Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

witam!

jeśli chodzi o bloczki to chyba dobra cena.Producent tychże LESMAR w Piskórce życzy sobie 2,8 zł. oczywiście twierdzi, że są najlepsze.

A skąd mają w Prażmowie.Jest też producent w kierunku na Otwock-miesjcowość Pętlin. Tam cenią sobie 1.80zł./szt. + 7% Wat oraz nalezy

doliczyć 30 gr./szt. + 22% Wat za transport.

To i tak wychodzi taniej niż w Piskórce.

Mam namiary.

Wiola! tak bardzo proszę o namiar na tę ekipę budowlaną, chętnie z nimi

się spotkam.

pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów.

j.k.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiola dzieki za namiary na architekta, Pani Smietanska jest super. Czekamy teraz na podklady geodezyjne (na szczescie mamy znajomego geodete) i mapki, i sie zaczyna. Przy okazji zwiedzilismy dzis PSB w Gorze Kalwarii, generalnie milo i chyba przystepne ceny, bloczki fundamentowe po 1,95 transport do Woli Prazmowskiej i rozladunek gratis.

Witajcie,

chciałabym dołączyć do grupy budujących z Piaseczna i okolic.

Buduję w Henrykowie Urocze- mieszkam w Piasecznie.

Pozdrawiam Kamionkę. Moi znajomi już się tam wybudowali. Szczęsciarze! :) Pozdrawiam również sąsiadów za lasem- Łoś, Prażmów i okolice. Do tej pory przeglądałam forum Muratora jako Gość zabierając czasem głos w dyskusji. Gdy natrafiłam na grupę z Piaseczna musiałam się zarejestrować.

A moze ktoś z okolic buduje Maciejkę z MTM styl-u ?

Chętnie wymienię się doświadczeniami.

Gorąco pozdrawiam 8)

cześć sąsiedzi!

Fajnie,że nas coraz więcej.

Tom10 - czy wybudowałeś dom w Kamione gm.Prażmów?

Oczywiście jeśli możesz to poproszę o namiary ekipy murarskiej.

Co to znaczy nie narobili wielu błędów, jakich błędów. Podziel się uwagami. Czy możesz dać namiary na tanią hurtownię, skąd kupowałeś beton lub bloczki na fundamenty?Z jakiego materiału budowałes ?

dużo pytań, ale my dopiero zaczynamy.

j.k.

Cze!

Ja bym polecił hurtownię w Jazgarzewie (757 49 31), często z niej korzystałem koordynując budowę zza biurka w pracy, transport gratis (co ważne szybko jak majstrzy czekali wystarczyło poprosić o szybki dowóz, nawet paczki gwoździ), płatności odroczone, jedna faktura na koniec roku, miła obsługa.

Podejrzewam, że tańsza jest ta hurtownia niż te na ulicy pod bateriami ale porównajcie sami. W sytuacjach awaryjnych jazgarzew był i jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem.

Piaseczyński Centrobud również ok, możliwy zwrot materiałów.

Strop teriva zamawiałem w Chrzanowie Dużym.

w.