów dotyczących konkretnych wyrobów w gazetach to artykuły sponsorowane. Najlepiej wszystko wyposrodkować i podjąć "niezależną" decyzję. Bartycka i spółka pracuja w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A propos wiązarów cos mi tak świta że dach jest oczywiście nieco droższy, ale nasuwa sie pytanie - czy w jego cene jest wliczony transport i wynajęcie dźwigu.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.02.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A propos wiązarów cos mi tak świta że dach jest oczywiście nieco droższy, ale nasuwa sie pytanie - czy w jego cene jest wliczony transport i wynajęcie dźwigu.????Moja cena byla ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Zazdrosnico musze cię niestety rozczarowac, większość artykułów dotyczących konkretnych wyrobów w gazetach to artykuły sponsorowane. Najlepiej wszystko wyposrodkować i podjąć "niezależną" decyzję. Bartycka i spółka pracuja w weekendy. Wiesz może masz rację ale to mnie pchnęło żeby wysłać do Krotoszyna prośbę o wycenę, bo i tak nie zmieniam materiału do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No to będę musiał zrobić chyba wycenę dachu w wersji wersji tradiszynal i wiązarowej. A propos - czy ktoś pamięta jeszcze trygonometrię? Jak obliczyć długość przeciwprostokątnej mając dane kąt i jedną przyprostokątną? Kurka wodna... Jak to było... Co do materiałów, to ja, po długich badaniach i niezliczonych obliczeniach w Termice, ograniczyłem wybór do 3 opcji: 1. prefabrykowane ściany keramzytowe Preafa (dom w 3 miechy! jupiii!) 2. Optiroc Bloc - pustaki keramzytowe na cienkiej spoinie 3. gazobeton biały (piaskowy) - Ytong czy Solbet, tez na cienkuszu. Z powodów finansowych odpadnie zapewne pierwsza opcja (najlepsza) i będzie konkurs między 2 pozostałymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 16.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a - przeciwprostokątkna b - przyprostokątna leżąca przy kącie c - przyprostokątna leżąca na przeciw kąta sin kąta = c/a cos kąta = b/a przypominam, że sin30 = 1/2 cos60=1/2 sin 45 = cos 45 = sqrt(2)/2 sin60 = sqrt(3)/2 = cos 30 Pozdrawiam i polecam google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czy możliwe to jest, że dla 5m podłogi i kąta nachylenia dachu 30st. bok dachu będzie miał tylko 5,77m? Hm.. Daje to, przy założeniu okapów 50cm powierzchnie ca. 111m2. Mało. Dobrze! Jeśli zależność ceny od powierzchni jest linowa, to powinienem, biorąc odniesienie do ceny rrmi, zapłacić ok. 11 tys - i tej wersji się będę trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kujony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 16.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Depi, Jaki dach? Dwu czy czterospadowy?? To jest ważne, bo jeśli dach jest 4-spadowy to długość krawędzi dachu jest inna niż przy długości krawędzi dachu 2 spadowego (tu jest to właśnie przeciwprostokątna). W jakim sensie dł. podłogi 5m. Od podstawy dachu?? Ostatnio liczyłem dla swojego dachu powierzchnię i wyszło mi 340m Masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts